Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ticaret Borsasına ziyarette bulundu.

• 06.09.2023

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, yönetim kurulu üyeleri Yücel Gürbüz ve Ayhan Bayram ile bir araya gelinen ziyarette iş birliği çalışmaları, tarımsal hareketlilik, ürün fiyatları istişare edildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Tarsus, stratejik olarak iklim ve üretim yapısı ile farklı, üreten ve ürettiğini pazarlayabilen bir kent olarak farklı ve coğrafi yapısı ile ulusal ve uluslararası ticaretin geçiş noktası olması nedeniyle 3 önemli özelliğin ev sahibi. Bu avantajlarımızı çok iyi kullanmalı ve değerlendirmeliyiz. Dünyayı doyuran, dünyanın lideri de olur. İşte bu nedenlerle hem bölgemizin stratejik üstünlüklerini iyi değerlendirmeli hem de, bölgemizde ve ülkemizde tarımı asla ihmal etmemeliyiz.” Dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Mustafa Teke ve yönetim kurulu üyelerini tebrik edip başarılar dileyen İlçe tarım Müdürü Hayri Erdoğan,” Tarsus tarım ve hayvancılıkta bölgenin üssü. Tarsus tarımının kalkındırılmasına yönelik olarak işbirliği projelerine daimi açığız.” Dedi.
Ziyarette bölgenin tarımsal potansiyeli üretimde yaşanan girdi maliyeti, üreticinin finans sıkıntısı ve finans ihtiyacı arttığı, tarımda yapılması planlanan değişikliklerle ilgili konularında istişare bulunuldu.

Click the banner to read this article in English or Russian