HAYVAN YEMİ GİRDİ MALİYETİNİN DÜŞÜRÜLMESİ KONUSUNDA ÇÖZÜM TOPLANTISI

  • 06.03.2015
  • tarsustb

Hayvancılıkta Gelinen Son Nokta ve Süt Ürünlerinin Değerlendirilmesi ile ilgili SEKTÖR RAPORUMUZA istinaden, raporumuzda belirlenen sorunların temel kaynağı olan süt ve et üretiminde YEM girdi maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklanan sorunun çözüm önerisi Borsamızda masaya yatırıldı. 

 

Tarsus Ticaret Borsası raporunda açıkladığı bu sorunların minimum değerlere indirmek amaçlı organize ettiği 05/03/2015 tarihli toplantıda Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya Süt Üreticileri Birliği Başkanı İrfan Şimşek Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Yılmaz Karabulut ve Borsa Üyesi S.S. Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

 

Toplantının açılışını ve konu ile ilgili ilk bilgilendirmeyi yapan Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya geçen yıl  hayvancılık sektöründe yapılan araştırma çalışmalarına istinaden Bölgemizde Süt üreten işletmelerimiz ve süt Kooperatiflerimizin yem girdi maliyetleri konusunda üreticilerinin ve kendilerinin yaşadığı maddi sıkıntılardan haberli olduklarını tespitle, Ticaret Borsası olarak bu konuda her türlü projeye destek olacağımızın mesajını verdi.

 

Başkan Murat KAYA, “Yem maliyetinin düşürülmesi konusunda sektörün ülke genelinde yaşadığı bu sorunu hep beraber nasıl en aza indirebiliriz, bunun için alternatiflerimiz nedir, işte bu konular üzerinde fikir paylaşımı yapmak için toplandık” ifadesinden sonra toplantı genel ve özel sorunların paylaşımı ile devam etti.

 

Tarsus Süt Üreticileri Birliği İrfan Şimşek ; “Tarsus Ticaret Borsasına ve Murat Kaya Başkanımıza bu toplantıyı organize ettiği için teşekkür ediyorum.  Biz Birlik olarak ve Süt kooperatiflerinin de katılımıyla ve Tarsus Ticaret Borsasının desteği ile kendimizin ve üyelerimiz üreticilerin kullanacağı yemi daha kaliteli, daha sağlıklı ama daha ucuza imal ederek üreterek yem maliyet girdilerinin düşürülmesi ile süt maliyetlerini geriye çekebileceğimize inanıyorum dedi.

 

Kooperatif başkanlarımızdan Ömer Özcan ve Ayhan Özer ile diğer kooperatif başkanlarımızda bu konuya destek olacaklarını, Borsamızca hazırlanacak ortak projelere destek sağlayacaklarını ifade ettiler.

 

Borsamızda yapılan görüşmeler ardından Başkan Murat Kaya “İlk etapta Çukurova Kalkınma Ajansına konuyla ilgili proje çalışmalarına başlanacağı” sözünü verdi.

 

Katılımcılar;

 

Murat KAYA Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı

Yılmaz KARABULUT  Tarsus Ticaret Borsası meclis Başkanı Yardımcısı

İrfan ŞİMŞEK Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı

Ömer ÖZCAN S.S. Meşelik-Çavdarlı Köyü Tar. Kalk. Koop. Yönetim Başkanı

Ahmet Yörük S.S. Taşcılı Köyü Tar. Kalk. Koop. Yönetim Başkanı

Hüseyin SARI  S.S. Sarıkavak Köyü Tar. Kalk. Koop. Yönetim Başkanı

Mustafa TÜTER   S.S. Sağlıklı Köyü Tar. Kalk. Koop. Yönetim Başkanı

Ayhan ÖZER  S.S. Hacıhamzalı Köyü Tar. Kalk. Koop. Yönetim Başkanı

 

 

HAYVAN YEMİ GİRDİ MALİYETİNİN DÜŞÜRÜLMESİ KONUSUNDA ÇÖZÜM TOPLANTISI
HAYVAN YEMİ GİRDİ MALİYETİNİN DÜŞÜRÜLMESİ KONUSUNDA ÇÖZÜM TOPLANTISI
HAYVAN YEMİ GİRDİ MALİYETİNİN DÜŞÜRÜLMESİ KONUSUNDA ÇÖZÜM TOPLANTISI
HAYVAN YEMİ GİRDİ MALİYETİNİN DÜŞÜRÜLMESİ KONUSUNDA ÇÖZÜM TOPLANTISI