TOBB Duyuruları

 

28
27 Ocak 2022 tarihli ve 31732 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ve ekte bir örneği sunulan Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatına İlişkin Tebliğ ile, Tebliğ'de yer alan tarım ürünleri ihracatında gerektiğinde dönemsel düzenlemeler yapmaya Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yetkilendirildiği açıklanmıştır.
Bilgilerini ve Odanız/Borsanız üyesi ilgili firmalara duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]

28
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Birliğimize iletilen yazıda; Bakanlık öncülüğünde hayata geçirilen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun'da düzenleneceği bildirilmektedir.
Teknoloji ve bilime yönelik toplumda farkındalık oluşturmayı ve Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için roketlerden otonom sürüş sistemlerine, insansız hava araçlarından sualtı
sistemlerine teknolojinin birçok alanında düzenlenen yarışmalar başta olmak üzere, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.
Teknofest 2022 heyecanı, festival kapsamında düzenlenecek teknoloji yarışmaları için açılan başvurular ile başlamış bulunmaktadır. Festivalin hedeflerine ulaşmasında, özellikle yarışmaların mümkün olduğunca fazla gence duyurulması büyük önem arz etmektedir.
Anılan yarışmalara başvuru için belirlenen son tarih 28 Şubat 2022 olup, Teknofest 2022'e ve başvuruları başlayan teknoloji yarışmalarına dair Festival Tanıtım Metni ekte yer almaktadır.
Detaylı bilgi ve başvuru koşullarına https://teknofest.org/tr/ adresinden ulaşılabilmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

25
İlgi yazıda, Dakka Ticaret Müşavirliğinden alınan bir yazıya atfen, Bangladeş'te faal "M/S AB International"
firmasının temsilcisi Mossaddique Ahsan'ın, Bangladesh Directorate General Defence Purchase (DGDP) tarafından düzenlenen ve firmaları tarafından kazanılan vinç ihalesi çerçevesinde yazı ekinde gönderilendokümanda belirtilen özelliklerdeki vinçleri, Türk üretici firmalardan temin etme talebini ilettiği bildirilmektedir.
İhaleye ilişkin irtibat noktası ekte yer almaktadır.
Bilgilerini ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]

21
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Birliğimize iletilen ekte bir örneği verilen yazıda, canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin ithalatında alınacak tedbirlerle ilgili alınan kararlar bildirilmektedir.
Bilgilerinize sunarım.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

21
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Birliğimize iletmiş olduğu ilgide kayıtlı yazıda, "Sürdürülebilir Tüketim ve Üretimin Konut ve İnşaat Sektörüne Entegre Edilmesine Yönelik Bir Yol Haritasının Geliştirilmesi Projesi"nin yürütülmekte olduğu ve 17 Aralık 2021 tarihinde saat 14.00 'de
çevrimiçi bir çalıştay gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.
Bakanlığın yazısı ve taslak gündem ekte sunulmaktadır. Toplantıya katılım için https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0pd-2qqjouH9LUuPt1flaSSMoIvTgXzSWP linkinden toplantıöncesinde kayıt yapılması gerekmektedir.
Bu kapsamda söz konusu toplantıya ilgili personeliniz tarafından katılım sağlanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

07
İlgide kayıtlı yazıda, 16 Aralık 2021 tarihinde 13:00-16:00 saatleri arasında Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) ve D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı işbirliğinde çevrimiçi "Tek ulus ve çeşitli gençlik deneyimleri" konulu gençlik ve yenilikçi girişimcilik webinarın düzenleneceği bildirilmektedir.
İngilizce dilinde düzenlenecek olan webinarın taslak programı ve kayıt linki ekte sunulmaktadır.
Ülkemiz ile Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan'dan oluşan Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, üye ülkeler arasında kalkınmaya yönelik işbirliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal ilişkileri zenginleştirmek amacıyla 1997 yılında kurulmuş olan bir örgüttür.
Birliğimiz, D-8 marjında kurulmuş olan D-8 Ticaret ve Sanayi Odaları'nın (D-8 TSO) kurucu üyesidir.
Ülkemizin 2017-2021 D-8 dönem başkanlığı çerçevesinde, D-8 TSO Dönem başkanlığı da Birliğimizce yürütülmüştür.
Bilgilerinizi ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

07
KOSGEB Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı Bilgilendirme Semineri, 9 Aralık 2021 Perşembe günü saat 14:00'te internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin davet ekte sunulmaktadır.
KOSGEB ve TOBB iş birliğinde gerçekleştirilecek olan seminerde sebze ve meyve taşıma sırasında oluşan zayiatı azaltmak amacıyla hayata geçirilen ve KOBİ'lerin leasing yöntemiyle edinecekleri yerli malı ve yeni frigorifik kasa ve ünitelerine 750 bin TL'ye kadar destek sağlayan KOSGEB Sebze ve Meyve Soğuk Zinciri
Finansal Kiralama Destek Programı anlatılacak olup, seminer sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılacaktır.
Toplantıya katılımınızı, sosyal medya ve internet sitenizde paylaşmanızı, üyelerinize duyurarak katılımlarını
sağlamanızı rica ederim.

[Devamını oku...]

23
TOBB Stratejik Satınalma ve Kategori Yönetimi Semineri, 25 Kasım 2021 Perşembe günü saat 14:00'te internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin davet ekte sunulmaktadır.
Birliğimiz organizasyonunda gerçekleştirilecek olan seminerde; Stratejik Satınalma, Geleneksel Satınalma ve Stratejik Satınalma Farkları, Kategori Yönetimi ile Kategori Kapsamında Kuyruk Yönetimi konuları anlatılacak olup seminer sonunda katılımcıların konu hakkındaki soruları cevaplandırılacaktır.
Toplantıya katılımınızı, sosyal medya ve internet sitenizde paylaşmanızı, üyelerinize duyurarak katılımlarını sağlamanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

22
Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Sekreterliği ve Sekretaryası Birliğimiz tarafından yürütülen EİT Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, 15. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Zirvesi kapsamında, 26 Kasım 2021'de, 4. EİT İş Forumu, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat kentinde hibrit modda (fiziki ve online) gerçekleştirilecektir.

[Devamını oku...]

15
İlgi (a)'da ve ilgi (b)'de kayıtlı yazımızda, Birleşik Krallık'a ihracat yapan firmaların, ihracatta karşılaştığı engellerin ihracat performansı ile arasındaki ilişkinin bir anket çalışması ile ortaya konulmasının amaçlandığı ifade edilerek, ankete ilişkin bilgilendirme yapılmıştır. Bu defa ilgi (c)'de kayıtlı e-postada, anket çalışmasının tamamlanma süresinin 22 Kasım 2021 tarihine kadar uzatıldığı bildirilmiştir.
E-postada devamla, ihracatımızın yoğun olduğu makine, elektrikli makine, beyaz eşya ve kablo sektörlerinde
ankete katılımın yeterli bulunmadığı ifade edilmiştir.
Bu itibarla, https://anketler.ticaret.gov.tr/index.cfm?ID=95 uzantısından erişilebilecek anket çalışmasına
katılımın artırılması için, ilgili üye firmalara tekrar duyuru yapılmasını önemle rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

Sayfa 13 / 21İlk   Geri   8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  İleri   Son