Tarsus İŞKUR ve SGK Müdürleri Ticaret Borsası’nda Buluştu

  • 09.03.2017
  • tarsustb

Tarsus İŞKUR ve SGK Müdürleri Milli İstihdam Seferberliği Tanıtımı ve Bilgilendirmesi için Borsada buluştu.

Başkan Murat Kaya, öncelikle bu istihdam seferberliği konusunda Tarsuslu işadamları olarak elimizden gelen tüm desteği vereceklerini ifade ederek, “Bu seferberliğin kalıcı ve sürekli olması için her desteğe ve fedakârlığa hazır olduğumuzu burada huzurlarınızda ifade etmek istiyorum.” dedi.

Borsa Başkanı Murat Kaya’nın konuşmasının ardından İŞKUR Müdürü Kürşat Dal “Bu sene çok önemli bir sene. Arzu ettiğimiz hedeflere ulaşabilirsek, bundan sonraki süreçte daha başarılı olacağız. Seferberlik kapsamında ilçelerimizdeki iş adamlarımız ile bir araya geliyoruz.” dedi. Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ve İstihdama Yönelik Teşvikler konularında bilgi vererek İstihdam teşvikinden yararlanma durumları hakkında açıklamalarda bulundu.

SGK Müdürü Süleyman Bilim ise işverenlerin sahip olduğu haklar ile ilgili olarak Borsa yetkililerine detaylı bilgiler verdi. BİLİM, Borsa üyelerine ihtiyaç duyduğu her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ederek, teşvik uygulamasının 31.12.2017 tarihine kadar geçerli olacağı, teşvikten yararlanacak işverenler; aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklarını ifade ederek özel sektör işverenlerin istihdam teşvikinden hangi durumlarda yararlanılamayacakları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Murat Kaya yapılan bilgilendirme toplantısı sonunda İstihdam Seferberliği konusunda tüm işverenlere yeniden çağrıda bulunarak;

” Kendi imkanlarımızla gerçekten bu millete hizmet edecek, bu ülkenin gelişmesine katkı sağlayacak, bu ülkede daha huzurlu ve müreffeh bir şekilde yaşanmasına vesile olacak olanın yanındayız. Her artı istihdam, yeni bir iş, aş demektir.Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. İstihdamda, iş dünyasında hayatımızın her alanında varlıkları ile bize destek olan kadınlarımızın iş gücüne katılması önceliğimiz olmalıdır. Bu noktada;toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınlarımızın siyasi ve sosyal hayatın içerisinde aldığı payı artırmak hepimizin sorumluluğudur. İşbirliğinden dolayı İŞKUR Müdürümüze ve SGK Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Bir İş Bir Aş için , Refah Türkiye için yapacak çok işimiz var.” dedi.

Toplantıdan çıkan ortak fikir şu oldu; Müdürlerimiz ile iş verenlerimizi bu seferberlik kapsamında daha sık bir araya getirerek istihdamı artırmak amacıyla toplantılar yapılmasının uygun olacağı kararına varıldı.

SGK Müdürü Süleyman Bilim’e göreve geldiği günden bugüne taptığı çalışmalar nedeniyle Borsa Başkanı Murat Kaya tarafından plaket sunuldu.

Tarsus İŞKUR ve SGK Müdürleri Ticaret Borsası’nda Buluştu
Tarsus İŞKUR ve SGK Müdürleri Ticaret Borsası’nda Buluştu