GİRİŞİMCİLİK KURSUNU TAMALAYAN KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

  • 08.04.2015
  • tarsustb

Tarsus Belediyesi,Tarsus Ticaret Borsası KOSGEB ve İŞKUR İşbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik eğitimi alan kursiyerler, Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Konukları makamında ağırlayan Başkan Can ve Borsamız Başkanı Murat Kaya ‘ya Tarsus İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Kürşat Dal, KOSGEB Uzmanı Selda Gezen Kantarcı da eşlik etti.

Başkan Can, “Bizler Tarsus Belediyesi olarak her zaman için ortak paydaşlarımızla birlikte projelere açığız ve bu projeleri faaliyete geçirmek için mücadele ediyoruz. Her zaman için biz şehrimizde faydalı olabilecek her türlü projeye varız. Yeter ki bizim şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarımız, oda ve derneklerimizle ortak proje geliştirelim ve bu projeyi uygulayalım. Netice itibari ile girişimci adı üstünde girişimci, bu işin ilk basamağıdır. Yeter ki, Tarsus’ta işsizliğin sayısı azalsın, yatırımcılar gelsin. Yeter ki yatırımcılar hem Tarsus’a yatırım yaparken para kazansınlar hem de işsiz kardeşlerimizin işe girmelerine vesile olsunlar diye belediye olarak lojistik desteği vermeye hazırız. Dünde verdik, bugünde verdik, yarında vereceğiz. İnsanların ekonomi seviyesi yükseldiği zaman otomatikman dünyaya bakış tarzı, yaşama bakış tarzı değişir. Her şey ekonomidir. Bence ekonominin düzeldiği an Türkiye’de bütün sıkıntılarında biteceğine inanıyorum” dedi.      

Borsa Başkanımız Murat Kaya, kursiyerlere yönelik yaptığı konuşmada, girişimcilere hayal mekanizmalarını çalıştırmalarını, hayallerinin gerçekleşmesi için de çok çalışmalarını önerdi.Başkan Kaya, “Belediye Başkanımız Sayın Can’ın ile Şubat ayında Borsamıza yaptığı ziyarette kentimizin sosyo- kültürel ve ekonomik  refahının arttırılması noktasında Yerel Yönetimimiz ve STK’ların yapıcı ve aktif birlikteliğinin gelişmesine yönelik ve Tarsus’un kalkınması, istihdama yönelik ortak proje hazırlaması ve yürütmesi için gayret ve imkânlarımızı seferber edeceğiz demiştik.  Belediye Başkanımızın da söylediği üzere  paydaşlarımızla birlikte projelere açığız.Bu kurs için eğitmen sıkıntısı yaşandığını öğrendiğimizde bir borsa personelimizi eğitmen olarak hazırlanmasını sağladık.Bu sayede hem kursu gerçekleştirmiş olduk, hem de sosyal sorumluluğumuzu yerine getirerek kurs eğitmeni personelimiz ile eğitmen ücretini ödemeden kursun tamamlanmasını sağladık.Bu süreçte, eğitmenizin belgelendirilmesinde  bizleri yalnız bırakmayan KOSGEB Uzmanı Selda Gezen Kantarcı hanıma, İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Kürşat Dal’a da ayrıca teşekkür ederim.

Kursiyerler ise kendilerine destek veren Belediye Başkanı Şevket Can’a, Borsamız Başkanı Murat Kaya’ya  teşekkür ederken, eğitimin çok faydalı geçtiğini anlattılar.

Başkan Can, ziyaret sonunda Borsa personelimiz eğitici A.Umut Kansu’ya vazo hediye etti.

 

GİRİŞİMCİLİK KURSUNU TAMALAYAN KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ
GİRİŞİMCİLİK KURSUNU TAMALAYAN KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ
GİRİŞİMCİLİK KURSUNU TAMALAYAN KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ
GİRİŞİMCİLİK KURSUNU TAMALAYAN KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ