TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTIMIZ YAPILDI

  • 31.07.2015
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıyı açarken yaptığı konuşmada Meclis Başkanı Tevfik Başarır, son günlerde meydana gelen terör eylemlerini ve saldırılarını lanetlediğini ve kınadığını söyleyerek “Birlik, beraberlik ve huzurumuza yönelik düzenlenen haince planların ve emellerin vatanımızın  bütünlüğüne, dirliğine karşı yapılan terör olaylarını insanlık dışı olarak addediyor, ülkemizin güven ve huzurunu bozmaya yönelik bu terör saldırılarını,  lanetliyor ve kınıyoruz.  İnsanlık dışı bu saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, askerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz” dedi.Konuşmanın ardından meclis gündemine geçildi.

 

Başkan Murat Kaya'nın son günlerde yaşanan terör olayları ile Ülkemizde huzur , güven ve istikrar ortamına ve demokrasimize yönelik saldırıları  kınama mesajı;

 

Son günlerde Ülkemizde yükselen terör dalgası ile Ülkemizde huzur , güven ve istikrar ortamına ve demokrasimize yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.Bu saldırıların tamamı insanlığa karşı işlenmiş bir suç, bir cinayettir.

 

Ülkemizde huzurun ve güvenin sağlanması hepimizin öncelikli vazifesidir. Devletimizin kudreti halkımızın kurtuluş savaşında gösterdiği tek yürek tek millet müdafaası ile yücelmiştir.Ülkemizin amacı belli olmayan mihraklar tarafından kaosa sürüklenmesine fırsat verilmemeli ve verilmeyecektir.

 

Ülkemizdeki huzur, güven ve istikrar ortamına, toprak bütünlüğümüze, demokrasimize yönelik yapılan bu saldırılara asla müsaade etmedik, edilmeyecektir de. İnanıyoruz ki; sivil insiyatif kamu ile güç birliği yaparak, dayanışma içinde ortak hedeflere kilitlendiği zaman aşamayacağı engel yoktur. Bu konuda hukukun içinde kalarak Devletimizin güven ve huzuru sağlamaya yönelik tüm gerekli önlemleri alacağını biliyor ve destekliyoruz.

 

Güvenin, istikrarın ve huzurun olduğu ortamda iş olur, aş olur, ticaret olur, istihdam olur. Refahımız artar, kültürler gelişir, devlet büyür. Geleceğin Türkiye’si sağlam temellerde yükselir. Vatandaşlarımız, gençlerimiz geleceğe güvenle bakar. Gerçektir ki, kamu güvenliği tesis edilmeden üretim olmaz. Terörün olduğu yerde ekonomi büyümez. Ticaret olmaz. İstihdam olmaz. Refahımız artmaz.  Bu milletin mayasında iman var. Cesaret var. Yiğitlik var. Devletimizin bu saldırıların faillerini, azmettiricilerini en kısa sürede bulacağına inancımız tamdır.

 

Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize yapılan insanlık dışı bu saldırıları ve adı terörle anılan bu vahşetin her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz.

 

İnsanlık dışı bu saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, askerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 

 

 

 

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTIMIZ YAPILDI