Bakan Yrd. Sn. Kutbettin Arzu'ya Buğday Bilgisi

  • 26.05.2015
  • tarsustb

Borsa Başkanımız Murat Kaya,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu’ya bölgemizde hasat sezonu başlayan buğdayın rekolte ve kalitesi üzerine üretici lehine alınmasında yarar olacağı düşüncelerini bildirdi.

Başkan Murat Kaya, Sayın Kutbettin Arzu’ya bölgemizde başlayan buğday hasat sezonunda bu yıl hava koşullarının olumlu geçmiş olmasından ötürü geçen yıla nazaran % 30-35 daha fazla buğday rekoltesi sağlanacağından bahsetti.

Konuşmasına devam eden Başkan Murat Kaya “ Buğday ürününde bu yıl Ülke genelinde yüksek rekolte ve kaliteli buğday üretimi beklenmektedir. Bölgemizde hasadı başlayan buğdaylar verim ve kalite açısından yüksek değerlere sahip. Uluslararası piyasalarda buğdayda yaşanan fiyat dalgalanmalarından hareketle ve buğday ithalatının devam etmesinden spekülatif fiyat hareketleri üreticilerimizi olumsuz etkilemektedir. Yerli malı  üretimi ile ulusal stok seviyesinin daha da güçlendirilmesi, hem de dünya piyasalarında yaşanan ve gelecek dönemde yaşanabilecek yeni dalgalanmalardan yurtiçi piyasaların korunması amacıyla hasadı devam edecek buğdayın üreticisinin kazanması amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisinin erken müdahalesini geciktirmeden yapması ve buğday fiyatlarını açıklaması gerekmektedir.

TMO tarafından açıklanacak fiyat, piyasaları dengeleyeceği gibi buğday üreticisi de endişe duymadan ürünü satabilecektir.Bu konuda erken alınacak kararlar ile üretici ve tüccarın, üretim sürecinde ekonomiye katacağı katma değeri daha yüksek tutacağı kanaatindeyiz.” Diye konuştu.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

 

Bakan Yrd. Sn. Kutbettin Arzu'ya Buğday Bilgisi