GİRİŞİMCİLİK KURSUMUZ TARSUS TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNDE

  • 16.12.2015
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi son sınıf öğrencilerine yönelik özel düzenlenen UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ 14-25 Aralık 2015 tarihlerinde başladı.Eğitimleri Borsamız personeli tarafından verilen girişimcilik eğitiminde amaç mezun olacak öğrencilerimizin bir an önce iş hayatına atılmalarına olanak sağlamaktır.

Yönetim Kurulu Başkanımız Murat KAYA; ‘Genç nüfusun istihdama ve yeni bir iş kurmaya katkısını değerlendirdiğimizde 2004-2014 yıllarını kapsayan 10 yıllık dönemde kamu personeli seçme sınavlarına 18 milyon 688 bin kişi müracaat etmiştir. Merkezi yerleştirmelerde sadece 611 bin kişi memur olarak atanmıştır.Son 10 yılda kamuya alınan memurların 375 bini ise  öğretmenlerden oluşmaktadır.

Son açıklanan verilere göre işsiz sayımız 3 milyon 103 bin kişidir.2015 yılında KPSS’ye başvuru sayısı ise 626 bindir.Türkiye artan nüfusuna iş yaratabilmek için yıllık en az %5 ve üzeri bir büyüme gerçekleştirmeli ve bu büyüme sürekli ve sürdürülebilir olmalıdır.

Ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri olan işsizliğin ve bölge istihdamının sağlanması açısından önemli bir yere sahip olan girişimcilik desteği gerek genç nüfus, gerekse kadınlarımız için büyük önem arz etmektedir, yaptığımız bu çalışmanın karşılığını  ise şimdiden aldık. Mart 2015 tarihinden itibaren düzenlediğimiz 10 kursla bugüne kadar 298 kişiyi mezun ettik. Vermiş olduğumuz uygulamalı girişimcilik eğitimleri sonucu aldığı destekle dekorasyonculuktan mini market işletmeciliğine, kafeteryadan kuaför işletmeciliğine kadar, Adana, Tarsus Ve Mersinden gelen Mezunlardan 50 ye yakını kendi işini kurarken 117 si işletme kurma sürecini başlatmıştır.

Gençlerin, kadınların, öğrencilerin, engellilerin ve girişimcilerin istihdamına geçişini kolaylaştıran politikalar üretmek için, kurumların uygulama kapasiteleri ve işbirliklerinin önemli bir rol alacağını düşünerek bu programa başlamamızda Borsamızın misyon ve vizyonu çerçevesinde hareket ederek ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amaçlanmıştır.

Bu noktada;Tarsus Teknoloji Fakültesi son sınıf öğrencilerine yönelik özel düzenlenen bu kursumuzda amacımız mezun olacak öğrencilerimizin bir an önce iş hayatına atılmaları, kendi işlerinin patronu olmaları ve istihdam sağlamalarıdır.” Dedi

 

GİRİŞİMCİLİK KURSUMUZ TARSUS TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNDE