GİRİŞİMCİLİK KURSUNU TAMAMLAYAN 298 KİŞİYE SERTİFİKA

• 19.11.2015

Tarsus İŞKUR, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Tarsus Ticaret Borsası’nın Girişimcilik seminerini tamamlayan 298 kursiyere sertifikaları verildi

Tarsus Ticaret Borsası’nın KOSGEB destekli,Tarsus İŞKUR işbirliği içersinde gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik kursu eğitimini tamamlayan 298 girişimci adaylarına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Tarsus Ticaret Borsası salonunda düzenlenen sertifika törenine Kaymakam Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Boro, Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Başsavcı Mustafa Çelenk, KOSGEB Mersin İl Müdürü Danyal Peker, İŞKUR Tarsus Müdürü Kürşat Dal, Tarım ilçe Müdürü Hayri Erdoğan, İŞGEM Genel Müdürü Adem Gül, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Çağ Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Eda Yaşa Özeltürkay, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, Merkezi Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Ambaroğlu ile girişimcilik kursunu bitiren girişimci adayları katıldı.

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, yaptığı konuşmada, şu ana kadar 10 ayrı kurs tamamladıklarını, kursiyerlerden herhangi bir ücret alınmadığı gibi, eğitmenliği de kendi personelleri tarafından yapıldığını söyledi.

Gençlerin, kadınların, öğrencilerin, engellilerin ve girişimcilerin istihdamına geçişini kolaylaştıran politikalar üretmek için kurumların uygulama kapasiteleri ve işbirliklerinin önemli rol alacağını düşündüklerini belirten Murat Kaya, “2010 yılından bu yana verilmekte olan uygulamalı girişimcilik kurslarından 125 kişi mezun verilirken 2015 yılının Mart ayından itibaren Tarsus İŞKUR ve Borsamız işbirliği ile düzenlediğimiz 10 kursla bugüne kadar 298 kişiyi mezun ettik. Mezunlardan 33’ü kendi işini kurarken, 117’si işletme kurma sürecini başlattı.” Dedi.

Çağ Üniversitesi öğretim üyesi yrd. Doç.Dr Eda Yaşa Özeltürkay ise, kursiyerlere bundan sonraki iş yaşamlarında planlı, programlı olmalarını ve yeniliklere açık olmaları tavsiyesinde bulundu.

KOSGEB Mersin il Müdürü Danyal Peker, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin KOSGEB olarak verdikleri sertifikayla yapacakları iş planlarının da kabulüyle 30 bin lira hibe ve 70 bin lira da 2 yıl geri ödemesiz kredi desteğinden yararlanmaya hak kazanmakta olduklarını söyledi.

Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal ise konuşmasında, İŞKUR olarak Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası gibi Meslek Odaları başta olmak üzere çok sayıda Meslek Odası ve firmalarla işbirliği yaparak, istihdama yönelik yoğun bir çalışma proğramı içinde olduklarını ifade etti.

Kürşat Dal, Tarsus İŞKUR Müdürlüğü Hizmet Merkezi aktif işgücü hizmetleri kapsamında 2015 yılının ilk 11 aylık döneminde 325 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verdiklerini, bunlardan 298’inin mezun olduğunu, iş başı eğitim proğramı çerçevesinde 642 kişiye eğitim verdiklerini, bunun yanında 2015 yılında Mesleki Eğitim Merkezi kursları kapsamında 354 kişi olmak üzere kurslardan toplam bin 322 kişinin yararlandığını ve istihdam sağlamaya yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Bekir Atmaca başta olmak üzere tüm protokol mensupları girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlere belgelerini verdi ve tebrik etti.

GİRİŞİMCİLİK KURSUNU TAMAMLAYAN 298 KİŞİYE SERTİFİKA