BAŞKAN MURAT KAYA'NIN İLK ALTI AY DEĞERLENDİRMESİ

  • 27.08.2015
  • tarsustb

Ağustos ayı meclis toplantısında Borsamızın 2015 yılı ilk 6 ay faaliyetini değerlendiren Başkan Murat Kaya "Kurumumuzun büyüme performansının daha yüksek, istikrarlı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması ve uzun yıllar devam edecek bir yapı kurmak için çalışıyor ve çabalıyoruz." mesajını verdi.

"Yılın ilk 6 aylık süresi oldukça hızlı geçti. Borsa olarak birçok projemizde son aşamaya geldik.

 Önceliğimiz olan üyelerimiz için bu yıl içinde; Elektronik Satış Salonu Eğitimi, Organik Zeytin Yetiştiriciliği Eğitimi, Buğday Bakımı ve Süne ile Mücadele,  Mısır, Soya ve Ayçiçeği Ekiminde Dikkat Edilecek Hususlar konularında ve tarımsal kalkınmaya yönelik TKDK ve İPARD toplantıları düzenleyerek ticari ve ekonomik açıdan üyelerimizin ve  üreticilerimizin borsayla irtibat kurması, kendi alanlarındaki ticari destek hizmetleri yelpazesine tam erişimlerine olanak yaratıldı.   

Borsamız  deneyimlerden ders çıkararak ve sonuç olarak hizmetlerini geliştirdiğini ortaya koyabilme noktasında hem üyelerimizi hemde paydaşlarımızın bilgisine sunulmak üzere Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Tarsus Raporu ,2015 Yılı Buğday Üretim Beklentisi Raporu, Tarım Sektörü Raporu, Türkiye 81 İl Sanayi Durum Raporu, Ayçekirdeği Raporu ve Mısır Raporu hazırlayarak ürün ve hizmetler portföyünü  genişletti. Üreticilerin daha iyi şartlarda ve paha da ürünlerini satabilmesi için Elektronik Satış Salonumuz çalıştırılmaya başlandı. Üyelerimiz için Pazar Yerimiz tamamlanarak depo ve büro olarak istifade etmeleri sağlandı.

Basın ve medya ile ilişkilerimiz konusunda geçen yıla kıyasla  % 52 oranında bilgi paylaşımımızı artırdık. Üyelerimizi SMS ile bilgilendirmede ise yine aynı dönem kıyaslamasında % 22 oranında artış sağladık. Üyelerimize, organ üyelerimize ve paydaşlarımıza gönderilen elektronik posta ile bilgilendirme adedimiz geçen yıla kıyasla 6 aylık dönemde % 90 oranında arttı. Web sayfamızın izlenme oranı % 30 oranında arttı. Mobil uygulamamız ise İOS ve Android tabanlı kullanıcılara uygun olarak App Store ve Play Store da ücretsiz olarak kullanıma açıldı.

Personellerimize İnovasyon Eğitimi, Proje Döngü Yönetimi Eğitimi, Akreditasyon Genel Bilgilendirme ve İyi Uygulamalar eğitimi, Personel Mevzuat Eğitimi verilerek iş tecrübeleri arttırıldı. Hizmet odaklı üretken bir yapı kazanılması sağlandı. Kalite Yönetim, Bilgi Güvenliği, Müşteri Memnuniyeti, İyi Laboratuar Uygulamaları Yönetimi , Marka tescil belgeleri ile entegre yönetim sistemine geçiş için alt yapımız tamamlandı.

KOSGEB ve İŞKUR ile  şu an 7. si düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine 175 kişi katılarak iş gücünün arttırılması , yeni girişimciler yetiştirilmesine olanak sağlanmıştır.Üzerine basarak ifade etmek isterim ki; bu eğitimler kendi personelimiz tarafından verilmekte olup, Tarsus Ticaret Borsası bu konuda da bir ilki gerçekleştirmiştir.

Yakın il ve ilçe borsalarımızdan gerçekleşen ziyaretler de borsamızın çalışma düzeni takdirle karşılanmış ve bu durum bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.

2015 yılı içinde gerçekleşen genel seçimlerde Tarsus’un kalkınması, işbirliği sağlanması ve sorunların çözümü noktasında yaptığımız organizasyon ve toplantılarla lobi faaliyetleri oluşturarak sorunlarımıza çözüm odaklı yaklaştık.

Kısaca özetlemek gerekirse 2015 yılı için orta ve uzun vadeli stratejik amaçlarımız içinde yer alan kalite hedeflerimizin % 80 nini bu yılın ilk 6 ayında tamamladık. Ancak halen istediğimiz aşamada değiliz. Üyelerimizin, paydaşlarımızın ve Tarsus ‘un  temel değerlerini ve Borsamızdan beklentilerini esas alınarak gerçekleştirilecek kurumsal dönüşümler için daha gayretli çalışmamız lazım. Kurumumuzun büyüme performansının daha yüksek, istikrarlı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması ve uzun yıllar devam edecek bir yapı kurmak için çalışıyor ve çabalıyoruz.

Saygılarımla.

 

BAŞKAN MURAT KAYA'NIN İLK ALTI AY DEĞERLENDİRMESİ