KAYMAKAMIMIZ VE BAŞKANIMIZDAN MUZ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEK

  • 05.03.2015
  • tarsustb

Tarsus Kaymakamımız Hasan Göç ve Başkanımız Murat Kaya Tarsus’un Kütüklü Mahallesinde bulunan Muz Serasına incelemede bulundu.

 

İyi bir muz yetiştiriciliği için orta ila yüksek verimli ve iyi drenajlı toprak, orta dereceli hava koşulları, rüzgârın çok az olması, yeterli miktarda su verilmesi ve don olmaması gibi konular hakkında alınan bilgilerin ardından verimlilik ve kalite üzerine de bilgi alan Başkanımız Murat KAYA Muzun bölgemizde yetiştirilmesinden duyduğu heyecanı şu sözlerle ifade etti.

 

“Meyve üretiminde dünyanın en şanslı ülkelerinden biriyiz. Dört mevsimi de hakkıyla yaşıyor ve hemen her bölgemizde her çeşit meyveyi üretebiliyoruz. Dünya üzerinde belki de en fazla tüketilen meyvelerden biri olan muz, Ülkemizde Mersinin Anamur, Bozyazı ve  Erdemli ilçelerinden sonra Tarsus’da da yetiştirildiğini öğrendiğimize sevindik.

 

Ülkemizdeki meyvecilik yatırımları hızla artıyor. Her geçen gün yeni bahçeler kuruluyor. Sadece geleneksel çiftçiler değil birçok sanayi grubu da meyvecilik yatırımları yapıyor.

 

Maliyeti yüksek olduğu için muzun üretimi artmıyor. Sera yatırımları da yavaş gidiyor. Bu noktada kredi desteğine ve teşviklere mutlaka ihtiyaç var.Tarsus’un yüksek kesimlerinde muz yetiştiriciliğinin verim ve kalitesinin şuan ki izlenimlerimize göre yüksek olacağı kanısındayız. Muz yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi verim ve kalitesinin yükseltilmesi için bu noktada Borsamızca, yapılacak çalışmalara katkı sağlayacağımızı belirtmek istiyorum “dedi.

 

KAYMAKAMIMIZ VE BAŞKANIMIZDAN MUZ YETİŞTİRİCİLİĞİNE DESTEK