MECLİS, AKREDİTASYON İZLEME VE HESAPLARI İNCELEME TOPLANTILARIMIZ YAPILDI

  • 25.06.2015
  • tarsustb

Borsamız Yönetim Kurulu toplantısı ardından 3'er aylık döenemlerde gerçekleştirilen Akreditasyon İzleme Komitemiz toplanarak Yıllık İş Planlarımız izlenerek değerlendirilmesi yapıldı.Stratejik Plan amaç, hedef ve faaliyetlerinin izlenmesisinin ardından Amaç ve Hedeflerin değerlendirilmesi bölümünde kalite hedeflerimiz içinde 8 inci sırada yer alan stratejik planımızın 3.1.3 maddesinde yer alan "Borsa Giriş Katına Tarım Müzesi Kurulması" konulu kalite hedefimizin "Borsa Giriş Katına Geçmişten Günümüze Resimlerle Tarsus Resim Galerisi Açılması" şeklinde yeniden revize edilmesi kararlaştırıldı.

Hesapları İnceleme Komisyonu toplantımızın ardından Haziran Ayı Meclis toplantısına geçildi.Toplantımızda Yönetim Kurulumuzun şubat ayından bu yana çalışmasını yaptığı Tarsus Ticaret Borsası çalışma alanı içinde KOTASYON ÜRÜNÜ; Soya yağı, ayçiçeği ve tam yağlı soya küspesi ( full fat) işleme fire, zayiat, randıman oranlarının bilgisi verilerek Borsamız fire, zayiat, randıman oranlarına ek yapıldı.Ayrıca toplantıda  Tarım Ürünlerine Yönelik Depo Ve Büro İnşaat İşleri Yapım İşiile ilgili geçici kabul heyetinin raporu değerlendirilerek, sundurma için alınan teklifler incelendi.

Başkan Murat Kaya meclis toplantısında yaptığı konuşma;

Sayın Meclis üyelerim

* Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcımız Kutbettin Arzu’ya bölgemizde hasat sezonu başlayan buğdayın rekolte ve kalitesi üzerine üretici lehine alınmasında yarar olacağı düşüncelerimizi bildirdim.

Sayın Kutbettin Arzu’ya bölgemizde başlayan buğday hasat sezonunda bu yıl hava koşullarının olumlu geçmiş olmasından ötürü geçen yıla nazaran % 30-35 daha fazla buğday rekoltesi sağlanacağından bahsettim. Uluslararası piyasalarda buğdayda yaşanan fiyat dalgalanmalarından hareketle ve buğday ithalatının devam etmesinden spekülatif fiyat hareketleri üreticilerimizi olumsuz etkilediği, yerli malı  üretimi ile ulusal stok seviyesinin daha da güçlendirilmesi, hem de dünya piyasalarında yaşanan ve gelecek dönemde yaşanabilecek yeni dalgalanmalardan yurtiçi piyasaların korunması amacıyla hasadı devam eden ( şuan bitti) buğday üreticisinin kazanması amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisinin erken müdahalesini piyasalar geciktirmeden yapması ve buğday fiyatlarını açıklamasını istedik.

*Biliyorsunuz ki; kısa bir süre önce ÇKA tarafından kabul edilen TDİ OSB’nin Tarsus’ta kurulması ile ilgili projemiz tamamlanarak raporunu ÇKA’na sunduk. Bu arada Tarsus Gıda Sanayicileri ve Yatırımcı İş Adamları Derneğini (TARYAD ) adresini borsamız göstererk kurduk ve faaliyete başladık. Başta Kaymakamımız olmak üzere Büyükşehir Belediye ve Tarsus Belediye Başkanlarımızda bu konuda ellerini taşın altına koydu. Geçen hafta Tarsus TSO’da yaptığımız toplantıda kurulması için çalışmalarına devan ettiğimiz Tarsus Gıda İhtisas OSB ‘de  İstiyorum ki, sizlerde yer alın. Yatırım yapın. OSB hepimiz için bulunmaz bir fırsat İnşallah değerlendirir ve katılımcı olursunuz.

* Borsamızın satış salonunu tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz bir dizi üye ziyaretleri programımızda genel sekreterimiz ile  Üyelerimizden ATILIM UN GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ.  , NEFİS UN FABRİKASI, KARAÇOBANOĞLU GIDA NAKLİYE PETROL SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.’i, SİZİN UN PAST.MALZ.PAZ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.’i ve  ALTINİŞ GIDA SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.’i iş yerlerinde ziyaret ettik.Bu ziyaretlerimiz  çalışma alanımızda sektörlerinin sorunları ile yeni sezon buğday verimi, kalite ve değeri üzerine görüşmelerde bulunduk.Ziyaretimizin ana teması satış salonumuzun yaratacağı katma değerin ve üreticiye sağlayacağı kazançlar üzerineydi. Tarsus ve yakın çevre il ve ilçelerinde alıcıları borsamız satış salonuna toplayarak hangi kalitedeki malı hangi fiyata alabileceğini göstermek ve hasat dönemi içinde borsamız ile bölgemizin buğdaya dayalı sektörünün kalbinin Tarsus’ta  atmasını sağlamayı amaçladığımızdan bahsettik.Fiyat oluşumunun daha sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesi, üreticinin, tüccarın ve sanayicinin dolayısıyla Ülkemizin kazanması için satış salonumuz aracılığı ile ortak bir kural ve satış platformu oluşturma imkanı sağladığımızı, Tarsuslu çiftçinin;  topraklarını doğru bir şekilde kullanması, para edecek, kaliteli ve yüksek verim sağlayacak doğru ve sertifikalı tohum çeşidi ekmesini, zamanında yapılan kontrol ve uygulamalarla hastalık ve haşere çoğalmasının önüne geçilmesini,  üreticimizin iyi tarım konusunda bilinçlenmesini bu sayede herkesin ve Ülkemizin kazanacağı konusuna da istişarede bulunduk. Ayrıca satışların satıcının isteğine göre 10-15 günlük ödemelerle yapılabileceğinin de altını çizdik.

*Ramazan Gıda yardımı olarak Birliğiziden 40.000,0 TL’sı geldi. Acilen alıma çıktık ve paketlerimiz hemen hemen hazır. Yaklaşık 670 adet gıda paketimize ek olarak Kemal ve Hakkı kardeşimiz bedelsiz un ve zeytin verdiler. Kendilerine teşekkür ederiz.

Temmuz toplantımızın Bayramdan sonra olması nedeniyle şimdiden herkesin bayramını kutlar, esenlikler dilerim.

Teşekkür ederim, Saygılarımla.

 

MECLİS, AKREDİTASYON İZLEME VE HESAPLARI İNCELEME TOPLANTILARIMIZ YAPILDI
MECLİS, AKREDİTASYON İZLEME VE HESAPLARI İNCELEME TOPLANTILARIMIZ YAPILDI
MECLİS, AKREDİTASYON İZLEME VE HESAPLARI İNCELEME TOPLANTILARIMIZ YAPILDI