TARIMIN SULTANLARI KADIN ÇİFTÇİLERİMİZ EĞİTİMDE

  • 04.11.2015
  • tarsustb

Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Süt Üreticileri Birliği, Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü ve SYDV Aile Destek Merkezleri işbirliğinde hazırlanan İlçemiz kırsal ve dağlık köylerde yaşayan kadın çiftçilerimize yönelik son dönemlerde önem arz eden hem ülkemiz hem de dünya da sorun haline gelen ve gün geçtikçe toplumsal yıpranmalara yol açan ve önlenmesi gittikçe zorlaşan bir konu olan Aile içi iletişim, ana çocuk sağlığı,Süt hijyeni, Yaş Meyve Sebze Muhafazası, Bağcılık, Gübre ve Gübreleme, Sebzecilik, Meyvecilik, Tarla Bitkileri, Zirai Mücadele, Organik Tarım, Örtüaltı Üretim, Sulama, Süs Bitkileri, Turunçgil Yetiştiriciliği, Zeytin Yetiştiriciliği ve Çayır Mera Yem Bitkileri Sığırcılık, Tavuk eti ve Yumurtanın Önemi, Koyun ve Keçicilik, Kümes Hayvancılığı konularında kurumların konusunda uzman teknik personel tarafından herhangi bir ücret talep edilmeden eğitimler yapılacaktır.

Başkan Murat Kaya. “Tarımın Sultanları Kadın çiftçilerin eğitilmesi ortak projemiz nihayetinde hayat buldu. Proje yürütücüsü Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve diğer ortaklarımızla birlikte yürüteceğimiz projemizin maliyeti 60.000,00.-TL’dir.

Bugünkü geleneksel yapımız içerisinde ürettiğimiz her türlü üründe çukurovanın pamuğunda, egenin tütününde, iç anadolunun buğdayında,karadenizin çayında,doğu anadolunun yaylasında,akdenizin serasında en kutsal emek kadınlarımızındır.

Proje 6 ay sürecek olup, proje kapsamındaki köylerde yaşayan çiftçilerin gelir seviyesinin artması, kadın çiftçilerin aktif rol oynaması ve aile ekonomisine katkı sağlaması, bölgeye uygun zirai tekniklerinin tanıtılıp uygulama aşamasına getirilmesi ve daha uygun tarım teknikleri kullanılarak İlçemiz ve bağlı mahallelerde kadın çiftçilerin daha aktif hale gelmesi; sonuç olarak da bölgede maddi manevi refah düzeyinin artması hedeflenmiştir.

Proje kapsamında yararlanıcı olarak hedeflenen 300 kadınımıza şimdiden başarılar diler, proje ortaklarımıza teşekkür ederim.”

 

TARIMIN SULTANLARI KADIN ÇİFTÇİLERİMİZ EĞİTİMDE