Tarsus Ticaret Borsası Sektör Üyeleri  toplanarak üretici, tacir ve sanayici arasında gerçekleşen alım satımların usul ve esasları üzerine istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Sektör buluşmasında 27/08/2014 tarihli "Günlük Fiyat ve Yaklaşık Fiyat Komitesi"'nin hızlı hareket etmesine olanak sağlayacak bir form web sayfasında yayınlanmaya başladı.

FİYAT TESPİT KOMİSYONU formu için tıklayınız 

22.07.2016 tarihli Yeni Sezon Dane Mısır Alımlarında Sektör Temsilcilerimizin Aldığı Ve Uygulayacağı Tavsiye Kararı'na uyulması hususunda yeniden mutabakat sağlandı

 

Borsamızda da İŞKUR Hizmet Noktası kurulması ile işverenlerimize yerinde doğrudan hizmet verilmeye başlanacaktır. “Üyelerimizin İŞKUR ile direk olarak temas kurmalarına olanak sağlayacak olan hizmet noktası ile bundan sonra Tarsus Ticaret Borsası İŞKUR hizmetlerini borsamızda verecek."

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile TOBB ETÜ-SEM Merkezi tarafından düzenlenen 2 gün süreli   “Urge Esasları ve Uygulaması” eğitimlerine Tarsus Ticaret Borsası bünyesinde Proje Uzmanı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personeli ve Dış Ticaret Uzmanı olarak oluşturulan 3 kişilik ekip, TOBB ETÜ-SEM Merkezi tarafından verilen eğitimde başarı sertifikalarını aldı.

Tek bir çatı altında aynı ya da benzer iş kolunda faaliyet gösteren sektörlerle "Ortak Payda Tarsus" olacak şekilde birlikte hareket etmek, İlçemizin ihracatını arttırmak konusunda uygulamaya çalıştığımız URGE projemize katkı sağlamak. Bu amaçla "Engelsiz Ticaret - Kolay İhracat" konulu sektör buluşması sağlandı

 

Orjini Tarsus olan yöremize özgü Tarsus Sarıulak zeytin çeşidimizi ve Tarsus’ta üretilen zeytin ve zeytinyağını dünyada rekabetçi ortama getirmek, dünya markası yapmak.

Orijini Tarsus olan Sarıulak Zeytin çeşidi için platform aracılığı ile yürütülen coğrafi işaretleme raporları ve toplantı kararları dosyasındadır.

Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle  düzenlenen Tarsus Ekonomi Sohbetleri.

Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılan toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke,CHP Mersin Eski Milletvekili Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, TSO Başkanı Ruhi Koçak, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, TASİAD Başkanı Yakup Ateş ile ilçedeki Meslek Odası Başkanları, eski CHP Milletvekilleri, partililer ve işadamları katıldığı bu toplantıda sosyo - ekonomik ve ticari beklentiler sözlü olarak paylaşıldı.

 

Tarsus Ticaret Borsası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası birlikteliği ile Tarsus'a daima desteğini tam olarak veren Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ı "Tarsus Ekonomisinin Sesleri" ile bir araya getirdik.

Mersin Valisi, Tarsus Kaymakamı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, Tarsus Belediye Başkanı ve Tarsus Oda Başkanları ile  işadamları katıldığı bu toplantıda sosyo - ekonomik ve ticari beklentiler sözlü olarak paylaşıldı.

 

Tarsus Süt Üreticileri Birlik Başkan Yardımcısı Danyal Avşar'ın ve ev sahibi olarak Tarsus Ticaret Borsası olarak Canlı hayvan yetiştiriciliği sektörü bilinçlendirilmeye çalışıldı

Bu toplantının ardından Menkobirlik Başkanı, Borsa Meclis Üyesi ve Canlı Hayvan Komisyon Üyesi Ömer Özcan'ın isteği ile Tarsus Ticaret Borsası Toplantı salonunda Tarsus Süt Üreticileri Birliği ile T.C.Ziraat Bankası Tarsus Şubesi yetkilileri bir araya gelerek daha önce birlik üzerinden ithal edilen Simental Düvelerden elde edilen sütün kalitesini korumak ve arttırmak amacıyla  “Her İşletmeye Bir Süt Soğutma Tankı” Projesine ithal düve sahipleri ile birlikte start verildi.

 

Tarsus Ticaret Borsası Milli İstihdam Seferberliği kapsamında ve BORSA İŞKUR HİZMET NOKTASI'nda daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla "İŞ GÜCÜ İLAN" sayfası oluşturmuştur.

İş gücü temininde bulunmak isteyen üyelerimizden gelen istihdam ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla "İŞ GÜCÜ İLAN" formu ve linki oluşturuldu.

 

Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitki Koruma ürünleri "Stok Takibi Sistemi" bitkisel ürünlerin üretiminden pazarlama aşamasına kadar geçen süreçte kullanılan Bitki Koruma ürünlerinin zirai mücadele teknik talimatlarına ve teknik tavsiyelerine uygun, tüketici sağlığı ve çevrenin korunmasına yönelik olarak izlenebilirliğinin sağlanması amacıyla; Tarsus genelinde faaliyet gösteren Bitki Koruma Ürünleri Bayilerine 4 gün süreli sektörlerine yönelik eğitim düzenledi.

İlçe Tarım Müdürü , Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı ile gıda güvenilirliğine dikkat çekti

 

Tarsus Belediye Başkanı, MHP Milletvekili, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro ve Borsa üyelerinden her sektör temsilcisi ile istihdam seferberliği görüşüldü.

Tarsus İŞKUR ve SGK Müdürleri Milli İstihdam Seferberliği Tanıtımı ve Bilgilendirmesi için Borsada buluştu.

 

İlçemizde oluşturulacak "Üzüm Rekolte Tahmin Komisyonunda" görev almak üzere Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 22 Mayıs 2017 tarihinde Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde Üzümde Rekolte Tahmin Eğitimine Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Yılmaz Karabulut söz konusu eğitime katıldı.

 

Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Programı kapsamında destelenen URGE Proje Tanıtım Toplantısı Tarsus Ticaret Borsasının hazırladığı proje konusu kapsamında   proje iştirakçısı 20 firmanın katılımı ile TTB toplantı salonunda gerçekleşti

Tarsus'un İhracat Gücünü Arttırmaya yönelik URGE Projesi başladı. Sektör Analizleri yıl sonunda yapılacak.

 

Tarımda İşveren Borsa Üyesi temsilcileri Borsa Başkanı Murat Kaya Başkanlığında, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus SGK Müdürü Nurullah Süleyman Bilim, Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal, SGK Müdür Muavini Barış Akgül ,SGK Müdür Yardımcısı Ali Esirgemez ile borsa üyesi yaş sebze meyve ticareti ile iştigal eden sektör temsilcilerinin sektöre ait  genel sorunlar üzerine bilgi alışverişi ve paylaşımı istişaresinde bulundu.

 

Tarsus Ticaret Borsası, sektörlerde yaşanacak iş kazalarını önlemek amacıyla sertifikalı Bakanlık onaylı İlk Yardım Eğitimi düzenledi.

 

Tarsus Ticaret Borsası , 27 Mayıs 2017 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan 7020 sayılı kanun ile daha önceki yapılandırmalar kapsamında başvuru yapamamış kamu borçları bulunan Borsa üyelerine 7020 sayılı Kanundan yararlanma olanakları anlatıldı.

 

Mısır Sektörüne ait raporu yayınlandı

RAPORLAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ

 

Tarsus Ticaret Borsası Üye firması Avşarlar Gıda ve Kuruyemiş grubu olarak bünyelerinde bulunan firmalarında firma yönetim kurulu üyelerine ve çalışlarına yönelik Kurumsal Gelişim Eğitimlerini Borsa Eğitim Salonunda yaptılar.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Akdeniz Meyve Sineğine karşı yürüttüğü Ulusal Mücadele Projesi çerçevesinde Tarsus Ticaret Borsasında ekonomik değeri yüksek olan turunçgil yetiştiriciliğinde verimi ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen etkenlerin başında gelen Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı Bakanlığın geniş çaplı bir mücadele programı yürüttüğü, bu kapsamda sektörü ve üreticileri koruyacak önlemlere ait toplantılar ile AMS tuzak dağıtımı yapıldı.

Borsa Bütçesinden bu mücadele kapsamında bütçe ayırdı. 2017 ARALIK ayı içinde Proje Değerlendirme toplantısı Borsada Yapılacak

 

tarsustb tarafından 21.08.2017 10:14 da yazıldı.

Tarsus Ticaret Borsası dünyada pamuk fiyatlarını, tüketimini, ticaretini ve stok durumunu konu alan raporunu  ilgili sektöre aktardı.

RAPORLAR BÖLÜMÜNE BAKINIZ

 

Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi kapsamında sektörlerimize 12. Etap kırsal kalkınma yatırımlarına hibe destekleri anlatıldı.

 

Rusya Tarım Bakanlığının 31 Ağustos 2017 tarihinde resmi web sayfasında açıkladığı haberinde bazı sebzelerin Rusya piyasasına ihracatının Tarsus'lu firmalardan gerçekleştirilecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Rusya Tarım Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle Mayıs ayı başlarında ülkemize gelen Anton Karmazin başkanlığındaki heyet, İzmir, Antalya ve Mersin’deki incelemelerinin ardından son olarak Tarsus’a gelerek 15 firmada incelemede bulunmuştur. Marul, kabak , biber, domates ve patlıcan başta olmak üzere ihraç ürünlerinin dikim safhasından hasadına kadar olan süreçteki çalışmaları inceleyen Rus heyeti, paketleme ve nakil konularında da gerekli incelemelerini tamamlayarak hazırladığı raporunu nihayet Rusya Tarım Bakanlığı resmi web sayfasında yayınladı. Raporda yer alan ve 1 Eylül 2017 tarihinden sonra Rusyaya ihracat yapacak olan firmaları açıklayan Bakanlığın haberinde firmaların tamamının Tarsus'lu ve Tarsus Ticaret Borsası'nın sektör temsilcileri oldu.

 

Kuruluş çalışmaları hızla devam eden Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin Kurucu Müteşebbis Heyeti başkanı ile yönetim ve denetim kurulu üyeleri Vali Ali İhsan Su başkanlığında yapılan toplantıda belirlendi.

2015 Yılında Borsamız tarafından ÇKA'dan kazanılan Tarsus'ta Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Fizibilite Çalışması ile start alan projemizin çıktısı BAKINIZ PROJELER

 

Tarsus Belediyesine ait yaklaşık 20 bin metrekare üzerinde kurulu olan hayan pazarının rehabilite ve ıslahı üzerine Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde, Zabıta Müdürü M. Ramazan Gözener Başkanlığında Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı , Tarsus Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak ve Zabıta Komseri Seyhan Bayır konu ile ilgili ilk toplantılarını gerçekleştirdi

Bu toplantının ardından Canlı Hayvan Pazar yeri çalışmaları canlı hayvan sektörü için başlatılmış oldu.YK'nun 22/11/2017 tarihli ve 227 sayılı toplantısında sektöre ait rapor sunuldu. 17 EKİM 2017 tarihinde toplanan heyet,15-16 Kasım tarihlerinde Konya- Ereğli, Konya - Karapınar ve Aksaray Canlı Hayvan Tesislerinde incelemede bulundu.

 

 

Tarsus, Nar Ağaç sayısı olarak ve rekolte olarak Adana'dan daha yüksek bir potansiyele sahip.Antalya nar üretiminin ise nerdeyse yarısına sahip potansiyeldedir.

Borsa Soğuk Hava Depoları Nar ürünü için sektörün talebine uygun hale getirildi.