Borsa Meclisi yılın son meclisinde iş dünyasının 2024 yılına yönelik beklentileri değerlendirdi.

  • 28.12.2023
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Aralık Ayı Olağan ve Yılın Son Meclis Toplantısını Meclis Başkanı Murat Kaya başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında; 2023 yılı faaliyetleri değerlendirilerek, 2024’e yönelik hedefler ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Yılın son meclis toplantısının açılışında konuşan Meclis Başkanı Murat Kaya, Tarsus’un Düşman İşgalinden kurtuluşunun 102. Yılını kutlayarak şehitlerimize ve Tarsuslu vatanseverlere rahmet diledi.

Meclis Başkanı Murat Kaya, istikralı bir ekonomi, iş dünyasının 2024 yılına yönelik beklentileri ile ilgili de açıklamalarda bulundu.



İklim değişikleri, savaşlar, salgın hastalıklar ve gelişen dünya nüfusunun tarım ve gıdanın önemini her geçen yıl daha da arttırdığına işaret eden Meclis Başkanı Murat Kaya, "Bizimle birlikte dünya ülkeleri de büyük bir dönüşüm süreci yaşıyor. Bu dönüşüm sürecinde geride kalmamak, özellikle tarımsal üretimde ve pazarlamada oyun kurucu ülkeler arasında yer alabilmek için ürettiğimize, ürettiğimizi en iyi şekilde satabilmemize olanak sağlayacak teknolojilerinden en iyi şekilde istifade etmemiz gerekiyor " dedi.



2023 yılına yönelik genel değerlendirmelerde de bulunan Meclis Başkanı Murat Kaya, " Bizleri bu yıl en fazla üzen ve belleğimizde unutulmaz izler bırakan en sarsıcı olay 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketi oldu. Büyük yıkımlar ve kayıplara sebebiyet veren depremin bir daha yaşanmamasını ve dünyadaki tüm savaşların son bulmasını temenni ediyorum. Zor bir yılı geride bırakıyoruz 2024 yılının ülkemize, şehrimize ve tüm mazlum coğrafyalara hayırlar getirmesini diliyorum. İş dünyası olarak 2024’e büyük bir motivasyonla giriyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkı sunacak, reel sektörün beklentilerini karşılayacak, odağına üretimi, istihdamı ve ihracatı alan hedefler için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.



Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Aralık ayı olağan meclis toplantısında, borsanın 2023 yılı faaliyetleri ve 2024 yılı hedefleri hakkında bilgiler verdi.

2024 yılının Tarsus’a ve tüm Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Mustafa Teke, "Öncelikle Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunda ecdadımızı , şehitlerimizi bir kez daha minnetle şükranla yad ediyorum. Deprem felaketi, devam eden savaşlar, global ekonomide yaşananlar ile zor bir yılı geride bırakıyoruz. Tarifi mümkün olmayan acılar yaşadığımız bir dönem oldu. Rabbim ülkemize ve milletimize bu tür acılar bir daha yaşatmasın.

Önümüzdeki süreçte üyelerimiz, şehrimiz ve Borsamızın gelişimine yönelik bir tablo oluşturarak gelecekte olmak istediğimiz noktayı tesadüflere yer vermeden, sistemli bir şekilde ilerlemeyi sürdüreceğiz.Biliyoruz ki; geleceğe, kendini yenileyen, öğrenen, yaşayan kurumlar ve işletmeler yön vereceklerdir.



Meclisimiz ile özelden genele, bölgemizde her alana dokunan projelerin alt yapısını oluşturmaya gayreti içinde çalışacağız. 2024’ün tüm dünyada yaşanan savaşların son bulduğu, barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir yıl olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Borsa Meclisi yılın son meclisinde iş dünyasının 2024 yılına yönelik beklentileri değerlendirdi.