Denizlide Kurulan TDİ OSB Ziyaret

• 27.03.2015

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde kurulan Türkiye'nin ilk Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin teknik detayları hakkında Çukurova Kalkınma Ajansından kazanılan "Tarsus'a İhtisas OSB Neden Kurulmalıdır" proje kapsamında Denizli Ticaret Borsası ziyaret edildi.

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Şahin tarfından karşılanan heyetimizi Başkan Tefenlili "Sizleri burada görmek bizleri sevindirdi.Hoşgeldiniz."diyerek, Sanayi Odası Başkanı Keçeci ise " Ziyaretiniz bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Biz Denizlide Borsa, Ticaret Odası ve Sanayi Odası her zaman ortak hareket ederiz.Hoşgeldiniz" dedi.

Başkan Murat Kaya " Ziyaretimiz hem İhtisas OSB hakkında bilgi almak , hem de kurulması düşünülen Tarsus Gıda İhtisas OSB için tecrübelerinizden faydalanmak.Bizlerde sizleri bir arada görmekten hoşnut olduk.Tarsus'ta bizde TSO ile beraber hareket etmekteyiz.Bizi ağırladığınız için memnunuz, sağolun." dedi.

Çukurova Kalkınma Ajansından kazanılan "Tarsus'a İhtisas OSB Neden Kurulmalıdır" proje kapsamında ziyaret edilen Denizli Ticaret Borsasında düzenlenen Jeotermal Sera OSB konusunda OSB Müdürü Mehmet Yeşilpınar tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.Yeşilpınar, "Toplam 719 bin metrekare alana sahip Sarayköy TDİ OSB'de 12 parselden oluşan 477 bin 156 metrekarelik kapalı alanda sera kurulacak. OSB alanı içindeki her parselin Elektrik, İçme ve Sulama Suyu, Kanalizasyon, Jeotermal Isıtma, Telefon, İnternet vb. tüm altyapı hizmetleri her parsel başına ulaşacak şekilde OSB tarafından verilecek" dedi.

Toplantı sonrası Aynes Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. ve ER-BAKIR işletmeleri teknik gezisine çıkılarak sanayi işletmeleri incelendi.

Tarsus heyetinde Kaymakam Hasan Göç, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Mürü Hayri Erdoğan,Borsa Başkanımız Murat Kaya, TSO Başkanı H.Ruhi Koçak, Meclis Üyelerimiz Yılmaz Karabulut, İsmail Hakkı Ekincioğlu, Refik Zaman,Çukurova Üniversitesi Doç.Dr. A.Musa Bozdoğan, Genel Sekreter Hasan Şanlı,ABİGEM Uzmanları Tolga Yanar, Mustafa Aybaş, Borsa Personellerimiz Cumali Erdoğan ve Ali Umut Kansu ile teknik ekibimiz vardı.

Denizlide Kurulan TDİ OSB Ziyaret