TARSUS UMEM KURS YÖNETİMİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

  • 13.02.2015
  • tarsustb

İlçemizde Şubat ayı içinde oluşturulan UMEM Beceri’10  Kurs Yönetimi, ilk toplantısını 12/02/2015 tarihinde Tarsus TSO Yeni Hizmet Binasında, Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat DAL, Tarsus T.S.O Genel Sekreteri Ali UKAV, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet KARAGÖZ, Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan ŞANLI,  Tarsus Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erhan BOZKURT, Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin AMBAROĞLU, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet GÜL, Tarsus T.S.O Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mustafa YİĞİTER ve Tarsus T.S.O Proje Uzmanı Rasim SARI’nın katılımıyla toplandı.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında ilk etapta 19 ilde başlatılmış olup, gelinen noktada 81 ilde ve 13 ilçede uygulanmaya devam etmektedir.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat DAL “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi, bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğidir.” Mesajını vererek UMEM Beceri’10 Projesi hakkında Kurs Yönetimini bilgilendirdi.

UMEM Beceri’10 Kurs Yönetimi, bu ilk toplantısında kentin kalifiye iş gücü ihtiyacına getirilecek katma değeri ve katkısı hakkında ortak bir açıklama yaptı.

“ İstihdam sorunun altında yatan en önemli nedenlerden biri de ''mesleksizlik'' tir. Türkiye’de vasıfsız işgücü fazlalığı olduğu görülmekte diğer yandan firmalar da kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekmektedir.

Bu kapsamda işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi” başlatılmıştır.”

Toplantıda Kurs Yönetiminin aldığı kararlar ;

UMEM projesinin Tarsus’ ta tanınırlığının artırılması için;

1-Bilgilendirme sunumlarının yapılmasına,

2-Tanıtım çalışmaları yapılmasına,

3-İşverenlerle ve ilgili oda temsilcilikleriyle görüşmeler yapılmasına,

bu doğrultuda gerçekleşecek kurs taleplerinin alınarak değerlendirmeye tabi tutulmasına karar verilmiştir.

İlçemiz UMEM Kurs Yönetimi ayda iki defa toplanarak gelen taleplerin değerlendirmesini yapacak ve UMEM programlarının başlatılması yönünde çalışmalarını sürdürecektir.

 

 

TARSUS UMEM KURS YÖNETİMİ İLK TOPLANTISINI YAPTI