İŞKUR VE BORSADAN İSTİHDAMA YÖNELİK AB HİBE PROJESİ

  • 06.11.2015
  • tarsustb

Başkanımız Murat Kaya ve Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal  kentimize ve Ülkemize katkı sağlayacak   İSTİHDAM’a yönelik yeni projeler için bir araya geldi. 

İŞKUR Müdürü Kürşat Dal  “ Göreve geldiğim günden beri Borsa Başkanımız Murat Kaya, kurumumuza olan desteğini ve işbirliğini hiçbir şekilde esirgemedi. Sayın Başkanıma bize ve kurumumuza gösterdiği bu yakın ilgiden dolayı öncelikle teşekkür erdim. Tarsus İŞKUR olarak, işverenlerin gözünde cazip bir işbirliği ortağı olmak için çaba göstermekteyiz.Bu amaçla borsamızla beraber yürüttüğümüz bir çok proje kapsamına bir yenisini daha ekleyeceğiz.AB hibe projeleri kapsamında uzun süreli işsizleri kendi işlerini kurmaya yönelik teşvik etmek ve bu konularda eğitim projesi hazırlamayı planladık.AB finansmanıyla yürütülen projede işsizlerimize mesleki eğitim imkanı sunarak işgücü piyasasına katılımlarını destekleyeceğiz.” Dedi. 

Başkan Murat Kaya;” İŞKUR müdürümüzün göreve geldiği günden bu yana gayretlerini takdir ediyoruz. Proje ile özellikle yerel düzeyde daha etkin istihdam hizmetleri sunma ve işsizliğin en yoğun olduğu gruplara yönelik istihdam tedbirleri uygulama mekanizmasını desteklemeyi hedefliyoruz. Avrupa Birliği, yıllardır işgücü piyasalarına hâkim olan uzun süreli işsizlik, genç işsizlik, yetersiz istihdam seviyesi ve fırsat eşitsizliği sorunlarının çözüm yollarını aramaktadır. Türkiye’de istihdamın önemli bir bölümü tarım sektöründe olmakla birlikte, tarımın toplam istihdam içindeki payı giderek azalmaktadır. Tarımsal istihdamda gizli işsizlik yaşanmaktadır. Tarsus İŞKUR ile çeşitli projeler yürüterek belirli hedef gruplarının istihdamını kolaylaştırmayı hedefliyoruz.Uzun süreli işsizlerin iş hayatından soğumamaları, mesleki tecrübe kazanmaları, çalışma disiplini edinmeleri için sıra AB hibe projelerine geldi.İki kurum olarak bizler  işgücü piyasası ihtiyaç analizleri sonrasında proje departmanlarımızca hazırlanmakta olan UZUN SÜRELİ İŞSİZLER VE UZUN SÜRELİ İŞSİZLİĞİ AZALTMA AB hibe projemizi tamamlamak üzereyiz. Proje ile etkin istihdam önlemleri yanı sıra iş piyasasının değişen ihtiyaçları karşısında yeni beceriler geliştirebilme olanakları yaratarak iş arayanların daha kolay istihdam edilmesini sağlanacaktır.” Dedi.

 

İŞKUR VE BORSADAN İSTİHDAMA YÖNELİK AB HİBE PROJESİ