BAŞKANIMIZDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

  • 23.11.2015
  • tarsustb

Her çocuk doğası gereği merak ederek öğrenerek gelişir ve büyür. Çocukların ailesinden uzak bulundukları zaman dilimlerinde onların en büyük yardımcısı öğretmenlerimizdir.

Toplum içerisinde aidiyet duygusunu kazandıran ve kendini içinde yaşadığı toplumun ve mensup olduğu milletinin bir parçası olarak görmesinde imzası olan öğretmenler, verdikleri eğitim ile aynı yetiştirmekte oldukları bireylerde vatan ve millet sevgisi, fazilet, fedakârlık, düzen, disiplin ve özgüven duygularının gelişmesine de katkı sağlayarak onlara başarıya giden yolu da göstermiş olurlar.

Bu mesleğin eski bir mensubu olarak Öğretmenler günü, öğretmenlerimiz ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygının doruk noktasına ulaştığı bir gün olmalıdır. Bu müstesna güne anlam ve önemi itibariyle bakıldığında öğretmene gösterilen sevgi ve saygının bir bakıma topluma verilen değerin de yansıması olduğu da asla unutulmamalıdır. Bu açıdan öğretmenler günü, fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin değerinin bir kez daha düşünülüp onların milletimiz için değerinin anımsandığı bir gün olmalıdır.Bu duygularla memleketimize üstün hizmetleri geçmiş tüm öğretmenlerimizin öğretmeler gününü kutluyor ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun.

 

BAŞKANIMIZDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI