Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu olağan haftalık toplantısı yapıldı.

  • 17.05.2024
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu olağan haftalık toplantısı yapıldı.

Olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştiren Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, gündem maddelerinin görüşülmesi ardından ekonomi ve ticareti değerlendirdi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 80. Mali Genel Kurulu ve TURİB Genel Kurulu ile igili bilgileri paylaşan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, açıklanan kamuda tasarruf tedbirleri hakkında değerlendirmede bulundu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan kamuda tasarruf tedbirleri hakkında Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke tasarruf tedbirlerinin kapsamlı ve önemli adımlar içerdiğini belirtti.
Teke, “Tasarruf tedbirleri, kapsamlı ve önemli adımlar içeriyor. Kamuda verimliliği esas alan tasarruf tedbirlerinin ekonomik programı daha da güçlendireceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı. “

Teke sözlerine şu şekilde devam etti;
“Yatırım ve istihdam artışında maliye politikasının etkinliğinin en az para politikası kadar önemli olduğunu, bu çerçevede kamu harcamalarının etkin bir biçimde yönetilmesinin oldukça kritik önem taşıyor. Açıklanan tedbirler hükümetin tasarruf konusunda daha duyarlı olacağını, konuyu belirli prensip ve kurallarla yürüteceğini gösteriyor. Biz iş dünyası olarak kaynakların doğru kullanımı ve tasarrufun karlılık, sürdürülebilirlik ve rekabet için ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz.
Enflasyonla ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Umarız 3 yıl sonunda enflasyonla mücadelede arzulanan, istenilen seviyeye ulaşılır ve tabandan tavana müreffeh günlere birlikte ulaşırız.Bu nedenle açıklanan tedbirleri çok önemsiyor ve destekliyoruz.” Dedi..


Click the banner to read this article in English or Russian









Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu olağan haftalık toplantısı yapıldı.