TARSUS İŞKUR MÜDÜRÜ MECLİS TOPLANTIMIZA KATILDI

  • 26.02.2015
  • tarsustb

Tarsus İŞKUR Müdürlüğü görevine yeni atanan Kürşat Dal, Şubat Ayı Borsa Meclisimizin Toplantısına davetli olarak katıldı. İŞKUR’un işverenlere yönelik sunduğu hizmetler hakkında bilgilendirme yapan İşKur Müdürümüz; İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında işverenler ve çalışanların yükümlülükleri, UMEM Beceri’10 ile İşkur’un “istihdam garantili kursları”, “iş ve meslek danışmanlığı” ve “işbaşı eğitim programı” gibi diğer destekleri hakkında da bilgi verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülen UMEM Beceri’10 projesinden Tarsus Ticaret Borsası üyelerinin daha fazla nasıl yararlanabilecekleri konusunda da Başkan Murat Kaya ile görüş alışverişinde bulundu. Başkan Murat Kaya, İşkur Müdürümüze, kentimizde yapılacak her türlü faaliyette kendilerine tam destek olacaklarını ifade etti.

İŞKUR Müdürü Kürşat Dal, toplantıda;  işverenlere ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünü birlikte yetiştirebileceklerini, bunun için uygulanan “İşbirliği kapsamında Mesleki Eğitim Kursları” ile “İşbaşı Eğitim Programlarını” detayları ile anlattı. Kürşat Dal “İşyerlerinin çalıştırmış olduğu toplam işçi sayısının %10 u kadar işsiz kişiye, altı ay süreyle işyerinde işbaşı eğitim programı kapsamında işi öğretiyoruz, bu süre içerisinde katılımcının günlük ücretini ve genel sağlık sigortasını ödüyoruz. Eğitim süresince işverenin hiçbir mali yükümlülüğü söz konusu değilken, işveren eğitim bittikten sonra bu kişilerin içinden ihtiyacı kadarını işe alabiliyor.” dedi.“Ayrıca henüz bir mesleği olmayan işsizleri, işverenlerle işbirliği içerisinde işyerinde eğiterek teorik ve pratik eğitim almasını sağlıyoruz. Bu şekilde işveren, işe alacağı kişiyi hem eğitiyor hem de tanıma fırsatı buluyor.” dedi.

İşverenlerin en büyük sıkıntısının nitelikli işgücü bulmak olduğunu hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Kaya, “İŞKUR’ un iş arayan ve işvereni optimal düzeyde buluşturup işsizliğin azalması için çalışmalarına ara vermeden devam etmesini gerektiğini“ belirtti.

Ziyarette Umem projesi ve iki kurum arasında ortak açılacak kurslar konusunda da görüşüldü. Başkan Murat Kaya, iki kurumun ortak hareket etmesiyle Umem projesi kapsamında işsizliğin azaltılması için projeler geliştireceklerini, işsiz gençlere mesleki eğitimler vererek onları nitelikli eleman sıfatıyla iş sahibi yapmayı amaçladıklarını belirtti.

İş –Kur Müdürü Kürşat Dal ise proje kapsamında işsizliğin azaltılması konusunda gereken desteğin verileceğini belirtti.

Toplantı Meclis Üyelerimizin İş Kur ile ortak çalışmalarını anlatmaları ve istihdam ile ilgili soru cevap şeklinde devam etti.

 

TARSUS İŞKUR MÜDÜRÜ MECLİS TOPLANTIMIZA KATILDI