Tarsus Ticaret Borsası İhracata Destek Vermeye Devam Ediyor

  • 05.10.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası tarafından üyelerine ve Dış Ticaret konusunda ilerlemek isteyen üye çalışanlarına Borsanın Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz tarafından ‘’Dış Ticaret Eğitimi’’ verildi. 

İçinde bulunulan ekonomik durumun tehdit değil fırsat olduğuna değinen ve ihracata ağırlık verilmesinin gerektiğini ifade eden Alegöz ‘’ Satışları, karları ve üretimi arttırmak, Dünya pazarlarından pay almak, İç pazara olan bağımlılığı azaltmak, Pazar dalgalanmalarını dengede tutmak, rekabet gücünü arttırmak ve istihdam yaratmak amacıyla ihracat yapmamız gerekir " dedi.

Eğitimde ;

İhracatçı olmak için gerekli şartlar, İhracatta kullanılan belgeler, Dış Ticarette Teslim Şekilleri (Incoterms), Dış Ticarette Ödeme Yöntemleri, İhracatta İşlem Sırası, Hedef Pazar ve İhracat müşterisi bulma yöntemleri, İhracatta Dijitalleşme ve Devlet Destekleri anlatıldı.

Son olarak da Tarsus Ticaret Borsası’nın Ticaret Bakanlığı tarafından kazandığı ve yürütmekte olduğu URGE Projesi  ‘’Tarsus Tarım Ürünleri İhracatı Geliştirme Projesi’’'nin tanıtımı ve anlatımı yapıldı. Projeye üye firmalar ve ürünleri tanıtıldı. (www.tarsusbazaar.com)

Son olarak; katılımcıların yoğun ilgisiyle soru-cevap bölümü yapılarak eğitim tamamlandı.

Tarsus Ticaret Borsası İhracata Destek Vermeye Devam Ediyor
Tarsus Ticaret Borsası İhracata Destek Vermeye Devam Ediyor