BAŞKANIMIZDAN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

  • 10.05.2015
  • tarsustb

Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızda; tüm diğer bireyler gibi eşit muamele, itibar, yaşamlarını bağımsız idame ettirme ve toplumun bir parçası olma gibi haklara sahiptir.

Engellilik, bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren sosyal bir konudur. Bu nedenle ; hayatın değişik alanlarında, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin yapılması, engelli vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlere ve sosyal hayata katılımının sağlanması noktasında yerel yönetimlerin, STK’larının, basın ve yayın organları ile toplumun her kesimindeki bireylerin, destek olması gerekmektedir. 

Kendimizi engelli vatandaşlarımız yerine koyarak düşünmeli ve tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle onlara sahip çıkmalıyız. Engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılık ve farkındalığın 10-16 Mayıs tarihleri arasında daha da artması dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı ve yaşanılabilir bir dünya diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

BAŞKANIMIZDAN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI