Meclis Başkanı Murat Kaya Tarsus'un Kurtuluş Yıldönümünü Kutladı

  • 26.12.2023
  • tarsustb
Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, Tarsus'un Kurtuluş Gününü Kutladı,İstiklal Şairimizi Vefatının 87. Yıldönümünde Andı.
Tarsus'un Kurtuluş Gününü kutlayan Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, “Vatan sevgisini başka sevgilerin üstünde tutan bu millet; Bağımsızlığı uğruna serden vazgeçmiştir” sözleri ile şanlı ecdadımızın gözünü kırpmadan seve seve şehit ve gazi olmayı seçtiğini ifade etti.
Meclis Başkanı Murat Kaya, “İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük kurtuluş mücadelesini veren ve dünya devletlerine vatanı, bayrağı, hürriyeti ve bağımsızlığı uğruna unutulmaz bir mücadele ile cevap veren bu millet vatan sevgisini başka sevgilerin üstünde tutarak, bağımsızlığı uğruna serden vazgeçmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sözünün yankı bulduğu Tarsus bu işgale karşı mahalli örgütlenmesini sağlayarak büyük bir destana imza atmıştır. O dönemde yokluklar içinde savaşan asil ecdadımızın başlattığı ve zaferle sonuçlandırdığı mücadele milletin olağanüstü direnişinin sembolü olarak tarihe geçmiştir.
Dün olduğu gibi bugünde bu vatanı, bu kadim şehri bize armağan edenlere layık olmaya, emanetlerini daha ileri taşımaya çaba sarf ediyor ve etmeye devam edeceğiz
Bu duygularla, , 27 Aralık Kurtuluş Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
İstiklal Marşı şairimiz merhum M. Akif Ersoy’u da ölümünün 87. Yıl dönümünde anan Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya;
“Millî Mücadelemizin manevi mimarlarından Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızla; milletimizin tekrar bağımsızlık umutlarını yeşertmiş, bağımsızlık aşkımızın haykırışını dile getirmiştir. Bizim bağımsızlık ateşimizi tüm yüreklere taşıyan büyük şair Mehmet Akif Ersoy büyük bir mücadele ve fikir insanıdır.
İstiklal şairimiz, büyük fikir ve mücadele insanı merhum Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmetle anıyorum. İstiklal Marşımızda ifade edilen dizeleri büyük bir destan yazarak Türk Milletini bağımsızlığa kavuşturan ve bugün de dünyanın en büyük milletleri arasında yer almasını sağlayan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Aziz İstiklal Savaşı Şehitlerimiz ve bütün Gazilerimizi minnetle anıyorum.
O’nun da ifade ettiği gibi; “Yüce Allah, bu aziz millete bir kez daha İstiklal Marşı yazdırmak zorunda bırakmasın” dedi.





Click the banner to read this article in English or Russian

Meclis Başkanı Murat Kaya Tarsus'un Kurtuluş Yıldönümünü Kutladı