Vali Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Ticaret Borsasını ziyaret etti

• 27.07.2023
Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN, Tarsus Ticaret Borsası (TTB) yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

Meclis Başkanı Murat Kaya ile birlikte Borsa yönetim kurulu başkan yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Teke , Ayhan Bayram, Yücel Gürbüz ve Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel ile Meclis Üyesi Nail Uçak’ın da hazır bulunduğu ziyarette Tarsus’un bölgedeki konumu, ekonomisi, ticareti, tarımsal gücü istişare edildi.

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Temmuz ayı Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Toplantısı için Tarsus'a gelen Vali Ali Hamza PEHLİVAN, toplantı sonrasında Kaymakam Kadir Sertel OTCU, İlçe Emniyet Müdürü ALİ GARANLI Tarsus OSB Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet üyeleri ile Borsa yönetim kurulu üyeleri birlikte Borsa yerleşkesinde incelemelerde bulunarak, tesis hakkında Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya’dan bilgi aldı.

Meclis Başkanı Kaya, Tarsus Ticaret Borsası’nın bölgemizdeki faaliyet alanları ve çalışmaları hakkında Vali Ali Hamza PEHLİVAN’a bilgi verirken, Tarsus’un bitkisel üretim deseni, tarımı ve tarıma dayalı ticarette ve yaş meyve sebze ihracatında da önemli bir rol oynadığını belirten Meclis Başkanı Kaya Tarsus Ticaret Borsası'nın tek kurucu ortağı olduğu ve Lisanslı Depoya üreticilerden 19 bin ton yeni mahsul buğday alındığını söyledi.

‘Tarsus’ta Yaşam’ temalı eski Tarsus resimlerinin ve Çukurova A.Ş. iplik dokuma fabrikasına ait malzemelerin sergilendiği Borsa Sergi Salonu’nu da ziyaret eden Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN, Borsanın kente kazandırdığı ve yerleşkesi içerisinde bulunan Lisanslı Depolar, Soğuk hava Depoları ile yerleşkenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, tesislerin kente ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, Borsa yerleşkesini ziyaretinde dolayı Ali Hamza PEHLİVAN’a tablo hediye etti.

Click the banner to read this article in English or Russian

Vali Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Ticaret Borsasını ziyaret etti