Akdeniz Meyve Sineği Mücadele Tuzaklar Törenle Dağıtıldı

  • 18.07.2017
  • tarsustb

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Akdeniz Meyve Sineğine karşı yürüttüğü Ulusal Mücadele Projesi çerçevesinde Tarsus Ticaret Borsasında üreticilere tuzak dağıtımı için tören düzenlendi. Ticaret Borsası bahçesinde düzenlenen tören öncesinde toplantı salonunda yapılan konuşmalarda Mersin ili için ekonomik değeri yüksek olan turunçgil yetiştiriciliğinde verimi ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen etkenlerin başında gelen Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı Bakanlığın geniş çaplı bir mücadele programı yürüttüğü anlatılarak, Akdeniz meyve sineğinin zararları ve mücadele şekilleri hakkındaki eğitim ve  bilgilendirme İlçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli Akın Akçalı tarafından yapıldı.

Dağıtımı yapılan tuzakların önemine değinen Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yardımcısı Mehmet Akbaş, bu yıl yaklaşık 7 bin dolayında tuzak dağıtılacağını  söyledi.

Tarsus İlçe Müdürü Hayri Erdoğan ise, dağıtılan tuzakların teknik talimatlara uyularak kullanılmasının önemine değinerek, gerektiğinde konusunda uzman personelimizin her türlü teknik desteği sağlayacağını dile getirdi.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya konuşmasında, üretim ve kalitenin önemine değinerek, “Burada hepimize önemli görevler düşüyor. Ticaret Borsası olarak üretimin kaliteli ve verimli olması konusunda Kaymakamlığımız ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile birlikte ortak projeleri uygulamaya devam ediyoruz” dedi.

Başkan Murat Kaya, “Üretimimiz ne kadar kaliteli olursa, ne kadar verim yüksek olursa ülkemiz ve üreticilerimiz o denli faydalanıp, kalkınacaktır. Artık önümüzdeki yılın savaşları gıda savaşları olacaktır. Allah o kadar verimli topraklar bahşetmiş ki ülkemize, bizlerde bu topraklardan en sağlıklı, en kaliteli, en verimli ve en yüksek rekolteyi almalıyız. Üreticilerimiz verimli ve kaliteli üretim yapacak, ihracatçımız ürünleri hak edilen fiyattan satın alacak ve yurtdışına en yüksek fiyattan satacak. Bunun için hepimize önemli görevler düşüyor.”şeklinde konuştu.

Kaymakam Yüksel Ünal ise konuşmasında, üretimin önemine değinerek, kaliteli ve rekoltenin yüksek olduğu ürün için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın turunçgillerin ana zararlısı olan Akdeniz Meyve Sineği mücadelesi kapsamında, Mersin il genelinde çok ciddi çalışmalar yaptığına dikkat çeken Kaymakam Yüksel Ünal, turunçgil üretiminin ülkemizde yaş meyve ve sebze ihracatında gelişme potansiyeline sahip önemli bir yerde bulunduğunu, bu bağlamda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğünün çok güzel çalışmalar yaptığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkan yardımcısı Ali Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yardımcısı Mehmet Akbaş, Tarsus ilçe Müdürü Hayri Erdoğan, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Gül ile birlikte tuzakları üreticilere dağıttı.

Akdeniz Meyve Sineği Mücadele Tuzaklar Törenle Dağıtıldı
Akdeniz Meyve Sineği Mücadele Tuzaklar Törenle Dağıtıldı
Akdeniz Meyve Sineği Mücadele Tuzaklar Törenle Dağıtıldı
Akdeniz Meyve Sineği Mücadele Tuzaklar Törenle Dağıtıldı
Akdeniz Meyve Sineği Mücadele Tuzaklar Törenle Dağıtıldı