Borsa Yönetim Kurulunda,TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bankalara hassasiyet çağrısı değerlendirildi.

  • 17.07.2024
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, haftalık olağan toplantısını Mustafa Teke başkanlığında gerçekleştirdi,

Gündemdeki konuların görüşüldüğü toplantıda, yazılı ve görsel basında yer alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bankalara hassasiyet çağrısı değerlendirildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, yapılan çağrı için şu ifadeleri kullandı;
“TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun açıklamasında da yer alan üreten, istihdam sağlayan, bu ülkenin geleceğine yatırım yapan özel sektörümüz; yatırım, istihdam, üretim ve ihracatını her sene artırmakta, dünyanın dört bir köşesinde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektedir. Reel sektör ve finans sektörü aynı elmanın iki yarısı, firmalarımız, bu ülkenin milli servetidir. İş insanlarımız özellikle işletme sermayesi finansmanı ve yeni yatırım finansmanı bulmakta zorlanıyor. Her 5 işletmeden 4’ü finansmana erişim sorunu yaşadığını belirtiyor. Her 10 iş insanından 9’u bankalardan kredi alma sürecinde sorun yaşıyor.
Ülkemizin üretim faaliyetlerini büyük özveriyle sürdüren şirketlerimize yönelik itibarsızlaştırma girişimlerine karşı başkanımız, M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun açıklamalarına sonuna kadar katılıyoruz. “ şeklinde sözlerini tamamladı
Borsa Yönetim Kurulunda,TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bankalara hassasiyet çağrısı değerlendirildi.