MERSİN ESOB BAŞKANINDAN VE ODA BAŞKANLARINDAN ZİYARET

  • 10.02.2015
  • tarsustb

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Talat Dinçer, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya'yı makamında ziyaret ederek, 'Hayırlı Olsun' ziyaretinde bulundu.

Tarsus'ta faaliyette olan 18 oda ve 2 esnaf kefalet kooperatifi başkanları ile birlikte Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya'yı ziyareti sırasında konuşan MESOB Başkanı Talat Dinçer, son dönemde esnaf yetiştirecek çırak, işi öğrenecek usta yetiştiremediğine dikkat çekti.

Ziyareti sırasında esnaf teşkilatının yapılanmasına ilişkin görüşlerini paylaşan Başkan Dinçer, esnafların her geçer gün daha zor koşullar altında mücadele verdiklerini söyleyerek, " Hepimiz ilimiz, yöremiz, bölgemiz için çalışıyoruz. Biz esnaflarımızla sizler üyeleriniz, üreticiler ve tüccarlarımızla birlikte çalışıyorsunuz. Bizler birbirimize misafirlikte bulundukça ve diyaloglarımızı sıklaştırdıkça birleşir ve kaynaşırız. Tarsus’umuzda esnafımızı kendi ailem olarak görüyorum. Sizleri de tanımaktan ve tanışmaktan duyduğum memnuniyetimi yeri gelmişken söylemek isterim. Tabiî ki esnafımızın durumu gün geçtikçe zorlaşıyor. Bunun bir nedeni de 900 yıllık çıraklık sistemimize bakışın değişmesidir. Bu nedenle Esnaf yetiştirecek çırak, işi öğrenecek usta yetiştiremiyor. Bilezik sahibi yeni nesil yetiştiremiyoruz.”diye konuştu.

 

-HERKES ORTAK AKIL HAREKETİ ALTINDA BİRLEŞMELİDİR-

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, bölge için yapılacak her çalışma sırasında herkesin ortak akıl hareketi içerisinde birleşmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Başkan Murat Kaya, MESOB Başkanı Talat Dinçer'in, kutsal bir misyonu üstlendiğini hatırlatarak, "İlimizdeki 13 ilçede kurulu 72 odanın birliğini temsil ederek ilçeleri ve ilimizi kaynaştırıyorsunuz. Bir bölgenin kalkınması, gelişmesi ve kültürel refahının artmasının sağlanması noktasında kamu-özel sektör işbirliği ile kamu kurumu niteliğindeki oda ve borsaları ile esnaf odalarının da koordinasyon kurup elbirliğiyle ortak akılla hareket etmesi gerekir. Bu noktada paylaşımlarımızı ortak platformlara beraber taşıyarak hem Tarsus hem de İl için birliktelik sağlamış oluruz.” şeklinde konuştu.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya'ya gerçekleştirilen 'Hayırlı olsun' ziyaretinde şu isimler yer aldı:

Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz, Bakkallar Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, Lokantacılar Odası Başkanı Ali Tavman,  Kahveciler Odası Başkanı Cumali Çolak, Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cumali Taş, Fırıncılar Odası Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak, Elektronikçiler Odası Başkanı Nurettin Taş, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, ile 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin, 2 nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen’i Başkanımız Murat Kaya ile birlikte TOBB Delegelerimiz Refik Zaman, Mahmut Soysal ve Tarsus Süt Üreticiler Birlik Başkanı İrfan Şimşek karşıladı.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve Tarsus’ta kurulu 18 esnaf odası ve iki esnaf kefalet kooperatifi başkanları hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

 

MERSİN ESOB BAŞKANINDAN VE ODA BAŞKANLARINDAN ZİYARET
MERSİN ESOB BAŞKANINDAN VE ODA BAŞKANLARINDAN ZİYARET
MERSİN ESOB BAŞKANINDAN VE ODA BAŞKANLARINDAN ZİYARET
MERSİN ESOB BAŞKANINDAN VE ODA BAŞKANLARINDAN ZİYARET