Borsa Dış Ticaret İstihbaratı Hizmeti İçin Hazır

• 17.01.2018

Tarsus Ticaret Borsası "Dış Ticaret İstihbaratı" hizmetini  Borsamız bünyesinde verebilecek seviyeye ulaştı.

Başkan Murat Kaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada,"Birliğimiz koordinasyonunda, Oda-Borsalarımız bünyesinde temel dış ticaret bilgisi ve dünya dış ticaretinde ticari bilgiye ulaşması, bu bilgiyi araştırma ve ihtiyaçlara göre süzme becerilerine ve yeterliliklere sahip "Dış Ticaret İstihbaratı" hizmeti verebilecek dış ticaret uzmanlarının yetiştirilmesi noktasından hareket ederek bir dizi eğitimler düzenlemiştir.Yürüttüğü  "Dış Ticaret İstihbaratı Projesi" kapsamında bizlerde özellikle ihracat yapmak isteyen üyelerimize hizmet sağlamak, küresel düzeyde pazarlar, hedef ülke pazarları, hedef rakipler, hedef müşteriler, ülke mevzuatları ve  dış ticaret işlemleri, yeni teknoloji ve uygulamalar alanlarında ticari bilgileri kazanma noktasında personelimiz görevlendirdik. Bütün gayemiz ihracat yapmak isteyen üyelerimizin ürünleri için hedef pazar tespiti konusunda Tarsus Ticaret Borsası'nı başvuru noktası haline getirmekti." dedi.

Başkan Murat Kaya sözlerine şu şekilde devam etti,"Borsamız adına görevlendirilen personelimiz Dış Ticaret İstihbaratı Projesi kapsamında yapılan  söz konusu eğitimlerde ve  eğitim sonunda yapılan sınavda yüksek başarı göstererek Başarı Belgesi'ni TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan aldı.Kazanılan bu belge ile Personelimiz, Borsamızın bünyesinde Birliğimizin önem verdiği konularda başı çeken "Dış Ticaret İstihbaratı" hizmetini  verebilecek seviyeye ulaştırdı.Bizlerde bu gaye ile üyelerimizin dış ticarette gelişimlerine destek olmak amacıyla personelimizi  yeni eğitim programları ile desteklemeye devam edeceğiz.Başarısından dolayı Dış Ticaret Uzmanımız Pınar Alagöz'ü tebrik ederiz."

Borsa Dış Ticaret İstihbaratı Hizmeti İçin Hazır