Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Tarsus Ticaret Borsasını ziyaret ettiler.

• 27.09.2023

Ziyarette Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi 2. Başkan Okan Özkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Kamil İnce ve Murat Okşar yer aldı.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bayram ile bir araya gelen Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Yönetimi Mersin ve Tarsus Tarımı üzerine düşüncelerini aktardılar.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Bende bir ziraat mühendisi olarak bu mesleği gururla icra etmekten memnuniyet duyuyorum Ziraat Mühendisliği tarım için çok önemli bir faaliyet kolu. Biz Tarsus Ticaret Borsası olarak, zirai faaliyetleri ve çalışmaları dikkatle takip ediyoruz. Çağın gereksinimlerine dair yapılan açıklama ve duyuruları inceliyor ve yorumluyoruz.
Geçen haftalarda TOBB Başkanım Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaretimizde TOBB ‘nin Tarsus’a yaptırdığı 24 derslikli Tarım ve Gıda ağırlıklı Meslek Lisesi olarak faaliyete geçecek okulumuzun Milli Eğitim Bakanlığından Proje Okulları statüsüne alınmadığını, bu konuda yardımcı olmasını arz ettik. Sağ olsun 11 Eylül de TOBB ‘nin yaptırdığı okul Bakanlıkça proje okulu olarak statüsünü kazandı. Sayın Hisarcıklıoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum sizlerin yanında. Çünkü tarıma ara elemanlar bu okulda yetişecek. Alttan yetişmiş tarımda teknik konulara haiz ara elemanların varlığı ve yetişmesi tarımda bizlere büyük bir avantajdır.” diye konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi 2. Başkanı Okan Özkaya “Kurumlar arası diyalog ve işbirliği amacıyla Tarsus Ticaret Borsamızla yakın ilişkiler kurmak istiyoruz. El ele vererek Mersin ve Tarsus Tarımı ile Tarımda kullanılan teknolojiler üzerine sürekli ve düzenli istişareler yapmak amacındayız” diye konuştu.

Click the banner to read this article in English or Russian