TAKİK TARSUSUN SORUNLARINI LÜTFİ ELVAN'A DOSYASINDA SUNDU

  • 19.05.2015
  • tarsustb

Başkanımız Murat Kaya ve beraberinde Tarsus Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (TAKİK) Yönetici ve üyelerinin de katıldığı Ulaştırma, Denizcilik  ve Haberleşme  eski Bakanı Lütfi Elvan’ın kahvaltılı toplantısında Tarsus ile ilgili sorunları ve önerilerini dinledi.

TAKİK Başkanı, Başkanımız Murat Kaya hazırladığı dosyayı sunarak, dosya içeriği hakkında sözlü bilgiler verdi.Başkan Murat Kaya; “Sayın Bakanım,Tarsus, kaderine terk edilmiş bir şehir olarak karşınızdadır. Bundan 40 – 50 sene önce Mersin’den daha yoğun nüfusa ve gelişmişliğe sahip Tarsus, bugün göç yüzünden, kapanan fabrikaları yüzünden, istihdam sağlayacak yerleri kalmamasından ve bunlara sebep yaklaşımların Tarsus aleyhinde cereyan etmesinden ötürü, ölü toprağı serpilmiş bir şehir durumundadır.

Çukurova bölgesinin merkezinde; coğrafi önemi, nüfusu, eğitim geleneği, tarihi ve turistik özellikleri, sahil bandı projesi, havaalanı, lojistik merkezi ile ülkemizin gelecek vaat eden cazibe merkezlerinden birisi olacak Kentimiz, Hükümetimizce desteklenecek bu projeler ile Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’de tamamlandığında Tarsus her yönüyle bir dünya kenti olacaktır.

Tarsus kalkınmanın temel dinamikleri olan tarım, sanayi ve turizm gibi her biri bir kenti tek başına taşıyabilecek olan bu dinamiklerin hepsinde iddialı bir kenttir. Tarsus büyük bir geleceğe yol aldı. Bu büyük geleceğin zemininin hazırlanması gerekiyor. “ diyerek özetle Tarsus’a Devlet Üniversitesi Kurulması , Tarsusta Tarımın Ve Tarım Ürünlerinin İç Ve Dış Pazarlardaki Konumunun Belirleneceği Gıda İhtisas OSB Kurulması, Ashab-ı Kehf Yolunun Otobana Bağlanması, Adana – Tarsus – Mersin Bağlantı Yolları ve Tarsus –Tuzla geçiş yolunun rehabilite edilmesi konularında Tarsus’un sorunlarına değindi.

 

TAKİK TARSUSUN SORUNLARINI LÜTFİ ELVAN'A DOSYASINDA SUNDU