03

Tarsus Ticaret Borsası OTOPARK İMALAT İŞLERİNE ait Uygulanacak İdari ve Teknik Yapım İşleri’ne ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır. Anahtar teslimi üzerinden kapalı zarf teklif usulü ile yapılacaktır.

TARSUS TİCARET BORSASI

OTOPARK İMALAT İŞLERİNE AİT UYGULANACAK İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAME

I- İŞ KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR

Tarsus Ticaret Borsası OTOPARK İMALAT İŞLERİNE ait Uygulanacak İdari ve Teknik Yapım İşleri’ne ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır. Anahtar teslimi üzerinden kapalı zarf teklif usulü ile yapılacaktır.

Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler

1.1. İdarenin;

a) Adresi                                        :Şahin Mahallesi 3294 Sok. No:1 – TARSUS

b) Telefon ve Faks Numarası        : 0.324 624 40 74 – 0.324 624 16 68

c) Elektronik Posta Adresi            : tarsustb@tobb.org.tr; genel sekreter@tarsustb.gov.tr

d) İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı:Genel Sekreter

1.2. İstekliler, işe ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan görevli personelle irtibat kurmak suretiyle temin edebilirler.

Madde 2 -İşe ilişkin bilgiler

2.1. Yapım işi konusu işin

a) Adı: OTOPARK İMALAT İŞLERİ

b) Niteliği, Türü, Miktarı: 1 Adet Yapım İşi

c) Yapılacağı yer: Şahin Mah. 3294 Sok. No: 1 adresinde beton saha

Madde 3 - İşe ilişkin bilgiler ile son teklif verme tarih ve saati

a) Usulü: Kapalı teklif zarf.

b) Tekliflerin sunulacağı adres: Şahin Mahallesi 3294 Sok. No:1 – TARSUS

c) Tekliflerin değerlendirileceği adres: Şahin Mahallesi 3294 Sok. No:1 – TARSUS

d)Son teklif verme tarihi:  15/08/2016

e) Son teklif verme saati: 17:00

f) Toplantı yeri: Tarsus Ticaret Borsası

3.1.Teklifler, son teklif verme tarih ve saatine kadar yukarıda belirtilen yere elden teslim edeceklerdir. Bunun dışındaki teklifler değerlendirilmeyecektir. Son teklif verme saatine kadar İdareye ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz.

Madde 4 – İşe ait dokumanla ve yapım işinin tarif fotoğraflarının dosyasının Gönderilmesi

4.1 Dosya dokümanları ve yapım işinin tarif fotoğraflarının idaremizin davet edeceği firmalara elektronik posta yoluyla gönderilecektir. Ayrıca; Dosya dokümanları ve yapım işinin tarif fotoğraflarını Şahin Mahallesi 3294 Sok. No:1 – Tarsus, Tarsus Ticaret Borsası adresinden görülebileceği gibi web sayfamızdan Duyurular - İhale İlanları linkinden de temin edilebilir.

Madde 5 - İşin yapılacağı yerin görülmesi

12.1. İşin yapılacağı yeri ve çevresini gezmek, inceleme yapmak, teklifini hazırlamak ve taahhüde girmek için gerekli olabilecek tüm bilgileri temin etmek isteklinin sorumluluğundadır. İşyeri ve çevresinin görülmesiyle ilgili bütün masraflar isteklilere aittir.

12.2. İstekli, işin yapılacağı yeri ve çevresini gezmekle; işyerinin şekline ve mahiyetine, iklim şartlarına, işin gerçekleştirilebilmesi için yapılması gerekli çalışmaların ve kullanılacak malzemelerin miktar ve türü ile işyerine ulaşım ve şantiye kurmak için gerekli hususlarda maliyet ve zaman bakımından bilgi edinmiş; teklifini etkileyebilecek riskler, olağanüstü durumlar ve benzeri diğer unsurlara ilişkin gerekli her türlü bilgiyi almış sayılır.

12.3. İstekli veya temsilcilerinin, işin yapılacağı yeri görmek istemesi halinde, işin gerçekleştirileceği yapıya ve/veya araziye girilmesi için gerekli izinler İdare tarafından verilecektir.

12.4. Tekliflerin değerlendirilmesinde, isteklinin işin yapılacağı yeri incelediği ve teklifini buna göre hazırladığı kabul edilir.

Madde 6 – Teklif Dosya dokümanları ve yapım işinin tarif fotoğraflarının değişiklik yapılması

6.1. İlan veya duyuru yapıldıktan sonra Dosya dokümanları ve yapım işinin tarif fotoğraflarının değişiklik yapılmaması esastır.

Madde 7 - Teklif saatinden önce Tekliflerin iptal edilmesi

7.1. İdare tarafından gerekli görülen veya Dosya dokümanları ve yapım işinin tarif fotoğraflarında yer alan belgelerde teklif vermeye engel olan ve düzeltilmesi mümkün bulunmayan hususların bulunduğunun tespit edildiği hallerde, teklifler iptal edilebilir.

7.2. Bu durumda, iptal nedeni belirtilmek suretiyle teklif ilanın iptal edildiği ilan edilerek duyurulur. Bu aşamaya kadar teklif vermiş olanlara ayrıca tebliğ edilir.

7.3. İptal edilmesi halinde, verilmiş olan bütün teklifler reddedilmiş sayılır ve bu teklifler açılmaksızın isteklilere iade edilir.

7.4. İptal nedeniyle isteklilerce İdareden herhangi bir hak talep edilmez.

Madde 8 - Alt yükleniciler

8.1. Teklif konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz

Madde 9 - İsteklilerden tekliflerine açıklık getirmelerinin istenmesi

9.1. İdarenin Talebi üzerine İdare, tekliflerin incelenmesi, karşılaştırılması ve değerlendirilmesinde yararlanmak üzere net olmayan hususlarla ilgili isteklilerden açıklama isteyebilir.

9.2. Bu açıklama, hiçbir şekilde teklif fiyatında değişiklik yapılması veya Dosya dokümanları yapım işinin tarif fotoğraflarının öngörülen kriterlere uygun olmayan tekliflerin uygun hale getirilmesi amacıyla istenilemez ve bu sonucu doğuracak şekilde kullanılamaz.

Madde 10- Teklif fiyata dâhil olan giderler

10.1. İsteklinin sözleşmenin uygulanması sırasında ilgili mevzuat gereğince ödeyeceği her türlü vergi, resim, harç giderleri ve benzeri giderler ile ulaşım, nakliye ve her türlü sigorta giderleri teklif fiyatına dâhildir.

10.2..Yapım işi anahtar teslim götürü ve bedel üzerinden yapılacağından EK te gönderilen çalışmalarda gider kalemlerinde artış olması ya da benzeri yeni gider kalemlerinin oluşması hallerinde, olası teknik hesap veya malzeme hesap hatası oluşması durumunda teklif edilen fiyatın bu tür artış ya da farkları karşılayacak payı içerdiğini yüklenici tarafından kabul ve taahhüt edilir. Yüklenici, bu artış ve farkları ileri sürerek herhangi bir hak talebinde bulunamaz. İlave imalat adı altında herhangi bir bedel talep edemez.

10.3. İşin bedelinin ödenmesi aşamasında doğacak Katma Değer Vergisi (KDV), ilgili mevzuatı çerçevesinde İdare tarafından yükleniciye ayrıca ödenir.

Madde 11 - Teklifin şekli ve içeriği

Teklif usulü malzeme işçilik dâhil teklif anahtar teslimi götürü bedel üzerinden verilecektir.

Madde 12 – Tekliflerin değerlendirilmesi

12.1. Tarsus Ticaret Borsası işin yapım şeklini kurumun çıkarları doğrultusunda nasıl yapılacağına karar verme yetkisine sahiptir. Bu hakkı saklı tutar.

 

Madde 13 - Belgelerin sunuluş şekli

13.1. Kapalı zarf içerisinde EK te bulunan Dosya dokümanları ve yapım işinin tarif fotoğraflarının malzemenin ebat, ölçü ve birim fiyatlarının ayrı ayrı ve genel toplamı şeklinde yapılacaktır.

Madde 14- Tekliflerin geçerlilik süresi

14.1. Tekliflerin geçerlilik süresi, son teklif tarihinden itibaren 30 ( otuz ) takvim günüdür. Bu süreden daha kısa süreli teklif mektupları değerlendirmeye alınmayacaktır.

14.4. Bu konudaki istek ve cevaplar yazılı olarak yapılır.

 

IV- TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SÖZLEŞME YAPILMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR

Madde 15 - Tekliflerin alınması ve açılması

15.1. Teklifler, bu Şartnamede belirtilen saate kadar İdareye (tekliflerin sunulacağı yere) verilecektir.

15.2. Tekliflerin alınması ve açılmasında Yönetim Kurulu’nun takdiri esastır.

Madde 16- Tekliflerin değerlendirilmesi

16.1. Tekliflerin değerlendirilmesinde, öncelikle belgeleri eksik olduğu tespit edilen isteklilerin tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilir.

16.2. Tekliflerin değerlendirilmesinde Yönetim Kurulu’nun takdiri esastır.

Madde 17 - Sözleşme yapılmasında isteklinin görev ve sorumluluğu

17.1. İşi alan İstekli, sözleşmeye davet yazısının bildirim tarihini izleyen 2 gün içinde, sözleşme imzalanır.

 

Madde 18 – İş ‘in sözleşmeye bağlanması

18.1. İdare tarafından Teklif Dosya dokümanları ve yapım işinin tarif fotoğraflarının yer alan şartlara uygun olarak hazırlanacak sözleşme, idare ve yüklenici tarafından imzalanır ve sözleşmenin İdarece onaylı bir örnek kopyası yükleniciye verilir.

Madde 19 - Sözleşme yapılmasında idarenin görev ve sorumluluğu

19.1 Sözleşmenin imzalanmasına ilişkin her türlü vergi, resim ve harçlar ile diğer sözleşme giderleri yükleniciye aittir.

Diğer hususlar

İdaremiz 4734 sayılı kamu ihale kanunu hükümlerine tabi olmayıp ihaleyi yaptırıp yaptırmamakta veya dilediğine yaptırmakta yahut belirtilen işleri bölerek birden fazla şahıs yâda firmaya vermeye tam yetkilidir.

 

Borsamızın, Doğrudan temin yöntemiyle karşılanacak hizmet/mal/ürün/yapım işi alımları sürecinde ilân yapılması zorunluluğu bulunmamakla birlikte, bu yöntemin uygulandığı hallerde ilan ve süre hükümlerine uyulması veya uyulmaması Borsamızın inisiyatifi ve takdirindedir. En Uygun ve avantajlı teklif isteklileri ile doğrudan pazarlık yapılması da Borsamız takdirinde olup, Kurumun zarara uğramasını önlemek amacıyla teklif içeriğinde yazılmamış hususlarla ilgili olarak istekli kurumu zarara uğratacak herhangi ve hiçbir sebebi teklifte bulunmadığını söyleyerek veya yazılı olarak gösteremez. İstekli teklifini bu şartlar altında vermeyi ve kendisinde kalması halinde yerine getirmeyi kabul ve taahhüt eder.

 

İş bu şartname 19 maddeden ibarettir.

 

Okunma Sayısı: 7277
resim