Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

  • 11.07.2024
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, haftalık olağan toplantısını Mustafa Teke başkanlığında gerçekleştirdi,

Gündemdeki konuların görüşüldüğü toplantıda, yazılı ve görsel basında yer alan ve kamuoyunda tartışılmakta olan Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024-2026 Orta Vadeli Programla uyumlu olarak hazırladığı vergi düzenleme taslaklarına ilişkin düzenlemeler değerlendirildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, toplantıda 21-27 Haziran 2024 tarihinde New York Amerika'da düzenlenen Summer Fancy Food Fuar ziyaretine ait Ticaret Bakanlığına gönderilen rapor hakkında yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdi.

Teke; “Yaş meyve ve sebzeyi en çok Rusya'ya olduğu gibi gönderiyoruz. Ancak biz üyelerimizi katma değerli ürünler üretmeleri konusunda destekliyoruz.
Tüm dünyadan sadece gıda sektöründen 3000'den fazla katılımcısı ile, bütün ülkelerin en kaliteli gıda ürünlerinin tanıtıldığı bir fuardı.
Faaliyet sonunda katılımcılara dağıtılan değerlendirme formalarından alınan sonuçların analiz edilerek, faaliyetin başarısına ilişkin değerlendirmeler ışığında , URGE proje takımında yer alan firmalarımız beklentilerinin ötesinde bir fuarla karşılaştılar. Biz neredeyiz, ne yapıyoruz, hangi ülke nerede, dünya nerede sorularının tamamının cevabını buldukları bir fuar oldu. Firmalarımız özellikle bu tarz fuar gezi desteklerinin artması için ricada bulundular.
Çok büyük ve kapsamlı bir fuar geçirdiler. Özellikle direkt olarak satılan yaş meyve sebzelerin fırınlanarak, güneşte veya dondurularak kuru meyve şeklinde katma değerli olarak Amerika'ya ihracatının yapılabileceği görüldü.
En çok dikkat çekilen ise organik ürünlerin çok fazla ilgi görmesiydi. Birçok ülke ve firma ile yüz yüze irtibata geçilmiş ve bağlantılar kurulmuştur. Bugüne kadarki en verimli Yurt dışı pazar faaliyetimiz olduğunu söyleyebiliriz. Sonuçları da en kısa sürede alacağımıza inanıyoruz.” Dedi.


.




Click the banner to read this article in English or Russian

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.