Üye Başarı Hikâyeleri faaliyetimizi bu yıl ARIDAĞ TARIM PAKETLEME PLASTİK SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ sahibi ve yönetim kurulu başkanı Özkan Arıdağ ile gerçekleştirdik.
Çocukluğundan beri iş adamı olmayı hayal eden Özkan Arıdağ, bunu gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu, bu sektörde kendini geliştirip daha da ilerletmek istediğini belirtti.
İş adamı olmayı hedefleyen ve bunu gerçekleştiren iş insanları gibi özkan arıdağ`da hedeflediği ve hayal ettiği işi gerçekleştirmiş ve tamamen kendini işine verip, en önemlisi de ülkesi için çalışıp daha iyi iş imkanları ve istihdam sağlamak isteyen biri olarak iş dünyasında hak ettiği yere gelmiştir.

DİSİPLİN, OLMAZSA OLMAZIMDIR!
Çalışma hayatında olmazsa olmaz dediği en önemli kurallardan biri disiplindir. İş hayatı boyunca bundan ödün vermemiş ve çok çalışarak GENÇ YAŞINDA büyük bir başarı elde etmiştir.Okul ve eğitimin önemine değinen Özkan Arıdağ çok küçük yaşlarda ailesi ile birlikte çalışmaya gittiğini, okul hayatını iş hayatına tercih etmek zorunda kaldığını, ancak hiç bir yükselişin eğitimsiz olamayacağını belirterek çalışanları ve kendini hala öğrenmeye adadığını söyledi.
Günümüzde birçok ebeveynin çocuklarını iş hayatından habersiz büyüttüğü aslında ebeveynleri okul ile birlikte çocuklarının meslek sahibi olmaları içinde gayret göstermeleri gerektiğini ifade ederek, daha okul çağlarında çocukların iş hayatı ile tanışmalarında yarar olacağı düşüncesiyle kendisinin de başarısını aslında nasıl yakaladığı sonucuna varıyoruz.
Her işte olduğu gibi kendi işinde de çeşitli zorluklar olduğunu söyleyen Özkan Arıdağ İş hayatının stresi, sorunları, yarattığı bazı sıkıntıları karşısında müzik dinleyerek iyi hissettiğini ve sonrasında kendini işine verdiğini belirtip çözülemeyecek hiçbir sorunun olmadığını da vurgulamış oldu. Bunun yanı sıra Özkan Arıdağ gençlere her zaman çalışkan olmalarını işten kaçmamalarını ve en önemlisi de disiplinli olmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.
Arıdağ Plastik, Tarım ve Sanayi Sektöründe hizmet vermek amacı ile 2016 yılında kurulmuştur. Fabrika: 6500 m² açık olmak üzere toplam 12.500 m² lik alanda plastik taşıma kasaları imal edilmektedir. Arıdağ Plastik firması olarak amaçları plastik kasa ve ambalaj konusunda ülkemizin en başarılı kuruluşlarından biri olmaktır. Onun için sürekli müşteri ve pazar isteklerini araştırarak, müşteri ihtiyaç ve taleplerini en üst düzeyde karşılayacak ürünler üretebilmek için gayret göstermektedirler. Müşterilerine hızlı, zamanında ve uygun fiyatta ürün teslim etmek en büyük hedeflerinden biridir. Arıdağ Plastik Türk Gıda Kodeksine uygun, hijyen şartlarda üretim yapmakta ve müşterilerine, en iyi kalitede ürün sunarak gıda maddelerinin gönül rahatlığı ile kullanımını sağlamaktadır. Arıdağ Plastik olarak bölgemiz ve ülkemiz ekonomisinin kilit taşı niteliğindeki tarım ve tarıma dayalı sanayinin ihtiyaçlarını dikkate alarak ürün çeşitliliklerini sürekli olarak genişletmektedirler. Arıdağ Plastik, toplumsal ve sosyal sorumluluk bilinci ile çevreye duyarlı, kaliteli üretim yapmayı ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı kendisine ilke edinmiştir.

Arıdağ plastik Tarsus Ticaret Borsasının Ticaret Bakanlığı nezrinde yürüttüğü URGE Projesinde de yer almaktadır. Arıdağ plastik bu proje ile birlikte ufkunun genişlediğini ve Rusya’ya ihracata başladıklarını, halen Tarsus Ticaret Borsası tarafından dış ticaret eğitimleri ve ihracat ile ilgili destek almaya devam ettiklerini belirtti.
Özkan Arıdağ, ayrıca Arıdağ Paketleme, Arıdağ Tarım, Arıdağ Plastik firmalarının da sahibi olarak şehrimizin ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir.
Bizimle bu röportajı gerçekleştirdiği için Özkan Arıdağ’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.