13 Kasım 2018 tarihinde TOBB ve Ticaret Bakanlığı arasında imzalanan İhracat Destek Ofisi İşbirliği Protokolü’yle birlikte Türkiye’de 16 İl’de, 25 Oda’da kurulan ‘İhracat Destek Ofisi’ hizmete başladı.

“İhracat Destek Ofisleri”nin hedefi KOBİ’lerden başlayarak bütün iş dünyasının, ihracat potansiyeli yüksek firmaları daha yukarılara taşımak ve ihracatçı olmayan ya da çok az ihracatı olan firmalara da yol gösterici olarak onlarında ilerlemelerine yardımcı olmaktır.

İlk etapta 16 ilde faaliyete geçen “İhracat Destek Ofisleri”nin sayısı bugün itibariyle 56 İl’de 67 Oda’ya ve Tarsus Ticaret Borsası'nda kurulmuştur.

Borsamızda da 2017 yılında kentimizin ihracatçı potansiyelinin arttırılması için ihracat atağı projesi başlatmış, bu anlamda Borsamızda önce Dış Ticaret İstihbarat Merkezi oluşturulmuş, akabinde “İhracat Destek Ofisi” projesi ile de Borsamızın ihracatla ilgili hedefleriyle tam uyum sağlanmıştır.

Borsamızda hizmete açılan İhracat Destek Ofisimiz, tüm üyelerimize her konuda hizmet vermeye hazır ve tam donanımlıdır. Borsamız üyesi firmaların sayısının artırılabilmesi ve mevcut ihracatçıların bilgilendirilmesini teminen sürekli ve düzenli iletişime dayalı bir bilgilendirme hizmeti sağlamaktadır. Başta devlet yardımları olmak üzere ihracata ilişkin uygulamalar ve pazar araştırma bilgi kaynakları hakkında düzenli veri akışı sağlamayı hedefleyen İhracat Destek Ofisi üyelerimizin hizmetine sunulmuştur.

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen 14 farklı desteğin daha kolay ve anlaşılır biçimde hazırlandığı web sitesidir.

https://kolaydestek.gov.tr

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından ihracat sürecinde ihtiyaç duyulan bütün bilgilere kolayca ulaşılabilmesi amacıyla oluşturulan web sitesidir.

https://www.kolayihracat.gov.tr

Yurtdışındaki temsilciliklerimizde görev yapmakta olan Ticaret Müşavir ve Ataşelerimizden, görev yaptıkları ülkelerle ilgili bilgi talep edebilir, sorularınızı yöneltebilir ve Müşavirlerimiz tarafından verilen cevapları ve sağlanan bilgileri uygulama üzerinden takip edebilirsiniz.

https://musaviredanisin.ticaret.gov.tr

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından ticari ve bireysel eşyanızın gümrük işlemlerinde size yol gösterecek temel ve kavramsal bilgileri, kolay ve anlaşılır bir şekilde sunmak üzere hazırlanan web sitesidir.

https://gumrukrehberi.gov.tr

Ticaret Bakanlığı tarafından eşyanın Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) numarası ile ithalatta ve ihracatta alınacak vergileri ülkelere göre hesaplamak üzere hazırlanan uygulamadır.

https://uygulama.gtb.gov.tr/Tara

Detaylı bilgi ve sorularınız için; TTB İhracat Destek Ofisi

Tel: 0324 624 16 68 (dahili 300) E-Mail: ihracatdestek@tarsustb.gov.tr

İhracat Destek Ofisi bilgilendirme ağına katılmak ve iş fırsatlarını öğrenmek için tıklayınız