ISPARTA TİCARET BORSASINDAN ZİYARET

  • 17.06.2015
  • tarsustb

Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar , Meclis Başkanı Nuri Selçuk ve Genel Sekreter Ali Koyak Borsamıza, borsa hizmetlerimizi görmek ve teknik incelemelerde bulunmak üzere ziyarette bulundu.

Borsamız Başkanı Murat Kaya tarafından ağırlanan heyet ile yapılan ikili görüşmelerde tarımın, narenciye, yaş sebze ve meyve ile gıda sektörü sorunları ve çözümleri konusunda politika geliştirilmesi hususlarında istişarede bulunulan ziyarette konuklarımıza elektronik satış salonumuz tanıtıldı.

Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar ziyaretlerinin satış salonu bulunan borsalarda işleyişin nasıl olduğu ve bu borsaların hizmetleri konusunda teknik ve kıyaslama incelemelerinde bulunmak olduğunu ifade etti. Meclis Başkanı Nuri Selçuk ise “Yeni hizmet alanınız ve binanız borsacılık hizmetini fazlasıyla sunacak şekilde güzel olmuş. Hayırlı olsun.” Dedi.

Tarımsal üretimde iki bölgenin üretim ve ekim deseninin farklılar göstermesi yanında, karşılaşılan benzer sorunların konuşulduğu, fikir alışverişi içerisinde yapılan görüşmede konuşan Başkan Murat Kaya “Gıda, tarım ve hayvancılık alanında farklı tarla ve bahçe bitkileri ile tarımsal ürünlerin yetiştirilmesinde borsacılık hizmeti vermekteyiz. Ancak, Sorunlarımız aynı. Sorunlarımız ortak. Tarıma dayalı sanayilerimizin kurulmalarını destekleyecek ihtisas sanayi bölgesinin eksikliğini çekmekteydik. Tarsus ‘ta Gıda İhtisas OSB kurulması çalışmalarına başladık. Yeni hizmet alanımızda sunduğumuz soğuk hava depolama hizmetlerimiz ve hububat depolarımızla da ilçe ekonomisine canlılık ve hareketlilik kazandırmaktayız.Buğday sezonunun başlamasıyla satış salonumuzu da faaliyete geçirdik. Amacımız üreticimizin, tüccarımızın ürünlerini değerinde alınıp satılmasını sağlamak. Nihayetinde kaliteli ürünün yetiştirilmesini de satış salonumuz sayesinde teşvik etmiş olmaktayız. Satış salonumuz ile de örnek bir borsa olmayı hedefliyoruz. Tarsus güneyde  önemli bir kavşaktır. Artık kabuğunu kırıyor. Büyük yatırımcıya ihtiyacımız var.” Diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. 

Her iki başkanda ziyaretlerinin anısına hediye takdimlerini yaptı.

 

ISPARTA TİCARET BORSASINDAN ZİYARET
ISPARTA TİCARET BORSASINDAN ZİYARET
ISPARTA TİCARET BORSASINDAN ZİYARET
ISPARTA TİCARET BORSASINDAN ZİYARET
ISPARTA TİCARET BORSASINDAN ZİYARET
ISPARTA TİCARET BORSASINDAN ZİYARET