TOBB Duyuruları

 

25
Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşen coğrafi işaretlerin farkındalığının artırılmasında, Birliğimiz öncülüğünde Oda ve Borsalarımız ile işbirliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirilmektedir.
Bu vesileyle, coğrafi işaretli ürünlerin önemi ve bunların üretici grupları tarafından nasıl korunabileceği ve değerli bir varlık olarak nasıl kullanılabileceği konusunda temel bir anlayış sağlamak amacıyla 11.Avrupa Kalkınma Fonu kapsamında finanse edilen CarIPI projesi bir çevrimiçi eğitim kursu düzenlemektedir.
Söz konusu çevrimiçi kursu İngilizce dilinde video ve metin şeklinde kaynak materyallerin eşlik ettiği toplam 8 oturumdan oluşan üç modülden oluşmakta olup, katılımcılara çevrimiçi materyallere kendi zamanlarında erişebilecekleri, canlı oturumlar veya kendi hızlarına göre gerçekleştirilecek şekilde tasarlanmıştır.
Anılan eğitim kursuna https://internationalipcooperation.eu/en/caripi/learning/general-overview adresinden ulaşılacak olup, ilgili eğitim kursunu üyelerinize duyurmanızı ve katılımlarını sağlamanızı rica ederiz.


Saygılarımla,
Mustafa SARAÇÖZ
Genel Sekreter

[Devamını oku...]

17
İşletmelere karbon ayak izi hesaplama konusunda rehberlik etmek ve işletmelerin karbon ayak izlerini hesaplamalarını sağlamak üzere Birliğimiz tarafından hayata geçirilen TOBB Karbon Platformu hakkında Oda/Borsa çalışanlarını bilgilendirmek üzere 17 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 14:00'te internet üzerinden bilgilendirme semineri gerçekleştirilecektir. Seminere katılım http://webinar.tobb.org.tr adresinden sağlanacaktır.
İnternet üzerinden gerçekleştirilecek "Oda-Borsa Çalışanlarına Yönelik TOBB Karbon Platformu Bilgilendirme Semineri"nde, TOBB Karbon Platformu, platformun imkanları ve fonksiyonları anlatılacak olup, seminer sonunda katılımcıların soruları cevaplanacaktır.
Bilgilerinizi ve ilgide kayıtlı yazı ile görevlendirilen ve ilgisi olan diğer çalışanlarınızın seminere katılımını
sağlamanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

09
Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında Kocaeli Ticaret Odası ve Doğu Marmara ABİGEM işbirliğinde organize edilen Co-Matching İkili İş Görüşmeleri Etkinliği,...

[Devamını oku...]

01
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihinin aynı güne denk gelmesi nedeniyle Kurum tahsilat sisteminde meydana gelen yoğunluktan dolayı sigortalı ve işverenlerin mağduriyet yaşamamaları için son ödeme tarihi 31.07.2023 olan cari dönem prim borçları, yapılandırma borçları ve diğer her türlü borçlarının son ödeme süresini 5510 sayılı Kanunun 100 üncü maddesinin 4 üncü fıkrasına dayanılarak 03.08.2023 tarihi saat 23:59'a kadar uzatmış olup, bu tarihe kadar yapılacak ödemeler yasal süresi içerisinde yapılmış sayılacaktır.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

01
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının 31.07.2023 tarihli ve VUK-158/2023-9 sayılı Vergi Usul Kanunu 158 sayılı Sirküleri ile 31 Temmuz 2023 günü sonuna kadar ödenmesi gereken 2023 yılına ait gelir vergisinin 2. taksiti, motorlu taşıtlar vergisinin 2. taksiti ve 7440 sayılı Kanunun peşin ve 1. ile 2.
taksitlerinin ödeme süresi ile 31 Temmuz 2023 günü sonuna kadar verilmesi gereken Ba-Bs formlarının verilme süresi ve e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken "Elektronik Defter Beratları"nın yüklenme süreleri 4 Ağustos 2023 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

05
"El Verin Ev Yapalım" kampanyası doğrultusunda TOBB hesaplarına bağış yapmak isteyen üyeler için kredi kartı ile bağış ve zekât bağışı yapma imkânı sağlanmıştır. İş Bankası, Ziraat Bankası ve Halk Bankası kartları için 6 taksit, ayrıca Ziraat Bankası business kartları için 18 taksit, diğer bankaların kartları için tek çekim imkânı sunulmuştur. TOBB'un kendi resmi sitesi üzerinden veya https://spos.tobb.org.tr adresinden ödeme sayfasına ulaşılabilmektedir. Bu bilgiyi üyelerinize duyurmanızdan memnuniyet duyulacaktır.
Bilgilerinizi rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

19
İlgi : Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 14.04.2023 tarihli ve 84619762 sayılı yazı.
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, 26 Nisan 2023 tarihinde Ticaret Bakanlığı tarafından Devlet Destekleri Eğitim Programının 1000 kişilik kontenjan sınırı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği açıklanmış olup, programa katılmak isteyenlerin 21 Nisan 2023 tarihi saat 17.00'ye kadar yazıda verilen kayıt linki üzerinden
kayıt yaptırılabileceği bildirilmiştir.

Bilgilerini ve üyelerinize duyurulmasını önemle rica ederim.

Saygılarımla,

[Devamını oku...]

06
Birliğimizce 01.04.2023 tarihinde "İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası" lansman toplantısı gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda, kampanya detayları Oda/Borsanıza ek-1'de gönderilmektedir. Kampanyaya katkı vermenizi ve ek-2 de yer alan doküman ile kampanyanın üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]

21
Malumunuz olduğu üzere; deprem bölgesinde sanayi, ticaret ve istihdamın yeniden canlandırılması, deprem bölgesinde faaliyet gösteren şirketlerin daha hızlı toparlanması amacıyla Birliğimiz tarafından "Tedarikçim Deprem Bölgesinden" projesi başlatılmıştır.
Daha önceki resmi yazımız ile duyurulan proje ile özellikle büyük ölçekli şirketlerin hammadde ve yarı mamul alımlarını deprem bölgesindeki firmalardan tedarik etmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda sahadan gelen talepler doğrultusunda deprem bölgesindeki satıcıları alıcılar ile bir araya getirecek çevrimiçi bir platform oluşturulmuştur. Söz konusu platformda, kayıt ve listeleme süreçleri başta olmak üzere tüm işlemler ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Söz konusu platforma https://tobbdeprem.globalpiyasa.com linkinden ulaşılabilmektedir.
Bu platform aracılığıyla;
 Deprem bölgesindeki satıcılar, platform üzerinden ürünlerini sergileyebilmekte, sisteme kayıtlı olan şirketlerle iletişime geçebilmektedir.
 Deprem bölgesinden alım yapmak isteyen alıcılar da, doğrudan deprem bölgesindeki (il bazında) tedarikçilere ulaşabilmekte ve deprem bölgesinden tedarik etmeyi ön gördüğü ürüne yönelik talep oluşturabilmektedir.
Bilgilerinizi ve bahse konu platformun sosyal medya/web sitenizde paylaşılmasını, üyelerinize gerekli duyurunun yapılmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

06
İlgi : Ticaret Bakanlığı'ndan alınan 23.02.2023 tarihli ve 83022112 sayılı yazı.
Ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, mer'i mevzuata göre muhtelif konu başlıklarındaki tebligat prosedürlerine ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı e-tebligat sistemi (KETSİS) ile Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi'nin (UETS) kullanımına dair gümrük idarelerinin talimatlandırılması ve UETS'ye ilişkin olarak Yükümlü Kayıt ve Takip Sistemi'nde (YKTS) yapılan değişikler hakkında bilgi verilmektedir.
Bilgilerini ve üyelerinize duyurulmasını önemle rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

Sayfa 3 / 21İlk   Geri   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  İleri   Son