Tarsus Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu Hasat Sezonu ile Hizmete Başlıyor

  • 22.05.2015
  • tarsustb

Muhtarlarımıza Borsamız satış salonunun tanıtımı ve işleyişi anlatıldı. Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü ile beraberinde bulunan heyete Başkanımız Satış Salonumuzun işleyişini, amacını ve tanıtımını anlattı.

Başkan Murat Kaya ;” Bundan 30-40 sene önce Tarsus Pazar yerinde yapılan alım satımın bugün çağa uygun olarak işlevini sürdürecek olan Borsa Elektronik Satış Salonumuz tüccarımızı, sanayicimizi ve üreticimizi bir araya getirerek  bölgesel ve küresel ticarete de büyük ölçüde katlı sağlayacak bir donanımla yeni hasat sezonunda hizmete girecek. Dünya ekonomisinde söz sahibi ülkelerde, ticarete konu olan malların büyük çoğunluğu elektronik ortamda alınıp satılmaktadır. Gelişimin ve değişimin gerisinde kalmayan Borsamız geleceği planlama gayreti ile Bölgenin tarımsal kalkınmasında önemli rol oynacak bu hizmeti ile , iyi ve kaliteli ürün yetiştiren üreticimizin değerinde ürününü satmasına olanak sağlayacaktır.İyi ve kaliteli ürün yetiştirmek demek ise daha yüksek verim almak demektir. Yüksek verim ise ithalatta dışa bağımlılığımızın azalması demektir.Üretici iyi para kazanacak demektir.Üretici peşin para ile malını satacak demektir.Yılda 4-5 milyon ton buğday ithalat ediyoruz. Bu para ülkemizde kalacak demektir.

 

Satış salonumuz da işleyiş açışından Türkiye de bir ilkte uygulanacaktır. Alıcının illa da satış salonuna gelmesi gerekmemektedir. Şehir dışında ise, veya ofisinden de seans saatlerine kendisine verilecek şifre ile katılımcı olabilecek, mal alıp satabilecektir. Üreticimizin sayesinde biz bu işleyişi çalıştıracağız, geliştireceğiz. Borsamızın gerçekleştirdiği, ÇKA ile birlikte yürüttüğü 350 bin TL’sına mal olan  Elektronik Satış Sistemi ve satış salonumuz, satış işlemlerine güvenlik, hız ve standart getirerek, daha güvenilir, daha tarafsız ve daha rekabetçi ortamda anlık ürünlerin reel fiyattan alınıp satılmasına imkan verecek, böylece sanayicimiz, tüccarımız, üreticimiz ve dolayısıyla ülkemiz kazançlı çıkacaktır. " diye konuştu.

Tarsus Ticaret Borsası Elektronik Satış Salonu Hasat Sezonu ile Hizmete Başlıyor