TOBB Duyuruları

 

27
Birliğimiz organizasyonunda 26 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 14:00'te internet üzerinden "İşyerleri için Afet Farkındalık Eğitimi" düzenlenecektir. Eğitim programına ilişkin davet ekte sunulmaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile AFAD iş birliğinde gerçekleştirilecek olan webinarda afetler kapsamında işyerlerindeki
riskler, afet ve acil durum öncesi hazırlıklar, afet ve acil durum sonrası ilk saatlerde yapılması gerekenler ile afet acil durum sırasında doğru davranışlar anlatılacak olup program sonunda katılımcıların konu hakkındaki soruları cevaplandırılacaktır.
Toplantıya katılımınızı, sosyal medya ve internet sitenizde paylaşımınızı, üyelerinize duyurarak katılımlarını sağlamanızı rica ederim

[Devamını oku...]

27
Cumhurbaşkanı tarafından 11 Ekim 2022 tarihinde esnafa kredi kolaylığı sağlayacak yeni bir paket açıklanmış, buna göre esnaf için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatılmıştı.
Üyelerimizden konu ilgili olarak, Halkbank'ın hem Esnaf Odası'na, hem de Birliğimize bağlı Odalara üye olanlara kredi imkânından faydalandırmadığı yönünde şikayetler olmuştur. Konu Birliğimiz ile Halkbank arasında görüşülmüştür.
Bu kapsamda Birliğimizin girişimleriyle 10 Ekim'den önce hem Esnaf Odası'na hem Birliğimize bağlı Odalara üye olan işletmeler söz konusu kredi imkanından faydalanabileceklerdir.
Bilgilerinizi ve konuyu üyelerinize duyurmanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

13
Birliğimiz ve ABD Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde, "ABD Tarafından İran ve Rusya'ya Yönelik Yaptırım Politikaları ve Uygulamaları- İş Dünyası İçin Bilgilendirme Toplantısı" düzenlenecektir. Toplantı kapsamında ABD Hazine Bakanlığı uzmanları tarafında bilgi verilecek ve katılımcıların soruları cevaplandırılacaktır.
Toplantı, 17 Ekim 2022 Pazartesi günü, saat 14:00 – 16:00'da TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecektir.

Toplantı elektronik ortamda da takip edilebilecektir.

Toplantıya katılmak isteyenlerin, thttps://anket.tobb.org.tr/#/anket/iran-abdbilgilendirmetoplantisi linkinden en geç 14 Ekim 2022 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Toplantıya elektronik ortamda katılmak isteyenlerin belirtilen internet adresinde yer alan formda "Online Katılım" seçeneğini işaretlemeleri gerekmektedir.

Online katılmak üzere kayıt yaptıranların, kayıt anında belirtilen elektronik posta adreslerine toplantı linki gönderilecektir.
Bilgilerinizi ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]

06
İlgi : Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 30.09.2022 tarihli e-posta yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda, ülkemizin üyesi olduğu Afrika Kalkınma Bankası'nın 12-13 Ekim tarihlerinde Zoom üzerinden İş Fırsatları Semineri düzenleyeceği belirtilmektedir. Katılımcıların Afrika Kalkınma Bankası yetkilileri, diğer katılımcılar ve özel sektör temsilcileri ile bağlantı kurma imkanı olacaktır.

Seminer programı ekte yer almakta olup, seminere katılım için aşağıdaki bağlantıdan kayıt yaptırılması gerekmektedir:
https://www.afdb.org/en/news-and-events/events/business-opportunities-seminar-fall-2022-edition-54996 Bilgilerinizi ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

28
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 26.09.2022 tarih ve 78512950 sayılı yazısı.
İlgide kayıtlı yazıda, Nijerya menşeli Vickmelie Nigeria Limited Şirketinin ülkemizin ilgili kurum ve şirketleri ile kömür ticareti yapmak istediği belirtilmektedir. Taleplerini içeren yazının bir örneği ekte iletilmektedir.

Bilgilerini ve konunun ilgili Odanız üyelerine duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]

28
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 26.09.2022 tarih ve 78512950 sayılı yazısı.
İlgide kayıtlı yazıda, Nijerya menşeli Vickmelie Nigeria Limited Şirketinin ülkemizin ilgili kurum ve şirketleri ile kömür ticareti yapmak istediği belirtilmektedir. Taleplerini içeren yazının bir örneği ekte iletilmektedir.

Bilgilerini ve konunun ilgili Odanız üyelerine duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]

27
Kayseri Sanayi Odası'ndan Birliğimize intikal eden ekli yazıda, 5-9 Ekim 2022 tarihlerinde "Anadolu Mobilya Fuarı(ANAMOB)"nın gerçekleştirileceği belirtilmektedir.
Bu kapsamda, 5-9 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek fuarın üyelerinize duyurulması hususunu rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

02
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından başlatılan "KOBİ'lerin E-Karnesi Projesi" Türkiye'de faaliyette bulunan KOBİ'lerin dijital dönüşümünün desteklenmesini amaçlamaktadır.
Proje kapsamında, KOBİ'lerin dijital dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla, firmalara bilgi teknolojilerine ilişkin farkındalık, altyapı, müşteri ile ilişkiler, satış ve pazarlama, işletme yönetimi, ödeme yöntemi, bilgi teknolojileri becerileri ve insan kaynağı, üretim yönetimi ve ürün geliştirme, tedarik zinciri, dijital güvenlik
başlıklarından oluşan 15 dakikalık çevrimiçi bir anket uygulanmaktadır.
Söz konusu anket sorularına verilecek olan cevaplar, bu alt dijitalleşme başlıklarına göre skorlar üretmekte ve firmaların kendilerini aynı sektör ve büyüklükteki diğer işletmelerle kıyaslamasına imkan vermektedir. Bu skorlar kullanılarak, firmaya özgü olarak üretilen E-Karne'de ayrıca, firmanın dijital dönüşüm sürecini
hızlandıracak dijital çözümler ve kamu destekleri sunulmaktadır.
Çalışmaların tüm Türkiye geneline yayılması, il ve Oda/Borsa düzeyinde güncel olarak dijitalleşme düzeyiyle ilgili mevcut durum ve ihtiyaçların tespit edilmesi ve KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçlerine destek olunması planlanmaktadır. Bu sebeple, Oda/Borsaların destek ve geri bildirimleri projeye sağlayacağı katkı açısından
önem arz etmektedir.
Bu kapsamda, https://kobiekarne.tepav.org.tr linkinden erişim sağlanabilen anketin üyelerinize
duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

10
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'ndan alınan yazıda, Almanya Büyükelçiliği'nin 19-20 Eylül 2022 tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenleyeceği Alman İş Günü kapsamında, Federal Malzeme Yönetimi, Tedarik ve Lojistik Birliği (BME) ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın (AHK Türkiye) Alman
satınalmacılar ile Türk tedarikçiler arasında ikili görüşmeler düzenleyeceği bildirilmektedir.
Ekli listede yer alan Alman şirketlerinin satınalmacılarının da, tedarikçi görüşmeleri için 19 Eylül 2022 tarihinde Kocaeli'de bulunacağı ifade edilmektedir.
Tedarikçi olarak bir veya daha fazla Alman alıcı ile görüşmek için en geç 24 Ağustos 2022 saat 17:00'ye kadar başvuruda bulunulabileceği, başvuru için ekte yer alan doküman üzerinden firma profilinin İngilizce olarak doldurularak hartwig.kuehn@dtr-ihk.de e-posta adresine gönderilmesi gerektiği belirtilmektedir.
Bilgilerini ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

10
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 03.08.2022 tarih ve 76954310 sayılı yazısı. İlgi kayıtlı yazıda, 10-14 Ekim 2022 tarihlerinde Dubai World Trade Centre'da düzenlenmesi planlanan GITEX Global Fuarı'na (gitex.com) Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından milli katılım organizasyonunun gerçekleştirilmesinin planlanmakta olduğu belirtilmektedir.
Yazıda devamla, GITEX Global fuarı ile aynı fuar merkezinde, 10-13 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan "North Star Dubai", "Future Blockchain Summit" ve "Fintech Surge" etkinliklerinin organizatörü ile yaptığı görüşmeyle ilgili hususlar aşağıda yer almaktadır.
700'den fazla startup firması ile 600'den fazla yatırımcının bir araya geleceği North Star Dubai etkinliğine Türk firmalarının da ilgisi olduğu; bu bağlamda sadece Türk startup firmalarından oluşacak bir alanın tahsis edilebileceği, "Future Blockchain Summit" ve "Fintech Surge" etkinliklerinin temelde start-up etkinliği olmakla birlikte Standard Chartered Bank, Abu Dhabi Islamic Bank, Mastercard, Stripe gibi firmaların "Fintech" bölümünde; Binance, Coinmena, Cypher Capital, Metahero gibi firmaların ise "Blockchain" bölümünde yer alacağı ifade edilmiş olup, "North Star Dubai", "Future Blockchain Summit" ve
"Fintech Surge" etkinliklerine daha fazla Türk firmasının katılım sağlamasından memnuniyet duyulacağı belirtilmektedir.
Bu çerçevede, bahse konu GITEX Global fuarının bölgedeki önemli etkinliklerin başında gelmesi, ülkemiz startup firmalarının son zamanlardaki başarıları
üşünüldüğünde söz konusu etkinliklere start-up firmalarımızca katılım sağlanmasında fayda görüleceği belirtilmektedir.
Bilgilerini ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

Sayfa 5 / 21İlk   Geri   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  İleri   Son