TOBB BAŞKANI M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BORSAMIZDA

• 25.03.2015

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tarsus Ticaret Borsası’nın yeni hizmet binası, satış salonu  ve tesislerinin açılışını yaptı.

Hisarcıklıoğlu açılışta yaptığı konuşmada, ülke zenginliğinin girişimcilikten, girişimci sayısının artmasından geçtiğini belirterek, bu nedenle özellikle kadın girişimci sayısının mutlaka arttırılması gerektiğini, genç kızların iyi bir eğitimden geçirilerek, girişimci olarak yetiştirilmesini istedi.

Türkiye’nin gidişatının iyi olduğunu, 2002’de yapılan ekonomik yapısal reformlar sonucu, daha önce 4 bin dolar olan kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolara yükseldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “2008 yılındaki küresel kriz ve bunun yanı sıra birbirimize düşmemiz sonucu orada durduk. Dünya lideri olmak ve 2023 hedeflerimize ulaşmak istiyorsak, yeni yapısal reformlara ihtiyacımız var. İstediğimiz yeni yapısal reformlarla önümüzün açılmasıdır. Bunu sağlayabildiğimiz, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz takdirde 2023 yılındaki 25 bin dolar hedefimize rahatlıkla ulaşabiliriz. Bize dünyada ilk onda olmak değil, birincilik yakışır. Biz bu ülkeyi birlik ve beraberlik içinde dünyanın ilk on ülkesine sokarız. Bizden sonraki nesile düşen ise Türkiye’yi bir numaraya getirmektir. Allah bizim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Çünkü birlik ve beraberlikte bereket, ayrılıkta azap vardır” dedi.

Herkesin farklı düşünebileceğini, ancak önemli olanın ortak akılda birleşerek, ortak yol haritası oluşturarak hedefe ulaşılması gerektiğine dikkat çeken Rifat Hisarcıklıoğlu, Tarsus’un 10 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu ve barındırdığı kültürel değerlerle dünyanın çekim merkezi olabileceğini , kentin nüfus yoğunluğu ve ekonomik yapısıyla da Türkiye’nin en önde gelen yerleşim birimlerinden biri olduğunu kaydetti.

Tarsus Ticaret Borsası’nın fiziki yapılarıyla Türkiye’nin en önemli borsalarından biri olduğunu, aldıkları A sınıfı kalite belgeleriyle 5 yıldızlı bir konuma kavuştuğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

“Tarsus Ticaret Borsası  bugünkü konumları itibariyle Londra, Berlin ve Paris Oda ve Borsaları standartlarına sahiptir. Tarsus, Türkiye’nin üretim markası. Türkiye’de ilk elektrik santralinin kurulduğu yer ve 842 ilçe arasında sosyo ekonomide Tarsus 77. Sırada. Şehri markalaştıran birlik ve beraberliktir. Buna en güzel örnekler Kayseri, Gaziantep, Konya ve Denizli’dir. Bu nedenle tarım ağırlıklı, turizm ağırlıklı bir kent olan Tarsus’ta ürünlerinizi mutlaka markalaştırmalısınız”.dedi.

Borsamız Başkanı Murat Kaya,”Sayın Genel Başkanımızın her dem söylediği gibi: "ayrılıkta azap, birlikte rahmet var" sözünden yola çıkarak Başkanlığını yürüttüğüm 23 odanın katılımında ; Tarsus da kurumlar arasında işbirliğini sağlamak  kamusal veya yarı kamusal roldeki organizasyonlar arasındaki koordinasyonu geliştirerek, kentin toplumsal sorunlarına çözüm üreten Tarsus Kalkınma ve İşbirliği Konseyi’ni  ( TAKİK) ve TARYAD ‘ı ( Tarsus Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği)   kurduk.

HEDEF, KALİTE TARSUS” sloganı ile çalışmalarına devam eden TARSUS Ticaret Borsası uluslararası kalite standartlarını yakalamayı amaçlamış, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye de sadece birkaç oda ve borsaya verilen” A Kalite Hizmet” belgesini de ilk denetiminde almayı başarmıştır.

Durmamış 17025 İyi Laboratuvar Uygulamaları, 10002 Müşteri Memnuniyeti ve 27001 Bilgi güvenliği Yönetim Sistemleri ile ENTEGRE Yönetim Sistemine ilk adımlarını atmıştır.

Tarsus Ticaret Borsası 1952 yılında 80 metrekarelik kapı girişindeki ofisinden bugün yaklaşık 30. 000 metre karelik yeni alanında gelişen teknolojiye uygun teçhizatla donatılmış binası, satış salonu, laboratuvarıyla kaliteli ve güvenilir hizmetiyle,  bu noktada fiziki alt yapı yatırımlarını da bir an önce tamamlamaya çalışarak yoluna devam etmektedir.

Sonuç olarak “İnsana Hizmet Hakka Hizmettir” anlayışıyla çıktığımız yolda Allah ‘ın izniyle bu şekilde devam edeceğiz.” Diyerek “Yaptığımız her şeyi, üyelerimizden, meclisimizden ve paydaşlarımızdan aldığımız güçle, destekle yaptık. Elde ettiğimiz başarının tamamı ekip çalışmasının başarısıdır. Faaliyetlerimizde bize olan katkılarından dolayı Sayın Genel Başkanımıza, Kaymakam Hasan Göç ‘e Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a,Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a tüm Paydaşlarımıza, Üyelerimize, Meclisimize, Yönetim Kurulumuza ve Çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunarım.

Hisarcıklıoğlu ve Kaymakam Hasan Göç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ile yüksek düzeyde tescil ücreti ödeyen üyelerimize ödüllerini verdi.

TOBB BAŞKANI M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU BORSAMIZDA