.

2018 Yılı Faaliyet Raporumuzda da yer alan ÖNERİ VE TEDBİRLER başlığında değindiğimiz "Bölgemizde kalkınmanın katalizörlerinden biri olan ihracat açısından yararlanılacak kaynakları ortaya çıkarmak, bölgesel tarımsal ihracat oranlarının artırılarak ekonomik bir odak haline gelmeyi planlamalıyız." konusuna gerekli önemin verilmesini temenni eder," Tarsus İçin Çalışıyor, Türkiye İçin Üretiyoruz" 2019 yılındaki sloganımızla 3. çeyrek stratejik planımızın hayırlı olmasını diler, 2018 Faaliyet Raporu yayınlandı.

 

Canlı hayvan, et ve süt ürünleri alım satımıyla iştigal edenlerin alım satımlarda ödedikleri Mera Fonu Kaldırıldı.

Üyelerimizden gelen talepleri yaptığımız lobi çalışmalarında her platformda anlattığımız gibi mera fonu ile ilgili gelen talepler de Bakan Sn.Bekir Pakdemirli'ye iletildi.

 

.

Üyeler için indirimli sağlık tedavisi  protokolü yapıldı.

 

.Çukurova Bölgesinde üretimi yapılan Dört ürünün Bölgemizdeki Beş Borsada Müstahsilden Tüccara satış verileri değerlendirmiş olup, takibi yapılan 4 ürünün 5 borsada 2018 yılı miktarsal ve fiyatsal  performansları incelenmiştir.

RAPORLAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ 2017

RAPORLAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ 2018

RAPORLAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ 2019

 

.Tarsus Ticaret Borsası gerçekleştirdiği üye ziyaretlerinde üyelerinin talep ve isteklerini dinlemeye, birlikte çözüm üretmeye devam ediyor.

Sektöre ait sorunlar ve Borsadan istenilenler bu yıl içinde Organ üyelerinin katılımı ile devam edecek.

 

.Tarsus Ticaret Borsası sekretaryasını yapmaktadır.

Zeytin sektörüne ait Toplantı kararları takip ediliyor.

 

.

Sektöründe Kadın Girişimci olarak çalışan üyelerle buluşuldu.

 

tarsustb tarafından 04.03.2019 18:01 da yazıldı.

Kıymetli Kamuoyu, Değerli İş İnsanları

Hatırlayacağınız üzere 21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu.

Sektörlere istihdam seferliğinin içeri ile ilgili çağrıda bulunuldu.

 

.Yaş meyve sebze sektörünü URGE projesi kapsamında ciddi iş bağlantıları kurmasını hedefleyen Borsa proje kapsamındaki üyelerini  bir yıl içinde farklı ülkelere ihracat yapmasına olanak sağlayacak Moskova ticari ikili görüşmelerini gerçekleştirdi.

RUSYA RAPORU

 

.Ticari İkili (B2B) görüşmeleri kapsamında Moskova'da bulunan Tarsus Ticaret Borsası gıda sektörü temsilcileri Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) ’ne ziyarette bulunarak, özellikle yaş meyve ve sebze sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcileri RTİB toplantı salonunda ağırlanarak RTİB temsilcileri tarafından kendilerine bilgi sunuldu.

İHRACAT TAKIMI” Moskova’da

 

.Tarımda İşverenler ile Tüm Elciler adına Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği yöneticilerinin buluştuğu toplantı Tarsus Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşti. 

Yaş Meyve Sebze sektörünün en büyük sorunu çözüldü.

Tarım İşçilerinin Yeni Ücreti Belirlendi 2018

 

.

RAPORLAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ 2017

RAPORLAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ 2018

RAPORLAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ 2019

 

.

Üyelerine indirimli Araç alımı ve indirimli Bakım servisi

.Tarsus Ticaret Borsası 2019 yılı Buğday Durum Değerlendirme Raporunu tamamladı.

RAPORLAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ 2017

RAPORLAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ 2018

RAPORLAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ 2019

 

.Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün çalışmalarını tamamladığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün katkısı  ile  Tarsus Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde "Yeni Arpa Çeşitleri Tanıtım Toplantı" sı düzenlendi.

Hububat Sektörüne yeni arpa çeşitleri tanıtıldı.

 

.

Medical Park Tarsus Hastanesi sanayi, tarım ve ticaretin önemli merkezlerinden biri olan Tarsus'ta , sağlık alanındaki çalışmalarına daha da ağırlık ve önem vererek, kaliteli hizmetinde sektör temsilcilerine indirim.

SÖZLEŞME METNİ

 

.

Avrupa Birliği tarafından IPA II programı içinde Türkiye ile ortak olarak finanse edilen, TOBB ve Avrupa Odalar Birliği (EUROCHAMBRES) tarafından yürütülmekte olan Türkiye-AB İş Diyaloğu (Turkey-EU Business Dialogue  – TEBD) projesi kapsamında gerçekleştirilecek “AB Müktesebatı Uyum Çalışmaları” eğitime Tarsus Ticaret Borsası’da kabul edildi.

Tarsus Ticaret Borsası İhracata Destek Vermeye Devam Ediyor

İhracatın firmalar açısından yarattığı avantajlar; Akreditif ve Dış Ticaret Uygulamalarını detayları ile anlatıldı.

Tarsus'un İlk URGE'si Borsada START Aldı

RUSYA, İhracatta Tarsus Dedi

"Engelsiz Ticaret - Kolay İhracat"

Borsa Dış Ticaret İstihbaratı Hizmeti İçin Hazır

Borsadan Bir İlk; İşyerinde Dış Ticaret Eğitimi

Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi;"Başarının anahtarı içinizde gizlidir"

 

.

Borsa, Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.'nin (TÜRİB) Yetkli Acentesi oldu.

 

.

Mersin İli 'nin ; Nüfus ve Göç Bilgileri, Ekonomik Yapı, Sanayi Yapısı, Finansal Yapı, Tarım ve Hayvancılık,  Turizm, Eğitim ve Sağlık konularında istatistiksel verilerden derlemiş değerli bilgileri kamuoyu ve sektörlerle paylaşıldı.

 

.

Pamuk ekim alanlarının artmasına paralel Çırçır işletme sayıları da artı. Sektörden gelen talep üzerine en son borsamızda 30/07-01/08/ 2012 yılında Ülke çapında yapılan sertifikalı eğitim 2015 de Adana Borsada ve bu yılda yine Ülke çapında Borsamızda gerçekleşti.

Pamuk Sorumlu Denetçi Eğitimi 2018

 

.

Hububat ve Yağlı Tohumlarla ilgili Sektörünün ihtiyacına binaen, lisanslı depoculuk şirketi kurulması için şirket ana sözleşmesini imzaladı.

 

.Tarsus Ticaret Borsası Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz tarafından yapılan İhracat Koçluğu ve İş yerinde İhracat Eğitimlerinin yanı sıra Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi (TEBD) Projesi kapsamında, Borsa üyesi firmalarla AB Müktesebatı Uyum Denetimleri yapılmaya başlandı.

Borsa Avrupa Birliğinde Tarsus'u Tanıtacak

Tarsus Ticaret Borsası İhracata Destek Vermeye Devam Ediyor

İhracatın firmalar açısından yarattığı avantajlar; Akreditif ve Dış Ticaret Uygulamalarını detayları ile anlatıldı.

Tarsus'un İlk URGE'si Borsada START Aldı

RUSYA, İhracatta Tarsus Dedi

"Engelsiz Ticaret - Kolay İhracat"

Borsa Dış Ticaret İstihbaratı Hizmeti İçin Hazır

Borsadan Bir İlk; İşyerinde Dış Ticaret Eğitimi

Sertifikalı Dış Ticaret Eğitimi;"Başarının anahtarı içinizde gizlidir"

 

.

Borsa Soğuk Hava Depoları Nar ürünü için sektörün talebine uygun hale getirildi.

Tarsus'ta Nar'lar Depolanmaya Başladı-2018

 

.Tarsus Ziraat Odası ve Tarsus Ticaret Borsası işbirliğinde Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.'nin ( TÜRİB) tanıtımı üreticilere yapıldı.

Borsa, Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.'nin (TÜRİB) Yetkli Acentesi oldu.

Elektronik Ürün Senetleri Yatırımcılarının Dikkatine

 

.Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarsus Ticaret Borsası işbirliğinde geçtiğimiz günlerde ‘Coğrafi İşaretli’ alınan Tarsus Sarıulak Zeytini ve coğrafi işaret adayı Tarsus Sarıulak Zeytinyağı, Ankara’da görücüye çıktı.

Sektörün gelişmesi için Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytininden sonra yağı içinde ön çalışmalar başlatıldı. ZEYTİN PLATFORMU KARARLARI

 

.Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytininin ana gündemi oluşturduğu Tarsus Zeytin Platformu toplantısına Kaymakam Kadir Sertel OTCU Başkanlık yaptı.

 

.Narenciye ile Yaş Sebze ve Meyve İhtisas Komisyonu Üyeleri Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdağ ile Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği Başkanı Cumali Erbay ve yönetim kurulu üyeleri, Narenciye, Sert Çekirdekli Meyve üreticileri ve Budama Çavuşlarının buluştuğu toplantıda Baçe tesislerinde yaşanan BUDAMA sorunu görüşüldü.

 

 

DEVAMI