TAKİK MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI BULUŞTURUYOR

• 23.04.2015

TAKİK Yürütme Kurul Üyeleri Borsamızda toplandı.Dönem başkanlığını Başkanımız Murat Kaya'nın yaptığı TAKİK 'nin bu toplantısında genel seçimler öncesi her parti milletvekili adaylarını Tarsuslularla buluşturma ve  Tarsus'a kurulması planlanan Mersin Üniversitesi Senatosu'nda onaylanan "Havacılık ve Uzay Bilimleri' fakültesinin yapımı için sürecin başlatılması konuları görüşüldü.

Toplantı kararları ;

Tarsus’un yerel sorunlarının görüşüldüğü, tartışıldığı ve onlara çözüm yollarının arandığı Tarsus’un kalkınması, beraberlik anlayışı içinde işbirliği sağlanması ve sorunların çözümü noktasında oluşturulan Tarsus Kalkınma Ve İşbirliği Konseyi (TAKİK), Tarsus da kurumlar arasında işbirliğini hedefleyen kamusal veya yarı kamusal roldeki organizasyon­lar arasındaki koordinasyonu geliştirerek tarafların karar alma ve uygulama sü­reçlerine katkı ve katılımı sağlamak amacıyla Mersin İli Milletvekili Adaylarının  07 Haziran 2015 genel seçimlerinden önce Tarsuslularla buluşturulması amacıyla toplantılar gerçekleştirecektir.

Söz konusu toplantılar; partilerin Mersin milletvekili adaylarının kendilerini tanıtma fırsatı ile  partilerinin ve kendilerinin hedef ve projelerini anlatmalarına olanak sağlanmış, katılımcılarında sorularına cevap bulma fırsatı sağlayacağı toplantılar şeklinde gerçekleştirilecektir.

Toplantı Tarihleri, Yer ve Saati şöyle:

30 Nisan 2015 Perşembe Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekili Adayları

07 Mayıs 2015 Perşembe Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Adayları

14 Mayıs 2015 Perşembe Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Adayları

Tarsus Ticaret Borsası Konferans Salonu Saat: 15:00

Başkan Murat Kaya açılacak Havacılık ve Uzay Bilimleri' fakültesi hakkında;

"Tarsus'a 'Havacılık ve Uzay Bilimleri' fakültesi kurulması yönünde MEÜ Senatosunun kararının umud verici olması ve Tarsus'un özlemle beklediği ve yıllardır mücadelesini verdiği 'Tarsus Üniversitesi' kurulması yönünde son derece önemli bir karardır.Bölgemize çok büyük bir havaalanı yapılıyor.Bu noktada yeni kurulacak fakültenin havacılık ve uzay bilimleri alanında olması bizleri çok heyecanlandırdı.Doğru yere doğru bir fakülte yapılacak.Bu önemli adımlar için Rektörümüz sayın Ahmet Çamsarı ve ekibine çok teşekkür ederiz.Ancak, Rektörlüğümüzün fakültenin kurulması için çalışmalarına ivedilikle aciliyet kazandırması konusunda da Tarsus'un sabırsızladığına inanıyoruz.Yakın bir zamanda genel seçimlere gidiyoruz buradan yeni seçilecek Milletvekillerimize de konunun mecliste takibi kalıyor.Tarsus'a verilen sözlerin yerine getirilmesi ve kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik dokusunu geliştirilmesi için birlik zamanı."

şeklinde mesaj verdi.

TAKİK MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI BULUŞTURUYOR