Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” Protokolü İmzalandı
06.01.2021
tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası ile HalkBank Tarsus Şubesi arasında “Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” protokolü imzalandı.
Borsa Başkanı Murat Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile HalkBank arasında, tedarik zincirlerinde finansman kaynaklı yaşanan aksaklıkları ve tahsilat problemlerini gidermek üzere başlatılan “Paraf Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” kapsamında Borsası ile HalkBank arasında protokol imzalandığını söyledi.
Başkan Murat Kaya, imzalanan protokol ile borsa üyeleri, halkbank tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânından faydalanabileceğini belirterek “Dün TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu ve Halk Bankası Genel Müdürümüz ile imzalanan protokolla taşın altına elinizi koydunuz, yine piyasaya ciddi bir destek ve katkı sundunuz. Devlet bankalarımız pandemi döneminde esnafa, tüccara sanayicisine sahip çıkan bir anlayışla ve vizyonla yaklaştılar.” Dedi.

SGK Müdürü Süleyman Metin'den Ziyaret
08.01.2021
tarsustb
Tarsus Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet (SGK) Müdürü Süleyman Metin, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’yı ziyaret etti.
Kurumları ve yürütülen çalışmalar hakkında Borsa Başkanı Murat Kaya ile istişarelerde bulunan SGK Müdürü Metin, yeni yapılandırma yasası ile ilgili SGK’nun çalışmalarından bahsetti.

TOBB Dijitalleşme Sanal Fuarı’na Davetlisiniz
22.01.2021
tarsustb
TOBB Dijitalleşme Sanal Fuarı’na Davetlisiniz

COVID-19 pandemisi ile birlikte dijitalleşme daha da önem kazanmıştır. Bu anlamda KOBİ ve girişimcilerimizin dijitalleşen yeni dünyaya uyum sağlamaları amacıyla Birliğimiz organizasyonunda 26-27 Ocak 2021 tarihlerinde “TOBB Dijitalleşme Sanal Fuarı” gerçekleştirilecektir.

Lisanslı Depoculuk Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
27.01.2021
tarsustb
Lisanslı Depoculuk Değerlendirme Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla sanal ortamda gerçekleştirildi.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer’in katıldığı toplantıda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirildi.
Toplantıda lisanslı depoculuğun, kamu ve özel sektörün ortak amaçla bir araya geldiği, aynı vizyonu paylaştığı, ülkeye somut bir eser ortaya kazandırdığı, güzel bir örnek olduğu ifade edildi.

Tasarruflu Sulama Kredisi ile Üreticiye Can Suyu
28.01.2021
tarsustb
Ziraat Bankası, tarımsal sulamada modern basınçlı sulama sistemlerinin kullanımının yaygınlaştırılması ve su kaynaklarının daha verimli kullanılmasının sağlanması amacıyla çiftçiler için uzun vadeli Tasarruflu Sulama Kredisi’ni uygulamaya alacak.

Borsa Meclis Üyelerine Yürütülen AB Projelerinin Bilgisi verildi.
01.02.2021
tarsustb
Borsa Meclis Üyelerine Yürütülen AB Projelerinin Bilgisi verildi.
Borsa Meclisi ,Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu Başkanlığında toplandı.
Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz, Tarsus Ticaret Borsası Meclis Üyelerine , Borsanın dahil olduğu ve yürüttüğü AB projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Müşavire Danışın Uygulaması Başladı
01.02.2021
tarsustb
Tarsus Ticaret Borsasından yapılan açıklamada “ Müşavire Danışın Uygulaması” nın hayata geçtiği bildirildi.
Ticaret Bakanlığı'na bağlı olarak dünyanın dört bir yanında görev yapmakta olan Ticaret Müşavirleri ve Ataşelerin, ihracatı ve ülke ekonomisinin daha da gelişmesi için tüm iş insanlarının yurtdışındaki ilk temas noktası, en temel bilgi kaynağı ve her zaman başvurabilecekleri temsilciler olduğu belirtilerek, dış temsilciliklerimizin ihracatımızın gelişimine yönelik çalışmalarını desteklemek ve daha etkin hale getirmek amacıyla Ticaret Bakanlığımızca "Dış Temsilcilikler Yönetim Bilgi Sistemi (DTYBS)"nin hayata geçirildiği bildirildi.

Tarım İşverenleri ile Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği Ücrette Anlaştı
03.02.2021
tarsustb
Tarım İşverenleri ile Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği ücrette anlaştı
Mersin’in Tarsus ilçesinde Tarımda İşverenler ile Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği bir araya gelerek tarım işçilerinin günlük ücretleri konusunda anlaştı.
Tarım İşverenleri ile İş Aracıları(Elci) adına Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği arasında tarımda çalışacakların işçilik ücretleri imzalanan sözleşmeyle karar altına alındı.

Tarsus Tarımı İçin, Tarımsal Eğitimde İşbirliği Protokolü İmzalandı
03.02.2021
tarsustb
Tarsus Tarımı İçin, Tarımsal Eğitimde İşbirliği Protokolü İmzalandı

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus Ziraat Odası arasında Tarımsal Eğitimde İşbirliği protokolü imzalandı.

Borsa, ÇKA ‘ndan Bir Proje Daha Kazandı; “Akreditasyonda Dijitallesme Dönüsüm Projesi”
11.02.2021
tarsustb
Borsa, ÇKA ‘ndan Bir Proje Daha Kazandı; “Akreditasyonda Dijitallesme Dönüsüm Projesi”
Çukurova Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında “TTB Akreditasyonda Dijitallesme Dönüsüm” konulu projesinin sözleşmesi imzalandı.

İşverenlere, İş Arayanlara Ve Öğrencilere Profesyonel Rehberlik Hizmeti Sunulması
25.02.2021
tarsustb
İşverenlere, İş Arayanlara Ve Öğrencilere Profesyonel Rehberlik Hizmeti Sunulması
"İşverenlere, İş arayanlara ve Öğrencilere profesyonel rehberlik hizmeti sunulması" amacıyla Kariyer Merkezi Şube Müdürlüğü hizmetleri yürütülmektedir.

TOBB Webinar Eğitimleri
02.03.2021
tarsustb
22 Şubat-30 Nisan 2021 tarihleri arasında Müzakere 4.0 “İş Dünyasında Müzakere ve Arabuluculukta Uzmanlık” Eğitimi (Uzaktan (Online) Eğitim), TOBB UYUM Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi (Uzaktan Eğitim - Online) , COVID 19’un Sözleşmelere Etkisi (Sözleşmelerde Mücbir Sebep Uygulamaları) (Uzaktan Eğitim – Online), TOBB UYUM Şirket Yöneticileri/Çalışanları İçin Vergi Eğitimi (Uzaktan Eğitim - Online), Python’a Giriş Eğitimi (Online – Uzaktan Eğitim), Makine Öğrenmesine Giriş Eğitimi (Online – Uzaktan Eğitim) ,Yapay Zekaya Giriş Eğitimi (Online – Uzaktan Eğitim) , Robotik Süreç Otomasyonuna (RPA) Giriş Eğitimi (Online – Uzaktan Eğitim) , konu başlıkları altında TOBB Webinar Eğitimleri düzenlenecektir.

Büyükşehir Belediye Başkanı TAKİK İle Buluştu
11.03.2021
tarsustb
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’taki Borsa, Oda, Dernek, Kooperatif ve Birlik temsilcileri ile buluştu. Tarsus Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (TAKİK) üyesi kuruluşların başkanları ile gerçekleşen buluşmada, birliktelik vurgusu yapıldı.

Borsada, Tarsus Tarımı Değerlendirildi
18.03.2021
tarsustb
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 81 İl'e, 81 akademik danışman projesi kapsamında görevlendirilen Mersin Oda ve Borsa Ekonomik Danışmanı Prof.Dr. Erkan Aktaş'ın Borsa'ya ziyaretinde Tarsus tarımının genel bir değerlendirilmesinin yapıldı.

Tarsus SGK Müdürü Süleyman Metin’den Ziyaret
19.03.2021
tarsustb
Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Süleyman Metin, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’ya ziyarette bulundu.
Ziyarette Covid-19 salgını sonrası çalışma ve iş yaşamında ortaya çıkan gelişmeler ışığında kurumların çalışma ve faaliyetleri görüşüldü. Korana virüsün ilçe ekonomisine ve işverenlere etkileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
SGK gündeminde olan ve Borsa üyesi işverenleri ilgilendiren hususlarda SGK Müdürü Metin, Başkan Murat Kaya’ya bilgiler aktardı.

Başkan Murat Kaya TOBB Akdeniz Bölge Toplantısına Katıldı
27.04.2021
tarsustb
Akdeniz Bölge toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Başkanlığında gerçekleşti.
Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ,
Bölgenin tarıma dayalı bir ekonomiye sahip olduğuna dikkat çekerek özellikle, bölgede Narenciye dikim alanlarının son yıllarda çok fazla arttığına değindi. Narenciye alanlarının artmasıyla üretiminde arttığı, bununla birlikte ürünlerin pazarlanmasında, ihracatında yaşanan sıkıntı ve sorunlarında arttığına değindi.

Borsa, 2021 Buğday Durumu Raporunu Yayınladı
30.04.2021
tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası 2021 Buğday beklenti raporunu hazırladı.

Borsa TEBD Projelerinin Dördüncüsünde
04.05.2021
tarsustb
Borsa TEBD Projelerinin Dördüncüsünde

Tarsus Ticaret Borsası; Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi (TEBD) dahilinde gerçekleştirilen AB Müktesabat Denetimi, Baltık Ülkeleri Çalışma Ziyareti, Şirketlerin Borç Ödeme Yeteneğinin Geliştirilmesi Denetimi ve Enerji Verimliliği Denetimi projeleri ile üyelerine katkıya devam ediyor.

Tarsus'un, Mersin ve Türkiye Tarımındaki Yeri Değerlendirildi.
21.05.2021
tarsustb
Tarsus'un, Mersin ve Türkiye Tarımındaki Yeri Değerlendirildi.
“Sürdürülebilir bir tarım, ne insanları ne de toprağı tüketmeyen bir tarımdır.”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 81 İl'e, 81 akademik danışman projesi kapsamında görevlendirilen Mersin Oda ve Borsa Ekonomik Danışmanı Prof.Dr. Erkan Aktaş'ın Borsa'ya ziyaretinde Tarsus'un, Mersin ve Türkiye tarımındaki yerinin istatistiksel değerlendirmesi yapıldı.

Çiftçilere, "Karabuğday"ın tanıtımı yapıldı.
28.05.2021
tarsustb
Tarsus'ta düzenlenen etkinlikte çiftçilere "karabuğday"ın tanıtımı yapıldı.
Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Tarsus Ticaret Borsası iş birliğinde yürütülen "Karabuğdayla Ak Günler" projesi kapsamında İncirgediği Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte karabuğdayın nasıl ekileceği ve rekoltesi hakkında bilgi verildi.

Akıllı KOBİ Platformu
01.06.2021
tarsustb
Akıllı KOBİ Platformu, işini dijitale taşımak ve dijital dönüşümünü gerçekleştirmek isteyen KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetlerin tek bir noktadan ulaşılabilir olmasını sağlamak ve bu konuda rehberlik ve eğitim hizmetleri sunmak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Visa iş birliğinde hazırlanan bir dijital dönüşüm platformudur.
www.akillikobi.org.tr adresinde faaliyet gösterecek platform çerçevesinde;
- Teknoloji tedarikçilerinin ürün ve hizmetleri, KOBİ’lerin dijital dönüşümlerine yönelik olarak karar almalarına yardımcı olacak şekilde sınıflandırılacak ve bir dijital çözümler sergi alanı oluşturulacak,
- Dijital dönüşüm konusunda eğitim içerikleri ile uzman görüş ve makaleleri yayınlanacak,
- KOBİ’leri dijital dönüşüm konusunda yönlendirecek etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Borsa “Yenilenebilir Enerji Sertifikası Tedarik Belgesi” ni aldı.
01.06.2021
tarsustb
Borsa “Yenilenebilir Enerji Sertifikası Tedarik Belgesi” ni aldı.
Tarsus Ticaret Borsası elektirik tüketimini Yenilenebilir (doğa dostu) enerji kaynaklarından üretilen elektrik ile karşılıyor.
Borsadan yapılan açıklamada ; söz konusu belgeyi sürdürülebilir bir döngü içinde gerçekleştirilen çalışmaların çıktısı olarak aldıklarını, hizmet binası ve soğuk hava depolarında tüketilen elektrik için yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Anlaşması gerçekleştirdikleri belirtildi.
Yaklaşık 36 bin ağacın azaltabileceği sera gazı miktarına denk gelen 400 ton karbondioksit eşdeğeri karbon emisyonu engellenmiş olduklarını belirten yapılan açıklamada, Borsa’da kullanılan elektriğin yenilenebilir kaynaklardan karşılandığını ifadesinde bulunuldu.

Başkan Yardımcısı Ali Seçer, TURİB Genel Kurulunda
02.06.2021
tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. (TÜRİB) Olağan Genel Kuruluna elektronik genel kurul ( e-GKB) sistemi üzerinden katıldı.
Seçer , genel kurul sonrası yaptığı açıklamada "Lisanslı depoculuk sisteminin en önemli ayaklarında biri olan, Tarsus Ticaret Borsası’nın kurucu ortaklarından biri olduğu 50.milyon TL’sı sermayeli Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nın, Ülkemiz ekonomisinin istikrarlı büyümesine destek olmaktadır.”dedi

Borsa Üyelerini İlgilendiren 7326 Sayılı Kanun Açıklamaları
15.06.2021
tarsustb
7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 09.06.2021 tarihli Resmi gazetede yayımlanmıştır. Kanun içeriğine ilişkin açıklamalar aşağıda yer almaktadır:

Başkan Murat Kaya; "Su Fakiri Ülke Olma Yolundayız"
01.07.2021
tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Ankara TOBB Birlik Merkezinde gerçekleşen TOBB Müşterek Konsey Toplantısı’na katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Murat Kaya, küresel salgının verdiği en önemli mesajın “TARIM ve GIDA” olduğu, pandemi sürecinde tüm dünyada yeterli gıdayı üretmenin ve güvenli gıdaya ulaşmanın öneminin daha da arttığına değindiği konuşmasında 2006 yılında çıkarılan Tarım Kanununa göre Tarımsal desteklememelere ayrılan payın yeterli olmadığına değinerek
“2021 yılında açıklanan bütçe rakamına çiftçiye verilen tarımsal desteklemenin büyüklüğünün en az 56,4 milyar TL olması gerekiyordu. Buna karşılık Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda da kabul ettiği üzere 2021 yılında tarımsal destekleme ödemesi 23 milyar TL olarak öngörüldü. Üreticinin finansman sorununa en büyük destek olan tarımsal desteklerin en az kanunda öngörülen miktarlara yükseltilmesi gerekiyor. Ekiminden dikimine, ihracatından ithalatına kadar tarımımızda planlama ve yapısal köklü değişiklikler yapılmazsa, tarımsal ihracatımızın büyüklüğünden veya artmasından bahsedemeyecek durumda kalacağız.

Çukurova Radyosunda Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytinyağı Tanıtıldı
18.07.2021
tarsustb
Çukurova Radyosu'nda canlı olarak yayınlanan "Akdenizden Toroslara" programına katılan Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytininden sonra, coğrafi işaret alınan Tarsus Sarıulak Zeytinyağını tanıttı.
Canlı yayında konuşan Başkan Murat Kaya;
Türkiye’nin 81 ilinin 41’inde, 973 ilçenin 270’inde zeytin üretimi yapıldığından bahseden Başkan Murat Kaya, Tarsus sarıulak zeytin sayımız 540 bini dağınık alanda olmak üzere, 725 bin adet olduğundan, yılda 9 bin ton sarıulak zeytinyağı üretildiğinden bahsetti.

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplandı.
28.07.2021
tarsustb
İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplandı.
Kaymakam Kadir Sertel OTCU Başkanlığında, Tarsus Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ali SEÇER’in de katıldığı İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyon toplantısı gerçekleşti.

TOBB’nin Tarsus’ta Yaptırdığı 24 Derslikli Lise İnşaatı Devam Ediyor
28.07.2021
tarsustb
TOBB’nin Tarsus’ta Yaptırdığı 24 Derslikli Lise İnşaatı Devam Ediyor
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi M. Cihat Lokmanoğlu ve Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ile birlikte TOBB İnşaat Uygulama Müdürü Haluk Altuntaş 24 derslikli TOBB’nin Tarsus’ta yaptıracağı lise inşaat alanında incelemelerde bulundu.