Karadağ ve Erdoğan dan Tarsus Ticaret Borsasına ziyaret.

  • 21.07.2024
  • tarsustb
Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ile Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan dan Tarsus Ticaret Borsasına ziyaret.
Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, İl Tarım Müdürü Erdem Karadağ ve İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan ile bölge genelinde tarımsal üretime zarar veren Akdeniz meyve sineği ile mücadelenin önemini istişare ettiler.
Yönetim Kurulu Başkanı Teke; “Bölgenin tarımsal verimliliğine katkı sağlamak, tarımsal üretime zarar veren Akdeniz meyve sineği ile mücadeleyi kararlılıkla sürdürmemiz gerekiyor. Üretimimize, ihracatımıza, çiftçimizin doğrudan gelirine zarar veren Akdeniz meyve sineği ile mücadelenin altını çizmek gerekiyor. Her ne kadar birçok kurumumuz, sivil toplum kuruluşlarımız mücadeleye destek veriyor olsa da yereldeki en önemli paydaşımız çiftçilerimizdir. Bu mücadelede biz İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile işbirliği içindeyiz ve İlçe müdürümüz Hayri Bey’e teşekkür ediyorum..” Dedi.
Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ise, “Akdeniz Meyve Sineği bölgemizde yetişen çok sayıda meyveye zarar veriyor. Türkiye’deki narenciye üretiminin hemen hemen yarısına yakınının yapıldığı bölgemizde, üreticinin emeğine darbe vuruyor. Zarar gören ürünler ihraç edilemiyor. Eş zamanlı ve toplu mücadelenin sürdürülmesi gerekiyor. Böylece daha etkin sonuçlar alabiliyoruz. “ dedi.




Click the banner to read this article in English or Russian

Karadağ ve Erdoğan dan Tarsus Ticaret Borsasına ziyaret.