TOBB Duyuruları

 

01
İlgi : Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 24.02.2023 tarihli ve 83098266 sayılı yazı.
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, 9 Mart 2023 tarihinde Ticaret Bakanlığı tarafından Devlet Destekleri Eğitim Programının 1000 kişilik kontenjan sınırı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği açıklanmış olup, programa katılmak isteyenlerin 3 Mart 2023 tarihi saat 17.00'ye kadar yazıda bilgisi verilen link üzerinden
online kayıt yaptırmaları gerektiği belirtilmiştir.
Bilgilerini ve üyelerinize duyurulmasını önemle rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

21
Mesleki Beceri Seferberliği, TOBB ve UNICEF'in girişimleriyle iş dünyasının liderliğinde yürütülen ve ülke çapında bir iletişim kampanyası ile desteklenen çok paydaşlı bir girişimdir. Amacı, Türkiye'deki özel sektör firmalarını, gençlerin gelecekte en iyi şekilde istihdam edilebilirliklerini desteklemeye dönük ortak bir vizyon etrafında bir araya getirerek, onlar için kaliteli iş yeri temelli öğrenme fırsatlarının artırılmasını destekleme konusunda harekete geçirmektir. İşverenler, zorunlu eğitimlerini tamamlayan gençler (14-17) için mesleki eğitimden istihdam ve staj imkanı sağlayarak, onların iş hayatına geçişi kolaylaştıracak temel becerilerle donatılmasına destek olacaklardır.
Bu kapsamda MEB, TOBB ve UNICEF arasında 17.01.2023 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalanmıştır.
Bilgilerinizi ve Mesleki Beceri Seferberliğini tanıtmak üzere aşağıda linki verilen tanıtım videosunun paylaşımını, Mesleğim Hayatım İş ve Staj Programı Portalı'nın (https://mhbasvuru.meb.gov.tr) üyelerinize duyurulmasını ve portal imkanlarından üyelerinizi faydalandırmanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

14
Ticaret Bakanlığı'nın (İç Ticaret Genel Müdürlüğü) deprem felaketi sebebiyle alınacak tedbirleri bildirdiği ilgi yazıda, 8/2/2023 tarihli ve 32098 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla 8/2/2023 Çarşamba günü saat 01.00'dan itibaren üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edilen illerde merkezi yer alan veya bu illerde genel kurul toplantısını yapacak olan anonim ve limited şirketlerin toplantıya çağırılan genel kurullarının, şirketlerin temsile yetkili yönetim organı üyelerinin istemi üzerine iptal edilmesinin imkân dâhilinde olduğu belirtilerek, bu kapsamdaki ilan taleplerinin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürlüğünce karşılanmasının uygun olacağı bildirilmiştir.
İlgi yazı ekte iletilmekte olup, bilgi ile Üyelerimize duyurulmasını ve sürecin takibi hususunda gereğini rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

31
Birliğimiz Türkiye Sektör Meclisleri bünyesinde yer alan Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Meclisi, meclis üyeleri Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD)' ın ortaklığında İthalat Kontrol Sistemi (ICS2) ve Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi
(U-ETDS) konularında bilgilendirme yapılması amacıyla 6 Şubat 2023 tarihinde bir webinar gerçekleştirilecektir. Söz konusu webinarda Birliğimiz üyesi Odalar, Sektör Meclisleri; Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları yer alacak olup, webinar herkese açık gerçekleştirilecektir.

Toplantıya ekte yer alan linkten erişim sağlanabilecektir.
Bahse konu webinarın duyurusunu, sosyal medya hesaplarınızdan paylaşmanız ve üyelerinizi bilgilendirmeniz
hususunda gereğini rica ederim.

[Devamını oku...]

31
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, 8 Şubat 2023 tarihinde Ticaret Bakanlığı tarafından Devlet Destekleri Eğitim Programının çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği açıklanmış olup, programa katılmak isteyenlerin 5 Şubat 2023 tarihi saat 17.00'ye kadar yazıda bilgisi verilen link üzerinden online kayıt yaptırmaları gerektiği
belirtilmiştir.

Bilgilerini ve Odanızın/Borsanızın ilgili firmalarına eğitimin duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,


e-imza
Ali Emre YURDAKUL
Genel Sekreter Yardımcısı

[Devamını oku...]

21
İnternet üzerinden 22 Aralık 2022 Perşembe günü saat 14:00'te TOBB Tedarikçi Geliştirme Programı kapsamında "Satınalma ve Tedarikçi Geliştirme Webinarı" düzenlenecektir. Etkinliğe ilişkin davet ekte yer almaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gerçekleştirilecek olan webinarda Enerjisa ve Çalık Enerji işletmelerinin satınalma ve tedarikçi programları anlatılacak ve bu işletmelerin ekteki tabloda yer alan sektörler, ürün grupları ve teknolojilerde faaliyet gösteren işletmelerden ihtiyaç duyduğu ve satın almayı planladığı ürünler hakkında bilgi verilmesinin ardından katılımcıların soruları cevaplandırılacaktır.

Seminer ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından https://akademi.tobb.org.tr adresinde hayata geçirilen Türk İş Dünyası'nın Etkinlik Portalı TOBB Akademi'de pilot olarak yayınlanacaktır. TOBB Akademi üzerinden katılım sağlanması için https://akademi.tobb.org.tr/view/uye/uyeol.php adresi üzerinden üye olunması gerekmektedir. Katılım sonrasında görüş ve önerileriniz ile kullanıcı deneyimlerinizi egitim@tobb.org.tr eposta adresine gönderebilirsiniz.
Bilgilerinizi, semineri sosyal medya hesaplarınızda, internet sitenizde paylaşmanızı ve üyelerinize duyurarak seminere katılımlarını sağlamanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

07
Türk Standardları Enstitüsü tarafından Birliğimize iletilen 13.11.2022 tarih ve 313630 sayılı yazı ekte dikkatinize sunulmuştur.

Söz konusu yazıda sanayimizin temel taşı olan KOBİ'lere, KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı çerçevesinde, küçük ve orta ölçekli işletmelere
belgelendirme, test ve analiz desteği kapsamında, TSE'den alınacak belge ve hizmetlerde destek verileceği bilgisi yer almaktadır.

Bilgilerinizi rica ederim.

Saygılarıma

[Devamını oku...]

23
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 22.11.2022 tarih ve 80220589 sayılı yazısı.
İlgi yazıda, Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen, uluslararası karayolu taşımacılığına ilişkin olarak Türkmenistan Bakanlar Kurulu'na bağlı Ulaştırma ve Komünikasyon Ajansı tarafından hazırlanan bilgi notu paylaşılmaktadır.
İngilizce tercümesiyle birlikte ilişikte iletilen bilgi notunda;
7 Kasım 2022 tarihi itibarıyla, Türkmenbaşı Uluslararası Limanı ile Artık, Sarahs, Karaboğaz, Altın
Asır, Daşoğuz, Köhne Ürgenç, Farab, İmam Nazar ve Serhatabat sınır kapılarının; yük taşıyan yabancı araçların giriş, çıkış ve Türkmenistan üzerinden transit geçişlerine açıldığı,

Yabancı yük araçlarının şoförlerinin sınır kapılarından giriş, çıkış ve transit geçişlerde COVID-19 hastalığı taşımadıklarını ve COVID-19 aşısı yaptırdıklarını gösterir belgelerini yanlarında bulundurmaları gerektiği,

Yabancı yük araçlarının şoförlerine, sınır kapılarında COVID-19 testi (hızlı test) yapılacağı ve yalnızca sonucu negatif çıkan şoförlerin Türkmenistan'a girişine izin verileceği,

Yabancı yük araçlarına sınır kapılarında hijyen ve dezenfeksiyon uygulaması yapılacağı,

Diğer yandan, sınırda yükün Türkmen araçlarına teslim edilmesi uygulamasının (temassız taşımacılık) da isteğe bağlı olarak sürdürüleceği kaydedilmektedir.

Mezkûr Nota'daki bilgileri teyit etmek amacıyla Aşkabat Büyükelçiliğimiz tarafından temas edilen Ulaştırma ve Komünikasyon Ajansı yetkilisinin, "COVID-19 hastalığı taşımadıklarını gösterir belge" ifadesi ile negatif sonuçlu PCR testinin kastedildiğini ve yabancı yük araçlarının şoförlerinin Türkmenistan'a girişlerinde 48 saat içinde yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporunu yanlarında bulundurmaları gerektiğini; bununla birlikte, Gazocak sınır kapısının açılmasına yönelik çalışmaların da devam ettiği ifade ettiği belirtilmektedir.
Diğer yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yazısında, Türkmenistan'ın tüm sınır kapılarının ikili ve transit taşımalara açıldığını bildiren Uluslararası Karayolu Taşımacılar Birliği'nin 9 Kasım 2022 tarihli duyurusu paylaşılmakta olup, söz konusu duyurunun bir örneği ekte iletilmektedir.
Bilgilerini ve konunun üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

08
Ülkemizde internet alan adlarına ilişkin uyuşmazlıkların çözümü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından verilen faaliyet belgesi kapsamında "Uyuşmazlık Çözüm Hizmet Sağlayıcıları" tarafından gerçekleştirilmektedir.
İş dünyamızın ve vatandaşlarımızın uyuşmazlıklarının sürdürülebilir çözümlere ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla kurulan TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi'ne BTK tarafından faaliyet belgesi verilerek internet alan adları için "Uyuşmazlık Çözüm Hizmet Sağlayıcısı" olarak yetkilendirilmiştir.
Konuya ilişkin detaylı bilgi notu ekte sunulmaktadır.
Bilgilerinizi, üyelerinize duyurmanızı ve üyelerinizi internet alan adları kapsamındaki uyuşmazlıklarını çözmek için TOBBUYUM'a yönlendirmenizi rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

27
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Birliğimize iletilen 07.10.2022 tarih ve 60292496 sayılı "Mesleğim Hayatım Portalı İş ve Staj Programı" konulu yazı ekte dikkatinize sunulmuştur.
Bildiğiniz üzere Birliğimiz ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Mesleğim Hayatım İş ve Staj Programı İş Birliği Protokolü imzalanmış olup öğrenci ve mezunlara ulusal ve uluslararası şirketler bünyesinde staj ve istihdam olanaklarının sağlanması amacıyla https://mhbasvuru.meb.gov.tr/login internet sitesi hazırlanarak kullanıma
açılmıştır.
Bu kapsamda söz konusu web portalının üyelerinize duyurularak sisteme girişlerinin sağlanması önem arz etmektedir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

Sayfa 4 / 21İlk   Geri   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  İleri   Son