TOBB DIŞ TİCARET KURULU YAZISI

  • 01.05.2013
  • tarsustb

29/06/2010 tarihli ve 27626 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Dahilde İşleme Rejimi Kararında Değişiklik Yapılması Hakkında Karar” gereği Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonunda “Dahilde İşleme Rejimi Değerlendirme Kurulu” kurulmuş olup Birliğimiz, diğer ilgili kamu ve özel sektör kuruluşları ile birlikte söz konusu Kurulda daimi üye olarak yer almaktadır.

 

Kurul, uygulamada ortaya çıkan sorunların, ihtiyaçların, mevcut veya olabilecek talep ve önerilerin görüşülerek, bu sorunlara yerinde çözüm önerilerinin üretilebilmesini, bu öneri ve değerlendirmelerin konuyla ilgili düzenleme yapma yetkisine sahip olan Dış Ticaret Müsteşarlığı’na sunulabilmesini teminen kurulmuştur.
 

Borsalarımız,odalarımız ve sektör meclislerinden alınan görüşler derlenerek Ekonomi Bakanlığımıza gönderilmiştir.Bakanlıktan alınan 26/04/2013 tarihli ve 0120003374 sayılı yazıda Dış Ticaret Kurulunun yedinci toplantısı 7 Mayıs 2013 tarihinde Ekonomi Bakanlığı 4. Kat Toplantı Salonu'nda yapılacağı bildirilmiştir.

Gündeme ilişkin toplantı gündemine dair görüşlerinizi 6 Mayıs 2013 saat 12:00 'a kadar Kurula iletilmek üzere Borsamıza genelsekreter@tarsustb.gov.tr veya tarsustb@tobb.org.tr iletilmesi hususnda gereğini rica ederiz.

 

İlgili gündem için read more linkini veya bağlı dosyalar linkini tıklayınız.

TOBB DIŞ TİCARET KURULU YAZISI