BUĞDAY SATIŞ İHALESİ

  • 17.06.2013
  • tarsustb

BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA İSTASYON MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞLETMESİNDEN

                                                                                           İLAN

1-İhale döner sermayeli kuruluşlar ihale yönetmeliğinin 39. maddesi gereğince açık teklif usulü ile yapılacaktır.
            2-Merkez İşletmemizde üretilen 2013 yılı tahmini 110 ton adana 99 cinsi buğday satışı 25.06.2013 salı günü saat 10.00 ile 12.00 saatleri arasında Tarsus Ticaret Borsası muamele salonunda yapılacaktır.
            İhale bu tarihte gerçekleşmez veya verilen fiyatlar komisyonumuzca uygun görülmez ise ihale bir hafta sonra 02.07.2013 tarihinde aynı yer ve saatte tekrar edilecektir.
            3- Alıcılar ihale gün ve saatinden önce buğday ürününü işletme ambarında yerinde görebilirler.
            4- Geçici bedel, buğday borsadan aldığımız günlük rayiç bedele göre 110,000 Kg x 0,680-TL/Kg =74.800,00 TL’si olup, geçici teminatın % 3’ü = 2.244,00.-TL,dir. İhaleye iştirak edecek olanlar ihale gün ve saatinden önce geçici teminatı işletme veznesine veya T.C.Ziraat Bankası Erdemli Şubesindeki TR 36 0001 0004 9032 4887 38 5001 no.lu hesaba yatırarak makbuz / Dekont’u komisyona ibraz edeceklerdir.
            5- Yukarıda cinsi, yeri, miktarı, fiyatı ve tahmini bedeli belirtilen buğday mahsulünün her türlü masrafları alıcıya aittir.
            6- Satışa ait şartname kuruluşumuz döner sermaye saymanlığından mesai saatleri içerisinde temin edilebilir.
            7- İşletmemiz 4734 sayılı yasaya tabi olmayıp, ihaleyi ve satışı yapıp yapmamakta serbesttir. İlgililere duyurulur. 14.06.2013
 
T.C.
GIDA, TARIM VE HAYVANCILK BAKANLIĞI
Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi
2013 YILI BUĞDAY SATIŞ ŞARTNAMESİ'DİR
 
Bu şartname Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi İhaleye katılan veya üzerinde ihale yapılan gerçek ve tüzel kişilerde müşteri olarak adlandırılmıştır.
 
1-İHALENİN KONUSU VE ŞEKLİ                      :
İşletmemiz Tarsus merkez istasyonunda üretilen tahmini 110 ton. Adana 99 cinsi buğday her türlü masrafı alıcıya ait olmak koşulu ile açık teklif usulü ile satışıdır.
 
2– İHALENİN YAPILACAĞI YER VE ZAMAN :
İhale 25.06.2013 salı günü 10.00 ile 12.00 saatleri arasında Tarsus Ticaret Borsası 82 evler mah. 3111 sokak kat: 2 / no :94 borsa muamele salonunda alım satım ve ihale komisyonu huzurunda açık teklif usulü ile yapılacaktır. İhalede alıcı çıkmaz veya verilen fiyatlar komisyonumuzca kabul edilmez ise bir hafta sonra 02.07.2013 tarihinde aynı yer ve saatte aynı koşullarda tekrar edilecektir.
 
3-   İHALEYE KATILMA ŞARTLARI                :
İhaleye katılmak isteyenlerden aşağıdaki şartlar aranır.
a) Kanuni ikametgah sahibi olmak.
 
b) Türkiye’de tebligat için adres göstermek.
 
c) Gerekli nitelik ve yeterliğe haiz bulunmak.
 
d) İstenilen teminat ve belgeleri vermek mecburidir.
 
4-   İHALEYE KATILAMAYACAK OLANLAR :
Aşağıda yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye giremezler.
 
1-İhaleyi yapan kuruluşun,
    
a)      İta amirleri,
    
b)     İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar,
    
c)       (a),(b) ve (c) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve ikinci dereceye kadar
 
( İkinci derece dahil ) kan ve sıhri hısımları,
    
     d) (a),(b) ve (c) bentlerinde belirtilen şahısların ortakları (bu şahısların yönetim kurullarında görevli olmadıkları anonim ortaklıklar hariç),
2-4734 sayılı devlet ihale kanunu ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar.
 
 
 
5-TAHMİN EDİLEN BEDEL VE TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR:
a) Buğday ürününün tamamı = 110 ton tahmin edilmiş olup (1) Bir Kg.ının fiyatı 0,680-TL/Kg tespit edilerek muhammen bedel =.74.800,00- TL' dir. Geçici teminat muhammen tutarının % 3 =2.244,00 TL' dir. Geçici teminat ihalenin başlayacağı saate kadar işletme veznesine veya işletmenin T.C.Ziraat Bank.ERDEMLİ Şubesindeki TR36 0001 0004 9032 4887 3850 01 no.lu hesabına yatırılarak alınacak makbuz veya dekont komisyonumuza ibraz edilecektir. Kesin teminat İhale bedelinin % 6 'sıdır.
b) Teminat olarak kabul edilecek kıymetler aşağıda belirtilmiştir.
1) Tedavüldeki Yeni Türk Parası,
2) Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığınca belirtilecek bankaların verecekleri teminat mektupları,
3) Devlet Tahvilleri ve Hazine kefaletini haiz tahviller.Bankalarca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından saymanlığa yatırılması zorunlu olup,bunlar komisyonlarca teslim alınamaz.Üzerlerine ihale yapılanların teminat mektupları ihaleden sonra saymanlığa teslim edilir ve üzerlerine ihale yapılmayan isteklilerin geçici teminatları hemen geri verilir.Her ne suretle olursa olsun kuruluşça alınan teminatla haczedilemez.Üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.
6-   SÖZLEŞME VE KESİN TEMİNAT                         :
a) İhale kararının onaylanmasından sonra ihalenin yapıldığı müşteriye yazılı olarak bildirilir. Müşteri tebliğ tarihinden itibaren 3 (üç) gün içerisinde sözleşme yapmaya kesin teminatı teslim etmeye ve ihale ile ilgili vergi ve diğer giderleri yatırmaya mecburdur. Kesin teminat ihale bedelinin % 6'sıdır.
b) Sözleşme akdetmek için müşteriye verilen süre içinde mal bedelinin tamamının yatırılması halinde kati teminat alınmayabilir.
Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde protesto çekmeye ve hüküm istihsaline gerek kalmaksızın ihale bozulur. Geçici teminat irat kaydedilir.
7- ÖDEME ŞARTLARI    :
İhale üzerinde kalan şahıs, ihale sonucu belirlenen buğday bedelinin tamamını 5 iş günü içerisinde işletme veznesine veya işletmeninT.C.Ziraat Bank.ERDEMLİ Şubesindeki TR36 0001 0004 9032 4887 3850 01  no. hesabına yatırarak dekontunu ibraz etmelidir.
8- VERGİ RESİM VE HARÇLAR                            :
İhale, sözleşme ve taahhüdün yapılmasına ait bütün sözleşme giderleri, borsa salon masrafı ve %1 KDV müşteriye aittir.
9- TESLİM TESELLUM YERİ ŞARTLARI VE SÜRESİ:
a)İhale konusu tahmini 110 ton buğday teslim yeri işletmemiz ambarıdır.
b)Buğday ürününün taşınması,nakliyesi ve her türlü diğer işlemleri mesai saatleri dahilinde yapılacaktır. Mesai saatleri sabah 07.30 ile 17.00 arasındadır.
c)Tartıma esas olan işletmemizin istediği kantarda bir elemanımız nezaretinde yapılacaktır. Tartımdan sonra meydana gelen eksiklikler kabul edilmez.
10- ALICININ SORUMLULUKLARI                                :
a)Alıcının nakil vasıtası şoförlerinin adlarını ve araç plakalarını bir liste halinde yetkili görevliye teslim edilmesi gerekmektedir.
b)Alıcı bu ihaleden doğan 506 sayılı S.S.K. 1475 sayılı iş Kanunu , 2925 sayılı Tarım işçileri S.S.K. ile her türlü iş kazası ve vergi mevzuatında doğacak yükümlülüklerinden sorumludur.
c)Alıcı ve mahiyetindeki işçilerin işin devamı süresince çevresindeki bina ve tesislere vereceği zarar ve ziyandan alıcı sorumludur.
 
11– TAAHHÜDÜN YAPILMAMASI VEYA NOKSAN YAPILMASI:
a) Sözleşme yapıldıktan sonra müşterinin, taahhüdünden kısmen veya tamamen vazgeçmesi ve taahhüdünü sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi halinde, yapılan en fazla 7 (yedi) gün süreli yazılı ihtara rağmen aynı durumun devam etmesi halinde ayrıca protesto çekmeye
13- MÜCBİR SEBEPLER :
Müşteri ve işletmenin iradesi dışında kalan ve taahhüdün yerine getirilmesini imkansız kılan veya geciktiren olaylar (yangın,deprem,sel gibi doğal afetler ,grev v.s.) ilgili resmi makamlarca onaylanmak şartıyla ve takdiri idareye ait olmak üzere mücbir sebep sayılır. mücbir sebep halinde sözleşmenin durumu ,cezayı müeyyideleri ve ek süre miktarı idarece takdir edilecektir
14- TEMİNATIN İADESİ:
İhaleye katılan katılımcılardan en yüksek teklifi veren iki kişinin teminatları geri verilmez. Takı en yüksek teklifi veren birinci katılımcının gelip kesin teminatını yatırması ve sözleşme imzalamasına müteakip ikinci katılımcının teminatı iade edilir.
15- GENEL HÜKÜMLER:
a)Bu şartname ve akdedilecek sözleşmeden doğabilecek her türlü ihtilaflar halinde Tarsus mahkeme ve icra daireleri yetkilidir.
b)Müşterinin göstermiş olduğu adrese yapılan her türlü tebligat müşterinin kendisine yapılmış sayılır.
c)İhale sırasında hazır bulunmayanlar ihalenin yapılış tarzına ve sonucuna itiraz edemezler.
d) İşletmemiz 4734 sayılı kanuna tabi olmayıp işletme ihaleyi yapıp yapmamakta dilediğine yapmakta veya en uygun bedeli, tespit etmekte serbesttir .
16-Şartname bu madde ile birlikte 16 (On altı) maddeden ibaret olup ihaleye iştirak etmiş olanlar şartname hükümlerini ve tüm maddeleri ile birlikte aynen kabul etmiş sayılırlar.
BUĞDAY SATIŞ İHALESİ