Tarsus Ticaret Borsası Yüksek İstişare Kurul toplantısı gerçekleşti.

  • 13.12.2023
  • tarsustb
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke başkanlığında gerçekleşen Tarsus Ticaret Borsası Yüksek İstişare Kurul toplantısına kurul üyeleri Vedat Öder, Serdal Yücel, Nazım Aydöner, Turan Sedat Gönder, Ali Yalçın, Refik Zaman, Ali Üzdemir katıldı.

Ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak görüş ve önerilerin sektör temsilcileri tarafından oluşturularak, karar alıcılara ulaştırılması amacıyla toplanan Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Teke’nin konuşması ve kurulun görevlerini anlatması ile açıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke” Anası olmayanın danası olmuyor ne yazık ki. Tarsus’un iş dünyası aktörlerini aynı masa etrafında buluşturmak amacıyla oluşturduğumuz Yüksek İstişare Kurulu’muz hedeflerimize çok daha güçlü ve kararlı adımlarla ulaşmamızı sağlayacak. Yüksek İstişare Kurulundan beklentimiz, Tarsus’umuzun ekonomik, ticari ve sınai kalkınmaya katkı sağlayacak görüş ve öneriler oluşturması. Böylelikle Borsamızın stratejik planlama ve yönetim sürecine katkı sağlamasıdır. Temennimiz birlikte güzel işlere imza atarak verimli birliktelik sağlamaktır. Bu toplantıda, ekonomik durumla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Olgunlaşan fikirleri ise ilgili makamlara ileteceğiz” dedi.

Yüksek istişare kurul üyelerinin sektörleri bazında ticari, sınai, ekonomik gelişmeleri ve kalkınmaya katkı sağlayacak görüşleri ile devam eden toplantıda; genel ekonomik durumun değerlendirmesi yapılırken, dünya ekonomisi ve Türkiye ekonomisi masaya yatırıldı.
Pandemi dönemi ve sonrasında yaşanan gıda krizi, Rusya - Ukrayna meselesi, Şubatta meydana gelen deprem felaketi ve iklim değişikliği başlıkları altında ; gıda, enerji ve hammaddede arzında yaşanan sıkıntılar, küresel emtia fiyatlarında artışlar, küresel ticarette başrol oyuncularının rolleri konuşuldu.
Tarsus Ticaret Borsası Yüksek İstişare Kurul toplantısı gerçekleşti.