Yönetim Kurulu ; "Hedeflerimize ulaşmadı ki başarımız ekip çalışmamızla gerçekleşti."

  • 25.07.2024
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Olağan Toplantısında Son Bir Yılı Değerlendirdi.
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıda Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, İlhan Titiz, Ayhan Bayram ile Hesapları İnceleme Komisyon başkanı Nail Uçak Borsanın son bir yıllık durumu değerlendirildi.

Bugüne kadar yürütülen projeler ve hedeflerin değerlendirildiği toplantıda Teke, göreve geldiklerinde ilk yapmaları gerekenin beraberliği sağlamak olduğunu yineleyerek, “Stratejilerimize yönelik tüm projelerimize, hedeflerimize ulaşmadı ki başarımız ekip çalışmamızla gerçekleşti. İfadesini kullandı.
İkinci nesil borsa üyelerine önem verdiklerini belirten Teke, “Dünyada yaşanan gelişmeleri takip ederek yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeyi hedeflerimiz arasına koyduk. Firmalarımızın rekabet edebilirliği ve verimliliğini artırmak takvimimizde öncelikli sırada yer aldı. Üye firmalarımızın sonraki nesillere aktarılmasıyla ilgili çalışma kararı aldık. İhracata ihtiyacımız olduğunu saptayarak firmaların daha çok ihracat yapması, yapmayanların yönlendirilmesi için çalışmaları hedef aldık. İkinci nesil olarak firmalarında başarılı çalışmalar yürüten üyelerimize özellikle ihracat konusunda desteklerimizi vermeye devam edeceğiz. Onların başarı hikayeleri, bölgemizin ekonomisi için çok önemlidir.” dedi.

Başkan Yardımcısı Batmaz ise, Tarsus’un gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılmasının önemli olduğuna dikkat çekerek “Tarsus, gerekli alt yapı, işgücü ve ticaret kültürü ile güçlü bir yapıya sahip. Bizim yerli ürünlerimizi katma değerinin arttırılmasına, katma değeri yüksek işlenmiş ürünlere dönüştürecek mekanizmalar kurmaya ihtiyacımız var. Beklentimiz, bu dönüşümün sağlanmasına yönelik adımların atılması ve ilgili teşvikler ile desteklerin bu doğrultuda düzenlenmesidir. Hedefimiz, geleceğin sektörü olan tarım ve gıda sektöründe daha aktif bir rol üstlenmektir.” Dedi.
.

Click the banner to read this article in English or Russian

Yönetim Kurulu ; "Hedeflerimize ulaşmadı ki başarımız ekip çalışmamızla gerçekleşti."