Borsa Yönetim Kurulu; Gazze'deki Saldırıyı Kınadı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu tebrik etti.

  • 19.10.2023
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Borsa Yönetim Kurulu’nun haftalık olağan toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke başkanlığında gerçekleşti.

Gündemdeki konuların görüşülmesi sonrasında Borsa Yönetim Kurulu yayınladığı mesajında

“Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınıyoruz. Çocukların, kadınların, masumların bulunduğu bir hastanenin vurulması caniliktir. İnsanlık tarihinin kara bir lekesidir. İsrail’in saldırılarına karşı, Gazze’de insanlık son nefesini veriyor, bu vahşeti kınıyoruz, lanetliyoruz” ifadelerine yer verildi.
Dünya Odalar Federasyonu’nun Başkanlığına seçilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu da kutlayan Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, “115 ülkenin odalarını bir çatı altında birleştiren ve merkezi Paris’te bulunan Dünya Odalar Federasyonu’nun Başkanlığı’na seçilen TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Dünya Odalar Federasyonu Başkanlığı’na seçilmesinden ötürü kutluyor ve kendisine başarılar diliyoruz” ifadesini kullandılar.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, yaptığı açıklamasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılında Borsa üyelerine sunulan hizmet kalitesini arttırmayı hedeflediklerini belirterek “Bizler dijitalleşme ve sürdürülebilirliğe odaklanarak, daha fazla yatırım, üretim ve ihracat hedefiyle üyemize, şehrimize, ülkemize yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Cumhuriyetin 100. yılında görev alan yönetim olarak üyelerimizin faaliyet gösterdiği sektörlerin mevcut sorunlarının çözülmesi için çalışmalar yapmaya, ulusal ve uluslararası alanda rekabet güçlerinin artırılması için sektörel stratejiler geliştirmeye devam edeceğiz. İş dünyası olarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çalışarak, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023 yılında önceliğimiz yine üyelerimize en iyi hizmeti, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine en büyük katkıyı sunmak olacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılında Kaymakamlığımız koordinasyonunda yapılacak Kutlama Programı ve Etkinliklerde üyelerimizin desteği ile üstümüze düşen desteği veriyoruz, üyelerimizi bu etkinliklerde görmek istiyoruz” dedi.

İhracat Atağımız

Devam Edecek

Bundan sonraki süreçte ihracat atağının da devam edeceğinin altını çizen Borsa Başkanı Teke

“Borsamız bünyesinde yıllardır faaliyetini sürdüren 'Dış Ticaret İstihbarat Merkezi' ile üyelerimize kurumsallaşmaları, verimli çalışmaları, rekabet düzeylerini artırmaları, yeni pazarlara açılmaları konusunda her türlü desteği vermeye devam ederek, şehrimizdeki ihracatçı firma sayısını artıracağız. İhracatı artırmak amacıyla üyelerimize, özellikle 2. Nesil yöneticilerine yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz 'Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimleri'ne, devam edeceğiz. Tarsus’ta hiç ihracat yapmamış kişileri ihracata kazandırarak, ihracatçı sayısını katlamayı hedefliyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.
Borsa Yönetim Kurulu; Gazze'deki Saldırıyı Kınadı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu tebrik etti.